Teka teka sempoi: Retak beribu ribu lemon!



Semasa perjalanan saya dan si dia balik ke Senawang Khamis lepas, ade batu terpelanting pada cermin depan di belah bahagian tempat duduk saya. Tepat mengena batang hidung saya kot. Huhu. Nasib baik tak tembus ke dalam kereta. Kalau takkk, lagi kemek lah hidung yang sedia kemek ni. Kussssss semangat!!


Haaaaa. Tengoklah gambar kedua tu untuk lebih jelas. Esoknya, si dia dan FIL terus gi kedai tukar cermin. Nasib baik jugak kami ade buat insurans untuk cermin depan. Boleh lah claim nanti kan. Ye takkk? Hee. Tapi pape pun, sebelum nak dapat duet claim, duet sendiri kene dulukan jugak kan. FIL tolong bayorkan. Huhu. Nak harapkan kami, time² gini sememangnya kering kontang. HAHA.

Agak² korang berapa kos tukar cermin depan kereta ni?? Cer teka. Saya mencari 3 jawapan tepat atau hampir tepat yang terpantas. Cepattttt² ;)
Sponsor teka teka

Mohon tulis tekaan anda pada kotak komen entri ni dengan format:
Tekaan saya: RM_ _ _. _ _
Sponsor teka teka oleh: _ _ _ _ _ _ _ _

44 comments:

Kim Hazrul said...

X dak clue ke?

Dieyna said...

Tekaan saya: RM 680
Sponsor teka teka oleh:heartbeat.my

izan mama mia said...

nak teka tapi tak tahu sbb tak pernah ambil tahu bab kereta ni..nak tanya hubby dia baru jer tido takut lak nak gerak dia...huhhhhu....

mujur juga batu tu tak tembus yer...kakak saya baru jer tukar cermin keta, sbb dia folo lori ..habis remuk cermin kete dia kena batu kot...nak tanya dia, dia dok jauh nun di peneng pulok..malah ahh..nak col kot kaco dio jer..huhuhuhu

izan mama mia said...

tapi alang2 dh datang..teka jer

Tekaan saya:RM300.00
Sponsor teka teka oleh:Greeting from Heart..Beat: You are special, you are unique!

~Sweet Honesty~ said...

sweety rasa lebih kurang rm200..

NAL said...

Tekaan saya: RM285.00
Sponsor teka teka oleh: HEARTBEAT

Miss BaNu said...

alaa x pandai main teka2 nih hahaha
saya bedal jer la teka yer..tekaan saya RM200 HAHAHA mahal sgt or murah x dpt dipastikan hehe

Miss BaNu said...

alaa x pandai main teka2 nih hahaha
saya bedal jer la teka yer..tekaan saya RM200 HAHAHA mahal sgt or murah x dpt dipastikan hehe

deqjamucuxx said...

rm60 ringgit

hahhaha

deqjamucuxx said...

Tekaan saya: RM60
Sponsor teka teka oleh: heart beat

fieda said...

cuba jer la..


Tekaan saya
1) rm800.00
2) rm750.00
3) rm650.00

Sponsor teka teka oleh: Heartbeat

Cik Aini Lavender's said...

erm..
ai rasa dlm rm300 sumthing kot..
rm 350 lah senang..betul ka tidak jaa?

LYAfrina said...

Tekaan saya: RM300.00
Sponsor teka teka oleh: heartbeat

Si Matatajam said...

Ala kesiannya... My hubby dulu pun dah pernah kena... M cuba teka ye... Kalau tukaq cermin yg original dalam rm300 gitu, kalau yang tak ori punya, mungkin rm150 gitu...

Si Matatajam said...

Ops tadi silap format. Percubaan kedua
Tekaan saya: rm 300
Sponsor teka2: heartbeat

Cik Farhana said...

Tekaan saya: RM 300.00
Sponsor teka teka oleh: Heartbeat (err betul x?krg paham larh yg nih hee)

Yumida said...

Tekaan saya: RM350.00
xpun RM220....or RM130
hahaha...kompom salah
Sponsor teka teka oleh: http://heartbeat.my/index.asp

~~oOpEt~~ said...

err.. 300 kot :D teka je nh.. haha.. sponser heartbeat :D

eita said...

tekaan saya : rm 350.00
sponsor teka teka oleh: heartbeat

jaakechik said...

jaa nak try teka lah! hikhik...

tekaan saya : RM450.00
sponsor teka teka oleh : hearbeat!


hahhahaa...hentam keromo jer nie!

shar90 said...

wah... bahaye tu... hehee
sye rse dlm 500 ringgit... ekekee xD

CtAyue said...

Tekaan saya : RM450.50.
sponsor teka-teka tu nak kena tulis ape? hehe.sj main teka sbb teka teki kan..

CtAyue said...

komen lagik..tp tak tahulah betul ke tak cm format awak nak ni..hehe.. tapi nak teka jugak.. :)
tekaan saya : RM450.50
Sponsor teka teka oleh : heartbeat.my/index.asp

lailatul fatiqah said...

huhu... sbr la ye. cermin tmpt duduk depan belah kanan kete ayah sy penah jugak kne cam ni. abis pecah berderai. nsb baik x kne muke. dan nsb baik jugak la mse tu ngn abg sepupu. time tu pkl12 tgh mlm br blik dr amik adik dr station bus.

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

tekaan saya :rm 500...
sponser teka2 xde..hihihi

Purple Mommy said...

Tekaan saya: RM360.00
Sponsor teka teka oleh: heartbeat

Chic Na said...

ok nak cuba..
Tekaan saya: RM500.00
Sponsor teka teka oleh: heartbeat

terperasan watermark baru di situ. :)

eintan nurfuzie said...

tekaan saya : RM 600
Sponsar teka teka :Heart Beat..

mm..tringat kisah di china.. yg mati masuk dlm berita tv 3 tu.. sebab ada benda yang memecahkan cermin bas dia.. terkena dia.. terus meninggal sbb hati pecah..mmm :(

anisalya said...

Tekaan saya: RM650.00
Sponsor teka teka oleh: heartbeats.

tak pernah pulak tukar cermin kete depan.

ciksusu said...

Tekaan saya: RM500
Sponsor teka teka oleh: http://heartbeat.my

;)

Deqla manjew said...

aduyaiii.. bab nk meneka ni malas la cikgu...hihi

Wanieys said...

Try teka ni hehehe

Tekaan saya : RM 380.++
Sponsor teka-teka oleh : heartbeat.my

are_lin@yu said...

rm 350.00 betul ke..hehe

Hasrina said...

2k ?

Cik Nur said...

selalunyer cermin depan kereta ni mahal.. dan bergantung samada ori ataupun tidak.. baiklah, nur cuba yerr.. :)

Tekaan saya: RM450.00

Sponsor teka teka oleh: Cornetto Uda & Dara

maszull said...

assalamualaikum fariza....wah kena teka yer...

tekaan mama :RM 400
Sponsor : Cornetto

IntaNBerliaN said...

sy teka rm3350

sponsor churp2

Yana Libra said...

Tekaan saya: RM 4000
Sponsor teka teka oleh: Cornetto


huhu~

profmie said...

Tekaan saya: RM250.00
Sponsor teka teka oleh: _ _ _ _ _ _ _ _

N.Aima K said...

ya allah nsb x pecah wwuwuwuwu..

jaakechik said...

tak sangka en.suami aii ni terror jgk bab teka meneka eh? kalo tak, takde nye saya menang,...hahahha

Arina Shamsul said...

oooo yang ni ke entri teka2nya tu dear..ngeee..

wan nurul hezrina said...

kalau bab baiki2 nie mmg kena tanya org lelaki..hikhik baru dapat jawapan betul..banyak gak kena rm450

ros_reeza said...

Salam Perkenalan :)

ala.. kalau bab2 kereta ni memang tak pandai la :(

Saya teka RM520 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama