Wordless Wednesday #17: Telur mata goreng kicap masakan si dia!




48 comments:

~Sweet Honesty~ said...

wah ne mmg menu febret cik sweety ne..hihi

9n0L4 said...

@~Sweet Honesty~
fevret kite jugakkkk. menjilat jari kepedasan. ;)

dyabunga said...

sedapnya..nasib baik dya dh mkn..hihi

shahdiana said...

kita pun suka makan telur kicap ni...dahla mudah & sedap pilak tu....

9n0L4 said...

@dyabunga
hihi. kalau lapor, tgk lah gambor lauk ni eh. ;)

9n0L4 said...

@shahdiana
sedap kan. ni la lauk fevret kami berdue bergotong royong. hee.

eita said...

jaaaaa...........
dah lah engah lapor ni..
yang tayang plok telor...
sedap tu....

9n0L4 said...

@eita
huhu. jamu mat pun boleh kenyang jugak kot. ;)

Chic Na said...

nampak menyelerakan jek. siap garnishing lg. pandai btul cik abg jaa masak ye. :)

Arina Shamsul said...

serius tak pernah cuba lagi masakan ni ni dear.tapi,.kalau lepas goreng pas tu time mkn baru simbah kicap pernah la..hihi

profmie said...

wah..nk jg..ehhee

9n0L4 said...

@Chic Na
hehe. berselerak skali cili tu ditaburnyeee. kon mcm masterchef la tu. ;)

9n0L4 said...

@Arina Shamsul
kene cube dear. series sangat sedap. buat mcm sambal jugak cume bahan utama ganti dgn kicap aje. ;)

9n0L4 said...

@profmie
trylah masak sendiri. hee. sedap tau. belum cube belum tahu. ;)

aReLaN said...

untung la si dia masakkan.hehehe

NAL said...

mcm sedap je..NAL memang suka telur goreng masak kicap ^^

@ deqla manjew said...

owh... awk goyang kaki jew eh??? lps tu nganga mulot ngap..amboi2..hahaha... nmpk sdp tuu...

9n0L4 said...

@aReLaN
hehe. kalau nak org masakkan, kawen lah cepat ye. ;)

9n0L4 said...

@NAL
memang sodap ni. nasi bertambah la gayenye. hehe.

9n0L4 said...

@@ deqla manjew
haha. takdelah goyang kaki. tolong tengok² kan tv jeeee. ;)

fieda said...

sedap ni jaa...mesti teruja kan jaa mkn bila si dia yg masak wlpn lauk simple jer..untung jaa..

jaa..kak fieda belum pos lagi tau cenderajiwa tu..hehehe..bukan main lagi cenderajiwa tu...setem tak terbeli beli lagi..insyaallah a.s.a.p..

Ieyza Afieyna said...

xsuke mkn telur ni.. hehe

sissyira said...

salam..

tiba2 lapo ;)

maszull said...

assalamualaikum...seronoknya ada yg masakkan...:)

Tihara said...

pandai dia masak...seronok kan dpt makan masakan suami..suami akak penah masak nasik dengan ayam goreng je masa akak demam, mula2 kawen dulu..hihih

Cik Aini Lavender's said...

wah...sweetnya si dia masak,
wpun simple mcm ni,ttp sedap kan,ai pun suka masak yg simple2 mcm nih..senang =p

mzhany said...

menarik dan menyelerakan ;)

Cik Nur said...

hamboii..sedapnya telur mata kicap ni..nmpk myelerakan.. :)

tiba2 jadi lapoo.. :)

Cik Penguin_Solehah said...

wah,nak sikit boleh=)

9n0L4 said...

@fieda
sedapppppppp tapi pedas sikit. hee. bertambah la mkn nasinye. huhu. i'll be witing the cenderajiwa. ;)

9n0L4 said...

@Ieyza Afieyna
ruginyeeeee. bagus tau mkn telur ni. jimat. hehe.

9n0L4 said...

@sissyira
gi mkn cepat. senang je kot. goreng telur sebijik sebijik pastu campak² la ape yg patut. hee. ;)

9n0L4 said...

@maszull
waalaikumussalam mama. selonok sgt mama. terase mcm lauk tu turun dari langit. hihi.

9n0L4 said...

@Tihara
uihhhhh. mane tak seronoknye kak. bukak mulut, ngappp aje kan. ;)

Yuu Hidayu said...

masakan yang mudah dan sedappp!!! hek hek :D

mi.yu said...

Nih kalau lapar sangat memang bedal sampai licin. Tak hengat orang lain dah. Hahaha.

cinnamon.com said...

siapa si dia tu?

mcm sedap aje..boleh cuba nanti

9n0L4 said...

@Cik Aini Lavender's
hee. skali skale gilir² masak. yg simple punjadi sangat sedap tau. ;)

9n0L4 said...

@mzhany
hehe. menarik sebab ape agkye tu. tetibe telur rebus ade kat situ sebijik. ;)

9n0L4 said...

@Cik Nur
huihhhhh. menjilat jari & pinggan ni. bselera sgt mkn nasi dgn lauk ni. ;)

9n0L4 said...

@Cik Penguin_Solehah
bolehhhhh tapi dah abis licin. hehe. solehah boleh masak sendiri kot. ;)

9n0L4 said...

@Yuu Hidayu
sangat mudah. main campak² je kot. ;)

9n0L4 said...

@mi.yu
hehe. betul tu. bedal aje sume dlm pinggan ni kan. :)

9n0L4 said...

@cinnamon.com
si dia tu suami. hee. di hujung jari akak je lauk ni kan. ;)

Dieyna said...

jemput datang blog, keputusan ga dah keluar semua dah

9n0L4 said...

@Dieyna
baikkkk bos. sudah diterjah resultnye. sgt ohsem. ;)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

untung juga cikgu org tlg masakan kuikuikui

izan mama mia said...

hihih..hitamnyer..banyak boh icap ker..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama