Punch card ku merah lagi buat kali ketiganya !



Nampak tak makhluk haram jadah tu? Huhu. Pagi tadi on the way nak gi sekolah, tayar kereta si dia pancit. Nasib baik kami dimaklumkan oleh jiran sebelah yang mungkin same² berkejar nak gi tempat kerja di traffic lite. Mase tu, saya sibuk duk betulkan tudung. (hari² memang rushing pakai tudung dalam kereta, kalau takkkkk, memang lambatlah sampai ke sekolah. hee.) Dorang duk tunjuk ke bawah, saya ingatkan kain saya tersepit. Last²nya, kami turunkan cermin. "Tayar tu pancit, ade paku!" Laaaaaaa.


Ape lagi, si dia terus berhenti di tepi jalan. Tayar depan bahaya kan kalau tak tukar bile dah pancit. Stereng kawal tayar depan tu. Sooo, boleh bayang ape boleh jadi kan. Hoho. Masing² kalut menelefon Guru Besar, maklumkan sampai lambat ke sekolah. Dannnnn dengan berbaju batik, si dia menukar tayar kereta. Haha. Saya hanya mampu tolong tengok & snap gambor aje. ;)


Lepas dah puas amek gambar, saya cube juge nak tolong angkat tayar yang dah bocor tu. Nak simpan dalam bonet lah kan. Tapi si dia cakap, "Tak payah angkatttttt, ingat tayar tu ringan ehhhh" Hehe.



Tadaaaaaaaa. Inilah rupenye selepas dikerjaaaakan secukupnye. Kuar segala peluh jantan si dia. Kelihatan macam kereta cacat kan. Ye takkk? Hee. Mane taknye tayar spare tu kecik. Stail tayar kereta sorong. Haha. Pape pun, saya selamat sampai di sekolah tepat jam 8.15 pagi. MERAH. Termenung saya fikirkan, kalaulah saya sorang² di kala tayar kereta pancit begini, ape yang akan jadi ehhh?

Dannn saya terfikir lagi, andai orang yang baik hati itu tak terrrperasankan tayar kami tu, ape pulak yang mungkin akan terjadi pada kami. Tengah² speeding laju, tetibe tayar meletup keeee? Huhu. Seriau. Nasib baik orang tu bagitau. Alhamdulillah. (:


51 comments:

Yana Libra said...

Nasib baik ada org perasan..saya pun pernah gak tayar pancit, nasib baik dengan leonerz masa tu..takde org tegur, tp rasa cam kete tak stabil..


serius, tayar tu mmg berat..huhu~~

eita said...

bahaya betol..
sapa plok yang main paku tu...

aReLaN said...

nasib baik la ada orang sedar.takpela lambat pon.janji selamat sampai kan

Chic Na said...

biar lambat asal selamat. hehe..
tukang repair bkn main hensem, berbaju batik lg. hihihi.. :)

Si Matatajam said...

Nasib baik ada hero yang tolong. Selamat gak sampai..

si kiut lavender said...

alhamdulillah selamat..
klau x, xterbayanglah apa akan jadi..

Cik Aini Lavender's said...

alhamdulillah,
masih ada org yg baik mcm tu kan =p

terpikir skejap kalo jd mcm tu cemana nk wat eh,cnfirm ai helo org merata.x pun jd pak pacak kat tepi jln tggu org tolong..
hais :(

@ deqla manjew said...

haihh bkn nk tlg...cbuk snap pulak..hahaha...alaa, baru 3 kali meyah...xde hal la.. hihihi

lelamaisara said...

nasib ada si die...

tak pe la merah pon..janji selamat..kalu tak perasan kan ke bahaya...tul tak...hee..

maszull said...

assalamualaikum fariza....alhamdullilah nasib baik ada org yg baik hati bagi tahu kalau x bahaya tu kalau pancit masa memandu...:)

Dieyna said...

baguslaa jiran tu prihatin.. hehe mujur xjadi apa2..

fieda said...

aiyooo.....sian jaa..kalau kak fieda kena gitu alamak..gabra habis la..

jaa kasi semula address kat email ye..wah..double hadiah jaa dapat ni..hihi..

Sky Before Pinky said...

alhamdulillah persan awal and ade superhero...

~Sweet Honesty~ said...

aiyakk..kalut2 macam tu smpat lgi snap foto yea..hihi..

IntaNBerliaN said...

nsb baik ada org tlg... kalu x, lg meraunglah jwbnya... huhuu

Cik Nur said...

Alhamdulillah..selamat semuanya kan..

nur pernah mgalami pancit di tengah jalan, dengan mak time tu, cepat2 telefon adik suruh betul..hihihih..

selamat kwasan dekat2 je, kalau jauh xtahu la..huhuh

Arina Shamsul said...

alhamdulillah..nasib ada orang yang baik hati tu ye dear..dan yang paling nasib baiknya ada hero di sebelah..hehe.

apa boleh buat..merah pun merah lah..janji selamat..hehehe.

Arina Shamsul said...

yang,kamu nak buat status tu ke?cuba pegi blog wan hazel ye..kat situ ada tutor cara pasang yang betul..

saya tak pro dalam tutor ni..huhu..serabut kang pala hotak orang..hahaha.

etuza said...

tak apa yg penting selamat sampai. ada sebab munasabah kan..bukan sengaja..tu

etuza said...

kekadang kita tak dapat jangkkan masalah kan..

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

syukur ada org gth:)

Husnalyas said...

tolong ambek gambar je la kan? Nak tolong baiki x larat. Hehehe :)

mi.yu said...

Mujur tak ada apa-apa jadi. Orang sebelah tuh jadi survivor lah ye? Hihihi :)

Nurul Aisyah said...

fuhh akak mmg patut bersyukur...

si dia kak tu suami akak eh.....dia ckgu jugak ke? :P

9n0L4 said...

@Yana Libra
huhu. tulahhhh. mase org tegur tu mmg tak terase sgt berat. mungkin angin belum kuar abis. ;)

9n0L4 said...

@eita
dahu lahhh. nak jadikan dugaan di hari terakhir keje. sabor jelah. ;)

9n0L4 said...

@aReLaN
nasib baik kan. mujur sgt. moge Allah selamatkan perjalanan orang itu sejuta kali. ;)

9n0L4 said...

@Chic Na
hehe. terkene hari khamis. nasib lah berbaju batik. ;)

9n0L4 said...

@Si Matatajam
hoho. hero sentiasa ade ajeee di sebelah. sentiasa selamat. insha Allah. ;)

9n0L4 said...

@si kiut lavender
alhamdulillah. syukur ade yang prihatin. dengan izin Allah, selamat sampai. ;)

9n0L4 said...

@Cik Aini Lavender's
tu lahhh die. skrg pun masih terfikir lagi, kalau lah sorang, cmnelah agaknye. ;)

9n0L4 said...

@@ deqla manjew
haha. bukan selalu hadapi situasi cemas mcm ni kan. kene la amek gmbr buat kenangan. ;)

9n0L4 said...

@lelamaisara
nasib nasib. hihi. seram je kan kalu tak perasan, macam mane lah jadinye.

9n0L4 said...

@maszull
waalaikumussalam mama. tu lahhh, nasib baik org bagitahu kan. kalau takkkk, nauzubillah.

9n0L4 said...

@Dieyna
mujur sgt kan. moge kite di kelilingi dgn org² yg prihatin. ;)

9n0L4 said...

@fieda
hehe. ade teman pun gabra sbb berkejar ke sekolah. ;)

9n0L4 said...

@Sky Before Pinky
syukur sgt ade org tolong note. kalau tak, tak tahu lah ape jadi.

9n0L4 said...

@~Sweet Honesty~
hihi. mesti lah. snap gmbr ni boleh buat hilang gemuruh. ;)

9n0L4 said...

@IntaNBerliaN
tak terbayang cmne meraung di tepi jalan. hehe. alhamdulillah, segala dipermudah. ;)

9n0L4 said...

@Cik Nur
ye. alhamdulillah. nasib baik dekat kan, kalau jauh, meraunglah gamaknye. ;)

9n0L4 said...

@Arina Shamsul
hehe tu yg sebenarnye kan. nasib baik ade hero sentiasa di sisi. ;)

9n0L4 said...

@etuza
ye betul tu cekgu. pendek kate, malang tak berbau kan. ;)

9n0L4 said...

@~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~
mujur ade org bgtau kan. syukur alhamdulillah. ;)

9n0L4 said...

@Husnalyas
hehe. haah, tukamg amek gambor aje lah. nak tlg bukak nat karang, takut terberak pulak. ;)

9n0L4 said...

@mi.yu
hihi. ade nye org sebelah insha Allah, survive selamanya. ;)

9n0L4 said...

@Nurul Aisyah
ye dearrr. cekgu same cekgu akhirnyaaaaa. sblm ni tak pernah terfikir pun akan jadi cekgu. ;)

shahdiana said...

nasib baik semua selamat...tula cikgu...ni nak kena belajar tukar tayar dengan cikgu yana pylak ni..hahaha

Mazniza said...

Nasib bek ada apai...haha
http://purple-mommy.blogspot.com/

9n0L4 said...

@shahdiana
haha. mesti yana expert tukar tayar ehhhh. mak aihhh, kuat betul yana. ;)

9n0L4 said...

@Mazniza
haha. kannn? kalau takde, tak tahu lah tu camne. camne tahu blog kite ni ehhh. ;)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nasib ada org tlg time ni kan...klu jd kt wani mau gelabah kejap asanya hikss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama