Banyak persoalan yang berada di minda !



Banyak tanda tanya dan juga kata kerjaaa. Laa laaa laaaa. Hehe. Ramai yang merungut dan marahkan saya ehhh sebab cite tak abis pasal Lya. Cite sekerat jalan. Ade yang saspen, excited, dan tak kurang juge yang tertanye². Sibuk suh saya sambung cite. Okey lah okey lahhh. ;)

Alkisahnya, saya godek² fon si dia. Saje nak tengokkk fon buruk tu. Tibe nampak name FAIN. Ehhhhh. Mase tu, zuppp (siap ade sound efek tu. hee.) Saya cube recall cite² si dia pasal kawan sekerja die ni. Si dia selalu bercite pasal colleagues die dulu. Cume saya ni kadang² tak wat masuk dalam otak. Layan cakap dan dengar sepintas lalu ajeee. Huhu.


Saya: Fain ni yang isteri die sakit ehhhhh?
Si dia: Haah, mase nak lahirkan anak tu masuk ICU.
Saya: Isteri die ade blog kan?
Si dia: Ye.

Sudahnya saya terus bukak blog dan tunjuk kat si dia. Saspen². Huhu. Si die senyum aje tengok gelagat saya. Saya godek sume entry si Lya ni. Ya Allahhhh, macam mana saya tak terrrperasan kan. Entry selepas entry segmen tu, Lya ade post pasal Restoran Singamas.

Saya: Abissss, yang kite jumpe kat kedai makan aritu tuuu, Fain lahhhh?
Si dia: Ye sayangggg.
Saya: Laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.


Kedai tu memang terbaikkkk. Sedapppp. Saya makan kuew teow goreng. Tetibe cite pasal kedai pulak. Haha. Ya Allahhhh Lya. Mintak maaf sangat² aritu. Saya salam awak ke tak ehhhh? Lupe. Mase tu sebenarnya saya merajuk. Jadi, kuar rumah pakai baju tidur kot. Si die pimpin je masuk dalam kete. Sampai kedai, makan tak pandang kiri kanan dahhh. Hee. 

Nak kuar kedai tu ternampak lahhh awak and family. Segan gile. Rase macam serabai je mase tu. Tu yang tak dan² nak gi dekat kete. Malu wehhhhhh. ;)


30 comments:

izan mama mia said...

huuhhu..merajuk ..lagi tak pas tu...

Yana Libra said...

laaa...ni cter nye ye? hehe~

pasni leh la dtg2 rumah pulak..huhu~ :)

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Sedapnya kuey tiaw:) Haha

LYAfrina said...

owhhhh??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

suami tu bkas ofismate fain kan???? btl tak??? owhhhh.. rasanya ingat!!! ya allah...keciknya dunia ni... ptt la msa tgk pic husband awk nmpk familiar sgt.. tp ye la..daya ingatan sy sgt2 lemah..

sy igt psl mlm tu.. tp mmg kt senyum2.. heheh...

x sangka... keciknya dunia ni

Chic Na said...

misteri terungkai akhirnya. ni sume salah merajuk. kalo tak tentu jaa dh berkenalan ngn Lya awal2 lg. hehehe.. ramai gak yg jejak kasih dlm GSF ni. :)

jaakechik said...

ooo gitu kisahnya ek..hadui..dah jumpa diluar x bkenalan. jumpa di blog bru nak usha ek?

shar90 said...

laa gitu citer dia rupenyee... hehee xD

profmie said...

wah..tgk mee tu mcm sedp pula..sori..lari dr topik..hihi

zera eira said...

Wahh, jumpa kawannnn tuhhhhhh. Kakak kita bukan sombong, dia ta perasan tu. :)

Cik Aini Lavender's said...

owh begitu ceritanya...hehehe

mesti Lya terpikir masa tu eh sombongnya dia ni,dah la pakai serabai je..hahaha gurau je Jaa.ampun ye :)

IntaNBerliaN said...

laaa yeke... so, lya tahu x yg awk ni pun blogger..?

maszull said...

assalamualaikum fariza...alamak mcm tu ke cite nyer...la kalau dah tersermpak mcm tu mesti la malu nak tegurkan tapi x pe call atau sms minta maaf kat dia jer kan...:)

Rapunzeel Cikilolo said...

haha. kenangan semua tu :)

wan nurul hezrina said...

lalalala keciknyer dunia yea...sabojerlah...tulah aturan Allah..kita manalah tahu...btw nurul teringinnnnn nak makanan bergoreng.sejak anak2 kena cikenpox si merah dah 3week,nurul plak dah 1week nak masuk week ke2..rasa tekaknie kembang ari2 mkn stim2..nak kuehtiaw tu...sodap!

Wanieys said...

owh mcm tu ker ceritanya...alahai kecik kan dunia ni...hihi

Ayuni said...

hikhik....anyway, sedap nmpk kuewtiaw tu...

CtAyue said...

hehhe..sweetnyer..

Deqla manjew said...

gitu citernyeeee...baru la pahammmm...hihihi...lps ni jgn x perasan lagi la yer...haha..eh ckp org lak kan, deqla pun sama ngan nurul..hahaha... :p

eita said...

luap pasal merajuk bila tengok mi teow..
huhuh

fieda said...

ooo..gitu citenya..

Miss BaNu said...

ohhh tu ke cite dier..hehe..betapa keciknya dunia...hehe

Miss BaNu said...

ohhh tu ke cite dier..hehe..betapa keciknya dunia...hehe

Miss BaNu said...

ohhh tu ke cite dier..hehe..betapa keciknya dunia...hehe

Karukord Jagau's said...

kurang faham aku ngan citer ni......ekekekee >_<

kinara kinatara said...

hehe..sweetnye dye majuk ngan cik hubby ker 2?
wah jejak kasih ye kak?

Dieyna said...

hehe terbongkar dah..

eintan nurfuzie said...

heheh..pusing je kita kan...

Masz Sidek said...

ooohh... tu cerita nye ye...
sbb bawa hati merajuk tu yg tak perasan...

Masz Sidek said...

ooohh... tu cerita nye ye...
sbb bawa hati merajuk tu yg tak perasan...

cweet pinky said...

terserempak dengan frens blogger eyh ?? hehehe ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama