Masih dalam mood KETAM !!



Ketam ni ade dadah ehhhhhhh? Huhu. Sekarang ni saya kerap rase nak makan ketam. Ketagihhh. Lagi² dengan kari. Boleh bikin kopak & pokai ni. Adoyai. Tu haaaaa, ketam masak kari, goreng kering² campur udang kering dan cili padi. Fuhhh, terangkat! :)

Oh ye, ni belum nak announce pemenang teka teka tau. Esok, insha Allah. Ramai yang tak tahu menonton ape ehhhh. Huhu. Pada yang teliti, pasti akan dapat trace ade link untuk jawapan di situ. Terima kasih dan syabas atas keprihatinan anda. Saya agak sibuk minggu ni dengan kerja² key in data murid KSSR. Tapi selang seli juga, blogwalking dan respon balik komen² jejak anda dengan kadar perlahan dari bese. (:

Bagi yang belum memenuhi slogan, ade peluang lagi jika anda nak baiki jawapan anda sehingga saya umumkan pemenang esok. Dan saya masih menanti jawapan tepat. Cepat² teka!! ;)


48 comments:

Cinta Misteri said...

mengetam lagi...?
Ok lah tue, ketam bagus utk stabilkan kendisi darah dlm badan & meningkatkan metabolisma

aReLaN said...

nak jugak.mana aci.dah bertahun tak makan ketam ni.waaaaaaaaaaaaaa

Si Matatajam said...

Menggoda betoi la ketam tu

~~oOpEt~~ said...

waa.. lapar ketam.. huwaaaa T___T

jaakechik said...

DAH MMG SAH JAWAPAN JAA SALAH KAN? huhuhu... ketam mmg best! jaa suka... kena pulak kalo ketam nipah. hari2 pon aii makan..hehehehe.. tapi pokai la...

Chic Na said...

tak habis lg ke ketam? huhu.. nak mkn ketam ni kena susah payah dulu. tu sbb sedap kot. hehehe..

xsabar tggu jawapan. :)

Solehah Shamsuddin said...

solehah try jwb je tau.hehe

anisalya said...

dah lama jugak tak makan ketam.

deno said...

amboi sedapnye... deno xleh mkn ketam... adehhhh

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

ala..jelous..sni xde ketam..huu

Misya Mialen said...

My all time favourite food. Kulit sensitif pn nak mkn jg pastu gatal2.tp masih x nak stop mkn ketam sbb ketam sdp sgt.;)

izan mama mia said...

terketam lagi!!!...ish...saje jer menggoda ..hahha...

maszull said...

assalamualaikum fariza....sedapnya asyik ngan mood ketam ni...:)

mama nak bagi tahu fariza di tag yer...:)

http://maszull.blogspot.com/2012/06/sayakah-follower-bertuah-itu.html

NAL said...

NAL kurang sikit dgn ketam ni sebab malas nak kopek2 ketam ni..ehehehe..tapi kalau dah depan mata memang grab jugak la..

Che Rosliza Che mat said...

Suka makan ketam erk?Cik hubby jarang beli ketam...katanya tak ada isi hihihi

Tihara said...

dap woo ketam my abah's favourite...link tu akak tekan walopon cam tau..ape2 add akk akan cuba tekan..insya Allah :)

eintan nurfuzie said...

huhuh.. rasa cm rugi li.. isi sikit..huhu...sesuai tuk diet.. hahah...
p/s :tahniah dpt BW semua entry.. huhu

eintan nurfuzie said...

p/s : ada maalsah dengan entry terakhir cik en ke?sbb cik en tengok smua ada

Yumida said...

sedapnye dpt menikmati isi ketam..huhu..sini tggu musim..klo dh musim ketam..sllu org kasi

UniMeOw said...

nak ketammmm~

K.Nor said...

suka juga makan ketam,tapi jarang sgt membelinya...sukar utk mkn..

kalau anak2 kak pula..nak kena tolong..aih leceh sikit..so better tak payah belilah...namapk sedap ketam kat atas tu..ada resepi lg best..

putryteya said...

Teya pun sangaaaaatlaa suka gila ketam . tapi makan ketam cam tak puas . heheh kan kan

wan nurul hezrina said...

sedapnya..nurul sejak bersalim sofia bulan 7 tahun lepas mmg tak makan dah ketam.nak2 bila netek sofia plak alergic seafood...mmg teringin

nn lylyn said...

leceh skit makan ketam ni..

lelamaisara said...

aduh teringin nak makan ketam jugak laaaa....

~Sweet Honesty~ said...

ketam ohh ketam..berapa la hga ko yeee?? hohoohoh

Fatihah said...

sedapnya ketam ! :D

Nyue said...

huhu...ni xadil nie.....nyue xde kesempatan ag nk mkn ketam :(

Saya Disini said...

sedpnye

Misz Mieza said...

Sedapnya nampak ketam tu.. Bertambah2 lapar plak perut den yang memang dah lapar nih.. Uhuh..

Wanieys said...

ketam lagi...sis mmg buat wani betul2 jeles ni hikhikhik

dyabunga said...

faveret dya tu..makan ketam tu ajak2 lah dya.:)hihihihi

Deqla manjew said...

haishh ketam lagi..saje nk buat org terliur..deqla pun suka ketam tp mls nk kopek..kan best kalo cikgu jaa tlg kopekkan, deqla yg mkn..hihi..

Deq's Qienz said...

haikkk..makan ketam lagik..huhuu..tak betul ka sy teka smbil nonton aper..nk teka lagi bley tak??hehee

Masha Meisters said...

nampaknyer penggemar ketam ni...mesti suke cepit org ye....haha

IntaNBerliaN said...

peminat ketam upenya jaa ni.. hihii

p/s : masukkan ayam dulu + biarkan lebh kurg 10 minit bg semua tu meresap dulu dlm ayam... lps tu br ltk air rendaman + air biasa/paip :-)

Miss BaNu said...

sy pun suka ketammmm gak hehe

iEdA said...

sedapnyer...terliur plak..hehe...sk mkn ketam tp yg x besh isi skt sgt...xpuas...hoho

fieda said...

suka jugak mkn ketam...

teratak hati said...

Tu la hari tu mkn ketam tk puas la..rasa nk mkn lagi..

Dieyna said...

Tak suka makan ketam.. sebab ada kulit.. susah nak makan huhu

LYAfrina said...

lya suka mkn ketam masak lemak.. suka ratah2 saje.. pnh mkn dop ketam celup tepong..sedap gop

Yana Libra said...

asyik makan ketam je akak ni..huhu..kalau duk tganu senanglah nak dapat ketam kan?

si kiut lavender said...

alah...xsuka..

susah nak makan ketam nih..mlainkan ada org tlong kopekkan..hahahha...

cendol said...

dtg sini je rase lapooo..ketam ketam ketam..ais krim pn ade..lapo nye!!
sedap beno rupe gambo niii

eita said...

sejak mak takde memang tak beli langsung ketam...

Cik Nur said...

tadi aiskerim ni ketam pulak..!
hadoii...nape blog kak jaa byk mkanan ni...hhihihi

telior2...hihih

ketam ni, nur suke ratan, kalau mkn dgn nasi leceh la...hihih

QasehnyaRania said...

aii..dah lama tak makan ketam ni.tetiba teringin pulak nak buat ketam masak lemak :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama