Rahsie amende??



Hehe. Itulah soalan yang diajukan oleh Lya Alyani pada saya. Seperti mana Deqla dan Nurul, juge Masha dan Lela, kami berdua pun ade rahsia tau. Jeng jeng jenggg. Meh sini nak cite. ;)

Sebenarnya saya mula² kenal dengan blog si Lya Alyani ni daripada segmen Izan Mama Mia iaitu segmen imbau kenangan saat sah jadi miliknya. Sudah menjadi tabiat saya buat blogwalking tiap kali tamat segmen. Saya sangat tertarik dengan kisah die. Saya bace every words cite die walaupun entry die sangat panjang! Mase tu, saya tak perasan lagi muka die. Cume terdetik di hati saya," Ohhh, orang Tranung gok ni." :)


Then, bila ade mase saya singgah blog die tengok² gambor dan komen entry die. Barulahhh saya perasan, muka die sangat familiar. Macam saya pernah jumpe tapi di mane ye? Puas saya fikir, saya tak dapat cari dan tak dapat ingat sampai ke sudah. Ishhhh, tak puas hati betul saya. Dan sampailahhh die join GSF. Dan arini segalanya dah terbongkar macam telur yang pecah. Huhu.

Korang nak tahu macam mane saya boleh tahu yang saya pernah jumpe Lya Alyani? Stay tuned okehhh. Korang pun bukan bace sangat kalau entry panjang² kan. Hehehehehehe. Biar korang terujaaa sampai takleh tidor malam ni. Mood mendera perasaan orang sungguh saya arini. (:


26 comments:

izan mama mia said...

oo..gitu ker...saya yg dah hampir setahun berblog ni belum dok jumpa lagi kawan yg kenal kat luar.........agaknya dimana mereka menyorok yer.......

maszull said...

assalamualaikum fariza...oh kiranya dah kenal kat luar la ni tapi x perasan yer...:)

Yana Libra said...

apa ni kak..citer sekerat jalan je ni..huhu~~

Ayuni said...

ala, sis, sambunglh...

Deq's Qienz said...

lol..semangat gak saya nk tau..iskk mmg suspen jew akak nih..hehee, gtau la cepat..!!

Si Matatajam said...

Sapa tu. M tak kenai lg ni... Jgn la dera camni. Huwaaaaaa..

Masz Sidek said...

hehehe... suka yer bagi kita yg baca ni tertanya2...
cepat2 sambung tau... tak saba nak tahu ni... :)

dyabunga said...

akak ni suka buat kitaorang tertanya2..hihih

Chic Na said...

eksaited ni. cepat la sambung jaa. penantian tu suatu penyiksaan tau. hahaha.. over btul. :)

etuza said...

jug jika jumpa kawan2 blogger kan. apapun saya tak wajib jumpa lah ...

Dieyna said...

haha... suprise tul...

Aine Ainun said...

ala cerciter cepat.............

wan nurul hezrina said...

ooo tuh rahsianya..tulah mcm nurul mmg tak cam sangat kalau mukanie..huhu..nurul knl ngan lya sbb ter BW n sayu dengar citer dia.dia seorg mama yang tabah..so tertarik n follow..diapun baik n peramah=)

LYAfrina said...

haaaaaaaaaaaaa...
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
tersiksa jiwa batin???
eyhh..siapakah gerangan pemilik belog ini???

adakah doktor2 y pnah merawat saya?? atau....????? nurse y mnjaga saya??? atau.... jiran sebelah rumah..?? atau lecterer saya dulu?? uwaaaaaa!!!

try cari gambar pemilik blog ni.. tp xjumpa... aduyai.. tgk kat fb..x jelas...

MISTERI...

LYAfrina said...

EYHHH... ke sedara mara ni?? jeng2..

Deqla manjew said...

hahahaa... ni la yg menariknya psl GSF...rata2 saling kenal yer...tp masha ngan lela mmg kwn pun..x aci la cam tu..hahaha...mmg suspender tol la citer cikgu kite ni.... :p

eita said...

jahat suguh lah dera perasaan orang...

x jupe pun tadi..
kalau tau ja gi jugak nunggu gok tepi jalan...

Wanieys said...

wah surprise ni nk tau la..hihihi (jd kepoh kejap hahha)...wani kenal blog LYA kt blog intanberlian hihihi..betul walau panjang ceritanya wani baca sampai habis..banyak juga dugaan untuk LYA ni

NAL said...

cepat sikit buat sambungan..potong la..baru excited..

shar90 said...

sye pon org tranung gok... hahaa xD

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

ala..ingt nk cite hbs..huhu

jaakechik said...

sedara mara jauh2 ek?

Nurulee said...

Siapa dia sebenarnya. Hihi, nak tahuuu =D

IntaNBerliaN said...

oooo kiranya jaa br kenal lya la yer...

fieda said...

tu la..jaa baru kenal ye dgn lya ni..

fieda said...

tu la..jaa baru kenal ye dgn lya ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama