Sepetang di Warung Pok Nong !



Ramai yang tertanya² surau bersofa tu kat mane kan? Ye takkk? Hee. Untuk pengetahuan korang, surau tu adelah di IPG Kampus Dato' Razali Ismail, Batu Rakit, Kuala Terengganu. Kat situ, familiar dengan name Balai Islam, kemudahan students untuk solat berjemaah. Saya ke situ mase hantar si dia untuk sesi interaksi terakhir pada cuti sekolah baru² ni. 2 tahun lepas pun, saya studi kat sini tau. Hehehe.

Sebelum hantar si dia, kami minum petang dulu di Warung Pok Nong kat Pantai Mengabang Telipot. Kedainya buruk ajeee tapi team Jalan² Cari Makan TV3 tu dah pun sampai ke sini. Kedai ni bukak pukul 3.30 petang tapi jam 3 pun, orang dah menunggu. Memang berebutlah nak amek order. Lagi² sotong celup tepung!


Uniknya di sini, layan diri amek order. Jenuh jugak menunggu tapi adventure beb! Sebab? Takde sistem Q. Main redah dan rebut aje. HAHA. Siap dengan pinggan dan penyepit, memang kene get ready lah depan loyang besor. Sotong tu die goreng seekor² tau, kite akan gunting sendiri untuk makan. :)


Ikan dan udang pun sodappppp! ;)


Opssss. Ni kulit udang ajeeeee. Dah abis dikerjakan saya. Hehe.


Haaaaa. Ni buktinyaaaaaa. JJCM TV3 letak landmark die kat sini!!! Dah caye? (:


50 comments:

lelamaisara said...

Foo yooo habis tinggal kulit aje udang tu...isk isk...

~Sweet Honesty~ said...

percaya laa...hehe..sedap udang tu..tpi elejik lak xleh mkn..huhuhu

NAL said...

sedap tuu...

Misya Mialen said...

oh. baru tau, rupanya dkt ipgm. bestnya. untung bakal2 cikgu di sana;) wah, nmpk sedapt je semua. patutla jalan2 cari mkn dtg sana;)

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

eeee...kita dh 3 thun duk ganu..knp xprnh jmpa kdai ni? huhu..nk mkn:)

Arina Shamsul said...

mmg sedap la tu,sebab tengok tinggal kulit je lagi...hehehe.

Masha Meisters said...

pehhhhhhh! tergamat buat aku terliur di sini...huwaaaaaaaaaa

Si Matatajam said...

Tgk udang tu mesti crunchy kan....kalau makanan sedap bukan kata jln2 cr makan ja sampai...tok menteri pun bleh singgah tu....

Cinta Misteri said...

huwaaaa....besar gilak udangnyeee. kena plak cecah sos cuka superb

jaakechik said...

wahhh sotong ngn udang tuu segar nya! belanja jaa nanti boleh ke? hikhik...

jaakechik said...

tengok kedai tu cam buruk jer, cam tak sedap jer...tapi x sangka jjcm pun dah sampai...kena pegi try nih!

Tihara said...

hari tu eden tak sompek nak poie sini..tp sempat la try kat belah setiu nuu..boleh tahan mahal..yang ni murah tak ?

cinnamon.com said...

tak tujuk sos pun..makan mcm tu aje ke adik.?

Fatihah said...

sotong dan udang celup tepung ! sedapnya :D

UniMeOw said...

perrgghhhh cmbes je sotong!!!udang pon...

UniMeOw said...

perrgghhhh cmbes je sotong!!!udang pon...

UniMeOw said...

perrgghhhh cmbes je sotong!!!udang pon...

sherah said...

suka tengok blog nie..macam2..huhu..btw...bakal cikgu kan ? :)

~~oOpEt~~ said...

walaupun pet dh knyg, tp tgok mkanan.. bertambah2 pet lapar.. T___T

Chic Na said...

wah jjcm pun dh sampai sini. konfem sedap la tu. ruginya tak leh mkn seafood. huhuhu.. :)

etuza said...

nampak sedap tu, mohon maaf ya agak late buat entry2 terbaru..

Deqla manjew said...

deqla kan kalo dah sdp sgt dgn kulit2 skali ngap..haha..sila jgn percaya... :p

Wanieys said...

ala takkan tinggal kuit udang ja....sedap2...sotong tu mengancam ja nampak hahha

Cik Nur said...

sedapnyerr..!
peberet tu..!

tapi, kalau mkn byk mulalah..!
heeeeee.. :)

Yumida said...

adoiiii..sedap la sis..semuanya sedap! hari2 mau singgah. apakan daya jauh bangat.

anisalya said...

lama jugak tak makan udang ke sotong goreng tepung.

Nasuha said...

emm..sedapnya..sotong tepung..

putryteya said...

aah laa baru teya caye . hehhee

suka sangat udang gorengg !! teya suka ja mana2 udang . haha

Dieyna said...

sedap doh nampak... rangup je rasanya kan.. menarik..

Deq's Qienz said...

aha kwn ader gtau restoran nih..nmpk bestt la..nt bila gi sana nk suh akak blnja la..hehee

Michelle Hopell said...

sangat sedapppp .. nakkk :D

nadia said...

Kalau dekat dah lama singgah..hehe

Miss BaNu said...

wahhh cam sedap jer..teringin nk gi situ hehe..

Nurulee said...

Mcm menarik je tp jauh gila lah pulak kalau nak p T__T

♥●• İzdihër •●♥ said...

Yummmy pics:)
lovely blog
follow each other.

|shuhadaothman|TM said...

sedapnye sotong tu. dah lma x penah mkn celup2 tepung ni ^^

dyabunga said...

sedapnya sotong tu..terliur tgk..hiihi

IntaNBerliaN said...

dkt trg mmg tekenal dgn celup tepung ni kan.. sy setiap kli balik sana, wajib singgah mkn sotong n ikan celup tepung :-)

eita said...

sedapnyer udang celup tepung..
patut lah rasa pernah tengok nama warung ni...

shar90 said...

dak doh ase... hehee xD

wan nurul hezrina said...

aduhai sedapnya=)nyam nyam..sib pagi lagi nengok...kalau petang rasa nak berbuka awal jer..hikhik..nak2 sotong2.mmglah terbaekkk nampak=)

izan mama mia said...

huhu,,..sedapnyer...mmg suka benda nih..

Hasrina said...

sotong tu nampak menggoda

Rafflesia™ said...

dah agak dah. pasti sebelah pantai timur.. hihihi mmg tak dapat merasa la. jauh.. :(

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

lamaaaaaaaaaaa tak berkunjung ke sini... salam kebizian dari teratak siFaqir 'ilmu...
..................................
terima kasih atas kesudian meninggalkan komen (^___^)
..................................

maszull said...

assalamualaikum fariza....mesti sedap makanan kat sana pi sana nanti nak terjah la warong ni...

Yana Libra said...

wah....nampak sedap~~

fieda said...

olo sedap nya...

Pecinta pink^^ said...

sedap nye..ngidam terus..hehe

Solehah Shamsuddin said...

amboi udang ni.mengancamnye.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama