Accident maut di depan mata !



Lebih kurang pukul 10.45 pagi tadi, saya dan si dia on the way nak balik Kemaman. Tak sampai 15 jam duk Dungun, kami terpaksa balik sebab saya ade kerja kat sekolah. Tak sampai 5 minit perjalanan, jalan tetibe aje jem. Hati dah berdetik, ni mesti accident nih sebab si dia nampak 2 ambulans dan bomba. Saya terus mintak izin, nak turun dari kereta untuk amek gambar. Hehe.

Satu patah perkataan je terdetik dalam hati saya bila tengok keadaan accident tu. TERUKNYEEE!!


Mase saya amek gambar² ni, pihak bomba sedang berusaha nak kuarkan mangsa tersepit. Yang saya dengar orang sekeliling bercakap, mangsa ni dah meninggal. Tapi takde pun saya nampak darah. Yang lain, dah pun dibawa ke hospital. Saya tak dapat detect jenis kereta ape yang terlibat ni. Blurrr sekejap. Tapi tangan cepat² snap gambar. Memang teruk. Mengucap panjang saya.

Saya tak dapat nak tengok kesudahan kerja bomba ni sebab kerja saya menanti di Kemaman. Senyap sunyi dan sepi aje perjalanan kami hari ni. Sekarang pun, jantung saya masih tak keruan bila teringat kereta yang remuk tu. Hati² di jalan raya ye sume di hujung minggu ni. Ingat Allah, ingat orang tersayang.


53 comments:

~~oOpEt~~ said...

waa.. teruk nh eksiden.. takziah kpd keluarga mangsa.. sempat cikgu turun snap gambar :) bleh djadikn pengajaran utk kita semua :)

p/s: kelajuan membunuh :D

Saya Disini said...

isk3..teruknye

NAL said...

apa yang NAL boleh katakan, kalau orang yg xcdent macam ni tapi tak da darah, maknanya pendarahan dalaman berlaku dan keadaan mangsa agak parah.

mama aleen said...

emm takutnya

Azza Afdzal said...

astagfirualazimmmm...teruknya....

jom ke entry terbaru azza pasal manusia vs barbie....

AyueJean said...

Ya Allah...
Teruknya.....
Tapi kan, yang abang dukung anak tu dh kenapa??
Anak besar tu bawak tengok bende macam ni... Alahaiiii.... tak pasal ngigau2 kalaulah ada yang mengikut balik

Nazayiena said...

Teruknya accident tu,takut nengoknya.

cendol said...

YA ALLAH! takot beno rasenye..mmg teruk kalo mcm ni..ntah survive ke tidak kan..smoga tak de la terjadi mcm ni dikalangan kite..sedih sadiss

profmie said...

isyhh,,.memg truk ni..

maszull said...

assalamualaikum fariza...Ya Allah teruk nyer kenalah sentiasa berhati2 dijalan raya yer...:(

IntaNBerliaN said...

Ya Allah YA Tuhanku.. takutnya tgk kereta tu....

sy plak rs berdebar2...

CINTA UNTUK KITA said...

malang tidak berbau..:(

Dieyna said...

@AyueJean
betulla.. bbudak kecik tak elok.. bawak tempat mcm tu.. Takziah kepada keluarga mangsa.. huhu

ieedaz @ mama_isha said...

aduhai teruk tu..tak sanggup nk tgk rasenye

LiYa HaNiF :: said...

uihh memang teruklah... takziah utk keluarga mangsa.

Masya said...

teruknya..... takut tgk..

Ayuni said...

seram betul...

Nurulee said...

Ee tak pernah lagi ada pengalaman camni, hmm. takut betul tengok accident ni. Ngeri!

http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/dinosaur-eggs.html

Tihara said...

sempat lagi jaa pi snap2 pic..kalo akak mao pengsan kat situ..drive carefully...tp kdg2 bila kita dah careful orang lain plak yang cuai..hurmm

Chic Na said...

beraninya awak turun tgk jaa. kalau cikna tgk accident, konfem menggigil.

Wanieys said...

takziah untuk family mangsa...ngeri tgk...klu wani mengigil abes la satu bdn

Sky Before Pinky said...

sangat teruk tu..cam kereta yang laju... salam takziah untuk yang berkenaan

shar90 said...

kes laju sngat ni... hmm
tengok pn takot doh >.<

jaakechik said...

ngerii nya tengok... haishh berani ek turun tgk?

jaakechik said...

kalo jaa la kan ketar lutut dah..hehehhe

eita said...

dasat tu..
takziah pada keluarga mangsa kan..
ni yang jadi takut plok nak jalan jauh ni...

Michelle Hopell said...

teruknye .. apa punca sebenar ni? hihi

~MiZz Atie ZieYa~ said...

YA ALLAH ..kesiannya

K.nor said...

kalau kak mmg tak berani nak tgok..

sempat lagi ye ambil gambar..boleh jadi repoter ni..syabas!

bkn apa..nanti ia akan menganggu kepala kak ni..

buat apa pun nanti tak boleh...

putryteya said...

Ya Allahh .. kesiannya dah meninggal . takziah buat keluarga mangsa .
ermm , teringat pulak teya pernah kena xcident cam ni , ..

alhamdulillah selamat :)

Yumida said...

moga kita mengambil iktibar...
seram tgk pic..mmg nampak parah

N.Aima K said...

sedihnya :(

maszull said...

assalamualaikum fariza...malang tak berbau kan...

kalau sudi undi header mama yer...:)

http://maszull.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu_27.html

fieda said...

Jaa mmg berani la siap turun tgk..ambik gambor lgi..kak fieda tak boleh tgk nanti terbawa bawa sampai tido..kalau ada accident mmg kak fieda akan toleh ke lain..lemah semangat skit..

Si Matatajam said...

Dasat tu... Kl M mesti dok kat dalam keta ja. X berani nk tgk..

Cik Penguin_Solehah said...

seramnya.. remuk kereta dia=.='

Yana Libra said...

beraninye turun aik gambar..kalau saya mmg tak beranilah..mengigil kot tgk...huhu~

izan mama mia said...

saya sama cam kak fieda tuu..mmesti suruh hubby cepat2 berlalu...ngeri nak tengok...mg kita semua selamat diperjalanan..hati2 memandu..

Linda Zehan said...

Teruk nyer... naquzubillahminzaliq... hati2 ketika memandu... kalu ngatuk baek berenti rehat... huhuh...

lelamaisara said...

berani nye g tgok...
tapi teruk ek...

eita said...

ja..bukan kat atas jambatan sura ke?...
yang meninggal tu ayah kawan anak sedara...
tadi baru tahu

HeNRieTTa JoSe said...

tkutnye....harap harap xterjadi lg mcm nie....

Rohani Hashim said...

ishh teruknya kereta tu, nauzubillah mintak jauh la...

Deqla manjew said...

haishhh ngerinyeee.. kalo deqla la kan. xde masa nk snap pic camni..seriau tgk..xnk bg mata ni ternmpk darah..

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

prnh tgk excident dpn mata..pstu asyik tringt je...huhu

Deq's Qienz said...

Ya Allah gerunnya..

Che Rosliza Che mat said...

Teruknya...takut tengok..

Miss BaNu said...

takut dan seriau bila tgk gmbr tuh

Cinta Misteri said...

Take care ulang alik jln tu next time Dior.

aReLaN said...

memang teruk.kalau saya,takde nye nak turun tengok.gerun satu hal.pastu kang tambah lagi jalan sesak tu.bahaya betul ni.hmmm

Linda AnNur said...

Allahhuaakhbar..
Ramainya penonton..
BTW LA nak jemput komu join segmen LA

http://lindaannur2008.blogspot.com/2012/07/segmen-la-kenapa-saya-suka-blogwalking.html

Cik Nur said...

YaALLAH..!
teruknya..

apa2pun alfatihah buat mgsa..

wan nurul hezrina said...

ya Allah mau tak nahas..al fatihah..kemek sampai mcm2 ketatuh...mintak jauhla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama