Day #7: Ehhh, macam die pulak nak bertunang !



Pagi pagi lagi saya sambung kerja² menerjah pengomen tetap dan hebak blog saya. Haduiii, bile lah nak abis kan. Huhu. (macam lah banyak bebenorrr komen kau tuh?) Yeee, sejak saya berGSF ni, sememangnya blog ni menjadi sangat meriah dengan komen². Tak cukup tangan saya ni nak menyambutnya. Haha. Sampaikan hutang BW bloglist belum dapat saya tunaikan. Huihhh, kuat benor penangan GSF ye. Hutang blogwalking segmen pun tinggal satu je lagi. Macam tulah kan kalau pandai join segmen, kenelah pandai juge intai² kawan satu segmen. Ayuhhhhhhhh, aja aja fighting!! ;)

Petangnya, saya sibuk duk cari barang untuk pertunangan adek bujang saya 2 Jun ni. Tapi melekat pulak di Watson dan menyahut cabaran Kak Tiha. Saya dah ade kad Watson!! Haha.


Malamnye saya duk mengadap bende ni lahhhh. Sebenarnya, ni bekas hantaran kawen saya dulu tau. Sayangggggg sebenarnya nak bagi adek pakai. Huhu. Tapi takpelahhh, kami nak cut kos dan mase nak buat pun tak tinggal banyak. Tambah lagi, sumenye masih elok saya simpan. Cumenye, saya gantikan riben kertas putih dan betulkan mane² perlu.

Adek² saya sengeh jeeee menengok saya buat sume ni. Lagi² kakak adek perempuan saya, yang befday girl aritu tuuu lah. Die tengok saya bersungguh² duk gam, duk baiki bekas hantaran tu, ni lahhh ayat yang die cakap pada saya, "Sape yang nak bertunang niiii. Macam die pulak." Haha. Saya ni bukannya ape, masih sayangggg sangat dengan bekas² dan hiasan bunge merah putih saya ni sume. Waaaaaaaa.


66 comments:

Pka Rahim said...

jom join segmen pka pulak nak..??
huhu

http://pkaemerald.blogspot.com/2012/06/segmen-pka-rahim-ada-lagu-tu-best-ke.html

tq :)))

Zaidalifah Hussin said...

ASSALAMUALAIKUM... JOM JOIN SEGMEN "UP FOLLOWER"

DI...

http://kumahuitu.blogspot.com/2012/06/jom-baca.html#links

~Sweet Honesty~ said...

alamakk..tunang?? huhu..teringat kisah lama...

Zaidalifah Hussin said...

bonde suka jimat cermat..amalan kita yes!!!!

Yana Libra said...

wah...akak simpan lagi ye bekas2 hantaran akak dulu..huhu..mesti syg sangat ni..hehe~ :)

~~oOpEt~~ said...

waa.. cantik la hantaran.. kira siap bleh bgi adik guna lgi.. hehe :)

ZiErWa zAiNaL said...

wah..cntik la.. merah putih.. sweet btul. :)

Ayu Iman said...

jimat betul hihi =D yg penting masih cantik lg hantaran tue...

Tihara said...

selamat bertunang untuk adik...wat jugak eks kad watsons..akak cam nyesal pun ada tapi nak kena folow event2 dia kut la ada peraduan exclusive ke kan, mesti nk join..nak nydapkan ati... :)

wan nurul hezrina said...

adeh samala kiter..hutang banyak bonar tak terpikul..yg segmen2 harammm tak g bw lagi...yang bloglist2pun tak settle lagi..mak aii dah la lanie bz bebenau...masakkkk mak!!

skang ct sekolahkan mmg penuh list2 tunang n kawin antaranya adik ipar tunag esk

Chic Na said...

okla tu. sharing is caring kan. kalo simpan je xguna kang rosak nnti.
teringat kenangan la tu. :)

Ayuni said...

hikhik, kakak yg baik....

Wanieys said...

cantik la hantaran tu...merah putih kombinasi yg sgt sesuai hehe

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

serba merah... cun (^___^)

Masha Meisters said...

jimat cermat amalan kita....hihi....
selamat bertunang buat adik akk....

@ deqla manjew said...

lepas ni hantaran tu jadi turun temurun la eh...hihihi...

..cik hana.. said...

syok la ada akak yang baik camni,save sikit budjet utk hantaran...hikhik....tahniah untuk adik yang bertunang tu :)

Nyue said...

hehe...elok la berjimat cermat...hehehe

Cik Aini Lavender's said...

ok la tu...nm pun kakak kan,
selalunya mmg kalo org lain yg nk tunang,org lain yg excited..tambah2 kalo kawin kan..sibuk ngalahkan pengantin lagi..hahaha

dyabunga said...

ingtkn akak yg bertunang lagi??hhihhih.. tapi cantik lah..merah..

Hans said...

okay la tu
asal boleh guna lagi apa salah nya kan?
jimat kos sikit :-)

Sally Yatiey said...

Cantik hantaran kawen tu :D

izan mama mia said...

betul mmg hbt penangan gsf tu...saya pun sama termengah-mengah nak bw...huhuhu..rasanya nak rehat dulu dr sertai segmen....kesihatan tak menentu sekarang nih.
cantiklah bekas hantaran tu.....mmg laaa sayang kan...saya pun masih simpan walau dah 13 tahun....bekas hantaran tunang mmg mengimbau nostalgia....saya boleh simpan sbb saya dh xada adik..hihiih...

Chic Na said...

ops.. merah putih. peeewiitt!! :)

shahdiana said...

kakak yang baik ni...bagi adik pinjam barang hantaran dulu...

Aine Ainun said...

selamat bertunang utk adik=)))

betul tu, kalo adik beradik kita,
sure kita yg excited=)))

Cinta Misteri said...

Tak kesah pun sape yg nk betunang kanñn.....yg pnting smgt mmbntu tu yg baik

Arina Shamsul said...

berjimat cermat amalan mulia ..ngeee .

Miss BaNu said...

wahhh terbaiklah hehe

Farra said...

Salam , Jom join 1st segmen saya ^_^
http://farra-izzaty.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-tingkatkan-followers-dan.html
Fara ada sediakan hadiah untuk yang bertuah ^_^ Tunggu apa lagi . Jom lah join ;)

Kazen said...

sy rase sy pun nk btunang jgk laa....:p kalu de rezki kwin cpat2....huuhhhhh


2nd Years Anniversary Event | Jom join! >>
Give Away Domain First !
Follow 100 Blog Part 3
Segmen Kau Blogger Ku Blogger

Yumida said...

nnti klo akak yg bertunang share la jgk erk..hehe..nway...support sm member itu kasi meriah...kan kannn

eita said...

selamat bertunang..
bile nyer tu?

9n0L4 said...

@Pka Rahim
thanks pka. selalu invite join segmen die dan tiap kali tak dan nak join. huhu. ;)

9n0L4 said...

@Zaidalifah Hussin
insha Allah kalau ade kesempatan ye. terima kasih kerana sudi invite. ;)

9n0L4 said...

@~Sweet Honesty~
huhu. usah dikenang barang yang lepas ye dear. ade hikmah nya insha ALLAH. ;)

9n0L4 said...

@Zaidalifah Hussin
opssss terlepas pandang pulak ade lagi satu komen bonda. jimat takpe kan bonda, jgn kedekut. ;)

9n0L4 said...

@Yana Libra
mesti lah yana. sentimental value tau. huhu. syg sgt² bekas tu sume. kenangan yang sangat berharga. ;)

9n0L4 said...

@~~oOpEt~~
cantik lagi suci. hehe. lepas ni takde dah la kan. sedihnyeeeeee. ;)

9n0L4 said...

@ZiErWa zAiNaL
putih merah mmg sweet sgt. tak nampak buruk. berseri² sentiasa tau. 2 tahun tu simpan. ;)

9n0L4 said...

@Ayu Iman
hihi. bukan jimat, malas dan tak pandai gubah sendiri. edit org punye pandai lah kot. ;)

9n0L4 said...

@Tihara
macam menyesal jugak ni kak. haha. promo die tak best kan. barang ntah pape je. bg diskaun brg yg jrg org beli. ;)

9n0L4 said...

@wan nurul hezrina
hehe. sabor dear. perlahan² kayuh. insha Allah dan lah tu. cuti ni ingatkan bolehlah bw sampai lebam tapi tak dan jugak kan. kenduri sane sini. ;)

9n0L4 said...

@Ayuni
baik laaa sangat. hihi. sume kakak pun akan buat macam ni kot. ;)

9n0L4 said...

@Wanieys
cantik kan. tu yang sayang bebenor tu dear. berat hati nak melepaskan. huhu.

9n0L4 said...

@✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽
merah putih dear. merah sume nnt garang pulak. hehe.

9n0L4 said...

@Masha Meisters
hihi. mekasihhhh. nnt turn awak, jgn lupe berjimat cermat pulak ye. ;)

9n0L4 said...

@@ deqla manjew
haha. tak tahu lah tu dan ke tak turun temurun. segan nak mintak tunang si adek simpan kan. ;)

9n0L4 said...

@..cik hana..
hihi. mekasihhh. tu lah die nyeee ye adek² sekalian. hargailah kakak² anda ye. untung² nnt dapat sponsor. ;)

9n0L4 said...

@Nyue
hehe. gelak tu semacam ajeee. berjimat cermat amalan mulia kan. bukan membace aje. ;)

9n0L4 said...

@Cik Aini Lavender's
haha. kadang² pulak sampai terlebih emo. macam majis kite pulak. dah lah kite ni jenis sensitip. ;)

9n0L4 said...

@dyabunga
hihi. akak dah taknak bertunang lagi dik. nnt buatla kaler merah ehhh. cantikkkk. ;)

9n0L4 said...

@Hans
hehe. orang tak kaye cmni lah kan. kos tu difikirkan dulu. lagipun tunang je. rugi buat berie sgt. ;)

9n0L4 said...

@izan mama mia
untunglahhhh die boleh simpan sampai 13 tahun. nak bagi mia pakai agknye ye. hehe. slmt ber BW lah bile sehat nnt. ;)

9n0L4 said...

@Chic Na
kenangan sentiasa di hati ni. pewittt. merah putih jgn main² sebut eh. nak simpan buat hias rumah, rumah pulak takde. ;)

9n0L4 said...

@shahdiana
baik sgt yana oiii. hehe. duduk dlm bakul angkat sendiri kan. ni kire bukan pinjam ni, bagi terusss. ;)

9n0L4 said...

@Aine Ainun
mekasihhh AA. lame dah tunggu komen dari AA. hehe. kalau adek beradek pregnent pun same jugak kan. ;)

9n0L4 said...

@Cinta Misteri
hehe. betul tu. kite dah lalui dulu kan. mesti di sudut hati kite sangat suke bile ade org sudi tolong. ;)

9n0L4 said...

@Arina Shamsul
hehe. jimat utk tunang takpe kot. nnt kawen insha Allah beli yg lain, sakeli seumur hidup kan. ;)

9n0L4 said...

@Miss BaNu
hehe. mekasihhh. terbaikkk ape la tu miss banu. ;)

9n0L4 said...

@Farra
terima kasih sebab sudi join. jika ade kelapangan insha Allah join ye. ;)

9n0L4 said...

@Kazen
huhu. alhamdulillah ade niat yang baik. cepat² kan nnt org kebas pulak. ;)

9n0L4 said...

@Yumida
hehe. akak takkan bertunang lagi kot dear. sapot menyapot ni sangat penting dlm family kan. ;)

9n0L4 said...

@eita
mekasihhhh. bile utk ape ehhhhh. huhu. adek bertunang semalam. (2 jun)

IntaNBerliaN said...

laaa jaa dh kawen upenye.. sorry.. br nk knal2 jaa.. tu yg xtau :-)

9n0L4 said...

@IntaNBerliaN
hehe. takpeee. dh bese dahhh. yg baru kenal mesti ingat jaa belum kawen. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama