Janganlah terburu-buru sayang !



Seorang isteri ingin menghubungi suaminya, tetapi telefonnya tidak berkredit lalu menyuruh anak lelakinya menyampaikan mesej penting kepada si suami yang sedang bekerja di site.

Selepas si anak membuat panggilan, si anak memberitahu ibunya seorang perempuan lain yang menjawab pesanan telefon. Walaupun sudah berkali-kali si anak menelefon, tetap perempuan itu juga yang menjawab.

Si isteri pun dengan marahnya menunggu kepulangan suami dari kerja di depan pintu rumah. Sesampainya suami, si isteri membelasah habis-habisan si suami kerana perlakuan curangnya.

Habis berkumpul jiran tetangga di depan rumah untuk melihat drama petang itu. Si isteri menyuruh anaknya memberitahu semua orang apa yang dikatakan oleh perempuan di talian tadi.

Si anak pun cakap "Harap maaf, nombor yang anda dail berada di luar kawasan liputan. Sila cuba sebentar lagi".
 
suami: kuang kuang kuang

P/S: Takmolahhh garang² bebenor kan! Dok baik mmusang sangat. HAHA. :)


51 comments:

Solehah Shamsuddin said...

lawak.xpesal2 kna penumbuk

izan mama mia said...

comel jew gambar baby tgh mandi tu...terasa nk beremdam gak cuaca panas nih....

sebelum marah..selidik dulu..kan bagus...jika kita sayang suami..suami laaaaaaaagi sayang kat kita...hiihhi

Cik Nur said...

hahahahaha...sabo je lah...

selidiklah dululah sebelum belasahkan...hihihih

Husnalyas said...

haha. kurang penyabor benor si istri tu. :D

Cinta Misteri said...

Hahaha.. Wife dia punya IQ IT rendah.

*slh bln, mlm nnti CiM btulkn yea cikgu

Aine Ainun said...

bila emosi mengusai diri,
mcm2 jadi...
semuanya diluar kawalan...

sbb tu kalo marah, bila berdiri eloklah duduk tenangkan diri...

Ayuni said...

aperlh anak dier....

Cik Lyeen said...

Sedihnya bila dpt anak macam tu..T_T
tak pasal2 kena baling kuali dgn suami..HAHAHAHHA

Yumida said...

hehehe..klakar..kena dgr apa yg org cakap dulu kan..klo dh dgr kena selidik lg berasakn sumber yg dipercayai...pengajaran jgk buat kita semua agar x terburu2
nice story

Gen2Merah said...

wakakaka... memang kelakarr.. ehehe

shar90 said...

mussang ngat bini dia... hehee xD

NAL said...

kelakar la.hahha.

btw NAL tag awak,

http://nyteamlife.blogspot.com/2012/06/contest-apakah-teka-duit-tabung.html

LYAfrina said...

ngeh2... dop pasalll...
eyhh..awk pon org kmn ke???? mmg sy duk cukai kemaman la...

Akira Al-Fateh said...

Dalam Islam pun Allah ajar kita selidik dulu sesuatu berita yang sampai. :-)

Yana Libra said...

hehe..lain kali tanya betul2..anak dia tu pun satu, takkan operator pun tak tau kot~~ :p

hafiziqin said...

adoi.lawak2
garang btol si isteri tu

Chic Na said...

kes cemburu buta nih. mmusang? apakah?

jaa nk blaja cucuk2 ye, meh sini. haha.. boleh je. :)

cik nara omey said...

hahahaha..lawak tol..tu lah, len kali kena chek btol2 dulu....cemburu buta kot..hihihi

~~oOpEt~~ said...

mata tertumpu pda baby tersebut :P

CikMai said...

gengster bini dia.haha

cinnamon.com said...

emmm..tu la.

tgok babay tu cool aje.

Syuhada Nasya said...

hahaha x pasal pasalll betull

Citra NaniZam said...

adehh si anak memanglah lurus.. si ibu plak x selidik main hantam je.. syian suaminya penat2 balik keje dah kena leter.. hehe

fieda said...

mula2 nk gelak abis2 dulu tgk baby seksi tu..pahtu mmg sakit perut duk gelak baca cite tu plk..aduhai..

profmie said...

wah..lawak cite ni..hehee

eita said...

memang tahap musang doh isteri dia tu...

Deq's Qienz said...

hahahaa lawak btoi la..
btw, akak sy ader mention akak di blog saya..terjah oke.
tenkiu :))
http://mamaqhayra.blogspot.com/2012/06/terasa-nak-post-entry-nih.html

eita said...

memang tahap musang doh isteri dia tu...

etuza said...

terkejut juga tengok gambar tu. Asam garam rtangga, apapun tak pernahlah sampai nak memukul. tak mustahil kalau ada isteri dah hilang sabar, membunuh suamipun ada. Apapun try selidiki dahulu...itu jalan yg adil..

etuza said...

rupanya sound tu kan..nah tukan bahaya terus hentam pula tu...

aReLaN said...

hahaha...tulah ikut emosi sangat.tak siasat betul2 dulu.kesian si suami.

aReLaN said...

hahaha...tulah ikut emosi sangat.tak siasat betul2 dulu.kesian si suami.

shahdiana said...

hahaha...nasib tak jatuh talak...

Si Matatajam said...

Ha ha... Sebab tu la jangan hentam keromo.. Apa2 pun check betoi2

Wanieys said...

kelakor benor kan...xpsal2 kena blasah hahha

Wanieys said...

kelakor benor kan...xpsal2 kena blasah hahha

Hans said...

hahaha..patut tanya anak dia awal2 lagi perempuan tu cakap apa
hehehe

jaakechik said...

wahh..kisah ni boelh jadikan pgajaran nih!

Busyra Bt Takiyudin said...

hehe, .... macam2

~Sweet Honesty~ said...

haha..tak pasal2 dapat malu ngn jiran2 erk..hihi

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

hihi..tu la...xselidik dlu..ksian kna blasah..hihi

IntaNBerliaN said...

alahaiii sian suami.. dh teruk kne belasah.. awai2 xnk tanya ank...

N.Aima K said...

anak ni berapa umur? adoi hahaha

Deqla manjew said...

hahaha... gelak utk yg ke berapa kali entah...deqla pernah dah baca lawak ni seblm ni..dlm buku cerita lucu kat umah deqla pun ada.. ekekeke

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

hehe...aduiyai (^___^)

Nazayiena said...

Siannya suami dahlah blk keje penat2 terus plk kena belasah si isteri.

Miss BaNu said...

hehehe mmg benggong jadinyer lau dpt anak gitu haha

Sharidawati Shahrudin said...

lawak3x... hihi tapi baby tu chomel betullah :)

Dieyna said...

ambil ko.. gedebussss... haha

Arina Shamsul said...

hahaha..venggong..

syiela said...

hahahha orang balik keja penat2 dia cemburu buta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama