Checking



Test 1 2 3. Ehem². Sound check sambil tiup habuk dan sawang². Hehehe. Hampir 2 bulan kot tak update blog, tak blogwalking. Rindu gile nak ngadap blog. Maaf ye jika ade yang mencari² author blog ni. Eh, lupe pulak nak tanye kabar. Sihat ke u ols? Saye sihat. Alhamdulillah. Cumenye tak tahu macam mane saye nak gambarkan betapa sibuknye saye tahun ni. (macamlah orang lain tak sibuk. ye dakkk? hahaha.)

Seriesly, memang saye tak menang tangan. Dengan kerja sekolah, exam budak², sukan sekolah, camping sekolah, urusan masuk rumah, preparation majlis kawen 2 orang adek, abang ipar dan 4 orang sepupu dalam mase terdekat ni, abisss tenaga dah rasenye. (ishhh dorang ni tak reti nak kawen sorang² ke? ikut turn la kan. hahaha.)

Satu hal lagi, kes title blog saye ni tak naik title baru kat bloglist u ols. Tu yang lagi menghilangkan mood nak ngadap blog tuhhh. Huhuhu. Tapi arini saye akan merangkak perlahan² ke rumah u ols. Rindu nak bace cite terbaru. ♥


Eid Mubarak 1434H/2013M



Salaam Aidilfitri buat sume. Maaf zahir batin. كل عام وٲنتم بخير تقبل الله منا ومنكم صالح الٲعمال. Allahuakbar. Arini baru dapat wish raya pada bloggers dan tengok blog. Ehh? Lain macam kan blog ni. Hahaha. Sebenarnya niat saye nak tukar name blog ni dah lame. Seingat saye, sejak tahun baru aritu kot. Dan sekarang baru lahhh tertunai. ;)

Sooo, do not close tab guys & ladies. Anda sememangnya berada di zon blog yang betui. Hehehe. Presentinggg Fariza[dot]com ♥, menggantikan Tentang Kita ♥. Harap² regular readers blog ni tetap lepak kat sini macam bese. (:


Tahun ni tema raya kami berdue, sedondon hijau. Rasenye ramai orang Tranung beraya rumah mertua tahun ni, macam saye. U ols macam mane?

Rasenye sume orang masih dalam mood raya kan. Ye takkk? Hee. Sebabnye tengok dari bloglist, mostly takde new entry. Nak blogwalking pun, lemah je semangat ni. Aura raya lagi kuat kot. Same²lah kite menghayati hari lebaran ni. Hidupkan sunat² Aidilfitri. :)

Warmest regard, Fariza & Fairuz. ♥


Masihkah ada Ramadhan ?



Akhirnya Ramadhan dah sampai ke penghujungnya. Sayu, pilu rasenye kan. Ade lagi kah Ramadhan untuk kite? Allah saje lah yang Maha Mengetahui. Kalaulah dapat dipanjangkan mase, saye tak mahu lagi Ramadhan ni berakhir. Quran pun saye belum khatam lagi ni. Moge Allah permudahkan saye abiskan bacaan untuk baki lagi 2 3 hari ni. :)

Oh ye, sepanjang Ramadhan ni saye ade layan drama best. Masihkah Ada Ramadhan. Korang ade tengok dak? Sebenarnya, ni drama tahun lepas tapi diulang semula di Astro Prima setiap Jumaat jam 10. Tahun lepas saye layan cite ni bersama keluarga. Tahun ni pun same. Memang terkekek² la saye sekeluarga lepas balik teraweh. Bukan sebab cite ni genre komedi, tapi dialog²nya boleh dikatekan 97% dalam loghat Tranung. Bangga sangat!! Hehehe.


Kisah cite ni tipikal macam bese drama melayu yang menceritakan tentang harapan seorang ibu untuk berkumpul dengan anak²nya di bulan Ramadhan. Yang menariknya, drama ni sarat dengan mesej² kekeluargaan dan pengorbanan adek beradek. Realitinya, memang berlaku pada hari ini. Saya boleh bagi 5 bintang. Sedihhh cite nye. Memang boleh menitik la air mate. Tambah² dengar loghat kampung sendiri. Lagi lah tangkap feeling saye. Sob sob sobs.

Dannn untuk pengetahuan semua, Muhammad Amirul Mazlan yang memegang watak utama sebagai Zali dalam cite ni berasal dari Kampung Baru Kerteh, Kemaman, Terengganu seorang penuntut Jurusan Diploma Akademi Seni Budaya & Warisan Kebangsaan (ASWARA) sudah pun meninggal dunia akibat kemalangan di Federal Highway Dekat Universiti Malaya pada tahun yang sama. Watak Zali benar² pergi bertemu Ilahi, bukan sekadar lakonannya dalam cite Masihkah Ada Ramadhan ni. Al Fatihah buat arwah.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama