BEN ASHAARI TANYA APA YANG AKU MAHU SEBENARNYA ?



Join segmen BA lagi. Kali ni bertajuk, BEN ASHAARI TANYA APA YANG AKU MAHU SEBENARNYA ? Kalau nak join, klik header hensem di atas atau tajuk segmen. ;)

Luahan atau cadangan dalam PRU nanti?
 Hurmmmmm. Saya kurang berkenan dengan kanopi² di luar tempat mengundi tuuuu. Huhu. Kalau tak silap saya, orang panggil pondok panas eh? Kirenya, setiap parti yang bertanding, mesti ade port die kan. Kebanyakan orang yang terlibat pule terlaluuu dan sangat fanatik dengan parti masing². Sebab tak berkenan? Sebabbbbbbb, saya rase ianya boleh mendatangkan incident² yang tak diingini berlaku seperti pergaduhan, perbalahan, ketegangan atau kekecohan atas isu yang kecil dan remeh temeh. Soooo, cadangan saya, ape kate tak payah buat pondok tu, boleh takkkk? Hee. Aman la sikit kot. Orang² pergi mengundi pun tak rase takut atau bimbang sangat. ;)

Kerajaan sekarang ini, mentadbir dengan baik atau perlu diperbaiki lagi ? 
Atau perlukan kerajaan yang baru ?

HOT question ni. Of coz lah perlu diperbaiki lagi dan lagiii. Huhu. No body is perfect. Ye takkk? Hee. Honestly, jauh di sudut hati saya, saya mengharapkan ketua negara yang beragama Islam. Mestiiii! Tak kisah lah parti yang di sini atau yang di sana. Boleh tak gitu? Pape pun, undi adalah RAHSIA. Hoho. (:

 

28 comments:

~Sweet Honesty~ said...

wahh..ini sudah hot..huhu.. no komen la yea.. selamat bersegmen dear..(^_^)

Cik Nur said...

alamak..xcukup umur lagi nak berpolitik...kekekekekeh.. <--jgn caya..hihih


selamat bersegmen.. :)

@ deqla manjew said...

wah2... ben ashaari gitew..huhu..selmt bersegmen!

babycomel said...

Ye, undi adalah rahsia.. sama-sama kita tunaikan tanggungjawab dgn sebaiknya nanti.. yuhuu..

9n0L4 said...

@~Sweet Honesty~
sangat hot okey. hehe. jarang org nak buat & join segmen begini. ;)

fieda said...

segmen lain dari yg lain ni..

9n0L4 said...

@Cik Nur
hehe. ye ye ajeeee. kalau bab politik, sume byk jeee alasan nye. ;)

Chic Na said...

cik na sokong je semua. hehehe.. :)

Dieyna said...

huhu... dah terlepas dah segmen ni,, kalu tak harus ku join jugak.. hak rakyat untuk bersuara menggunakan pelbagai medium kan ehehe

jom join segmen akak.. erm.. dah cek keputusan GA belum ni???

9n0L4 said...

@@ deqla manjew
huhu. nnt kite join segmen awk pulak ye. ;)

9n0L4 said...

@babycomel
huhu. bile agknye tu eh. macam tak lame lagi ajeee. ;)

9n0L4 said...

@fieda
huhu. mmg lain dari yg lain. bimbang jugak buat statement politik ni. ;)

9n0L4 said...

@Chic Na
amboihhhhh. tu statement safety first tu. hehe. ;)

9n0L4 said...

@Dieyna
hehe. tu diaaaa statement cekgu. oh result GA dah kuar eh. zassssss. ;)

Azza Afdzal said...

semua parti sama jer...

org sini mengata yg sana pastu org sana duk mengata yang sini pulak....

hihi

lelamaisara said...

Pa2 pon selamat bersegmen..semoga berjaya..:)

Tihara said...

mmg hot lah segmen ni...inginkan pemimpin yang ada roh islamik..barulah rakyat sejuk hati :)

NAL said...

NAL tak nak komen apa2..sebab ni berbau politik juga. berani la join segmen abg Ben ni..hehe

9n0L4 said...

@Azza Afdzal
hihi. pi mai pi mai tang tu. adat lah tu. dunie politik. ;)

9n0L4 said...

@lelamaisara
thanks. segmen ni takde menang² kot. sharing opinion aje. ;)

9n0L4 said...

@Tihara
tu lahhhh kan. hot & sangat panasssss. huhu. ;)

9n0L4 said...

@NAL
huhu. stendet lah kalau bab politik ni, ramai yg takde komen. ;)

~::Chenta::~ said...

huuhu
leh jadi pelapis ni ...

9n0L4 said...

@~::Chenta::~
hoho. pelapis ape yang. sekadar luahan hati ajeee. ;)

Cik Puan Muda Umi said...

btol tu..kadang2 tu sampai ada kekecohan berlaku disebabkan terlalu taksub..org ramai pun jadi makin takut..huhu

9n0L4 said...

@Cik Puan Muda Umi
tu lahhh. yg taksub tu yg buat onar. mane mane pun same aje. ;)

maszull said...

assalamualaikum fariza....mama pun x nak komen just jadi pendengar n pemerhati jer...:)

9n0L4 said...

@maszull
huhu. pemerhati skrg ni sgt ramai. komen dlm hati jela dorg ni kan. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama