Gambar yang macam mana sesuai diVECTORkan?



Sepi je rasenye blog ni sejak semalam. Huhu. Di penghujung cuti ni, mungkin ramai yang sibuk bercuti kan. Ye takkk? Hee. Tak ramai yang datang ke blog ni atau saya yang tak buat blogwalking seperti bese? ;)

Okehlahhh, entri ni sekadar nak bertanya pada yang pakar atau yang lebih arif tentang gambar vector. Seriesly saya tak tahu pape pasal vector ni. Yang saya tahu, vector ni buat gambar kite jadi  macam katun. Betul ke? Gambar yang macam mane sesuai untuk vector ehhhhh? Untuk ape vector ni sebenarnya?

Hehe. Banyak pulak soalan kan. Harap² ade la yang sudi tolong dan dapat bantu saya ye. Thanks! ;)


40 comments:

izan mama mia said...

vectorkan gambar sendiri .. tapi saya tgk hasil vektor cam potret jer..huhuh... baik tggu pakar yg dtg jawab cam fiza sihati merah jambu tu..vektor dia lawa sangat..hidup..

Faizul Osman said...

tak dpt nk tolong...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/06/how-to-get-tittle-profesor.html

maszull said...

assalamualaikum fariza...betul la mama pun kurang arif tentang ni...:)

Ayuni said...

sowi sis, x tau...

Yumida said...

gambar yg sis rs cantik utk diletakkn kt sstu tmpt...x kisah mimik muka apa..janji gambar tu jarak dekat..boleh nampak muka sis ngn sejelas2nye..means..cahaya, ton...
org panggil pic close up...tp depend gak ngn pelukisnye yg mana rs lbh selesa utk di vector portrait kan..

NAL said...

ape2 gambar pun boleh tapi baik buat vector gambar sendiri. Syaratnya gambar tu mesti la close up & jelas. NAL memang suka vector sebab boleh jadikan koleksi peribadi. usha sini :

http://nyteamlife.blogspot.com/2012/03/vector-2.html

Chic Na said...

huh, serius tak tau. sesape bleh tolong. nak tau gak ni. :)

Wanieys said...

alamak xtau la...xdpt nk bantu...maaf yer hihiii

cinnamon.com said...

assalamualaikum.

dlm addmath adalah..tak dapek nak tulun..

Cinta Misteri said...

Hahaha... Cer try grid 3-2 tmbh tanduk 2

Dieyna said...

opps.. tak tahu.. vector tu bukannya lukisan potret muka orang ke??

p/s : Jaa, nape feed terbaru jaa masih tak naik kat blog akak.. nape nape nape nape...feed blog akak yang satu lagi oke je...

putryteya said...

laa , tak tau sangat pasal vektor . teya pernah tahu vektor dalam

addmath dan

sains komputer saja . hehe

Yana Libra said...

saya tak pasti, kena tanya yang pakar tu..hehe~


tp rasanya macam kita tekap balik gambar kita tu kan?

ary_lee said...

ary lukis vector untuk suka2^^
tak kisah gambar apa^^

BTW, minta pendapat untuk isu ni^^
arisyalee.blogspot.com/2012/06/pendapat-blogger-standard-untuk-menjadi.html

eita said...

janagn tanyer ita...
ita lagi blur bab2 ni

N.Aima K said...

salam singgah hihihi..

gmbr spongebob tu gmbr hiasan ke?

Si Matatajam said...

M mmg tak tau apa pun tentang Vector. Hu hu T_T

kinara kinatara said...

kina pown pening dengar perkataan 2..cam ne proses dye ek?

jaakechik said...

jaa pon tak tahu pasal ni..hehe...btw..cikgu mgajar di sekolah mana ni?

~~oOpEt~~ said...

vektor tu mcm mna?

fieda said...

kita tak tau la cikgu jaa bab2 ni..

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

dila pun xth vector tu ape..huu..btul..hjung mnggu jd sepi

Nyue said...

vector tu apa2 je bleh bg nyue....vector biasanya nk lebih mudah buat edit gne adobe...

Miss BaNu said...

hehe best gak if gmbr kita divectorkan..kalau org tuh pandai buat mmg cantik lah muka kite..lau x pandai mmg jdi kelakar muke kite hehe...

Miss BaNu said...

hehe sy pun x terror bab2 vector ni...

Deq's Qienz said...

ermmm tak tahu la pulak..tak dapat den nk nolong :)

eintan nurfuzie said...

CIK EN X PNH BUAT..SO NO KOMEN LA..HEHEH.CAM ARTIS LAK JAWABNYA KAN?

Masz Sidek said...

teringin nak buat ventor sendiri... tp tak pandai... huhuhu

shahdiana said...

haa...ni nak tambah soklan lagi...apa benda vector ni tak tau pun....tak reti nak jawab...hahha

IntaNBerliaN said...

kne serah pd yg pkar.. sy pun xtau/... hihii

Rohani Hashim said...

uikss taktahu jugak hehehe...nanti kalau tahu share eh ngn kitorg ni...teringin jugak nak tambah pengetahuan ni.

ZiErWa zAiNaL said...

zz ade gmbr yg divestorkan.. zz suke sbb org just tgk gmbr kite jd kartn.. x nmpk yg real. keh2..

Che Rosliza Che mat said...

Cik rose kurang arif tentang ini...tanya yg lebih arif hihihi

Cik Nur said...

erm..nur pun xtahu ape mende vector tu..

namparnya bidang ni luar dari kepakaran nur, jadi xdapet nak nolong..hihihihih

Syira said...

salam,,,

belum mahir dalam hal ini..


jemput lihat

http://www.sissyira.com/2012/06/keputusan-pemenang-kata-kata-indah.html

Cik Farhana said...

Xkesah nk gune gambar ape pown tp utk hasil yg menarik , gambar yg utk divectorkan mesty jelas apabila d zoom & close up .

silalah try key:) hee ~

dyabunga said...

xdpt den nk nolong..haha..dya pun tak tahu

Misya Mialen said...

sy pn x tau psl ni..;)

Deqla manjew said...

deqla pun teringin gmbr sndiri divectorkan...tp xtau nk wat cmne..hihi

Arina Shamsul said...

ada juga teringin nak belajar lukis vektor ni dear..tapi nanti la..ngeee..

tapi kalau nak xplan,tak tahu camna sebab belum belajar lagi..haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama