Day #2: Kembali bujang !



Semalam saya overnite di tempat lahir nya saya, di Kampung Losong Haji Mat Shafie, Kuala Terengganu. Pagi nya sangat sejuk sebab rumah nenek saya ni dikelilingi baaaanyak pokok². Si dia pulak suke sangat mengusik saya, cakap saya ni macam kambing. Haha. Yelah, takut sangat sejuk air. Nak stat mandi tu ya Allahhhh, punye lah terhegeh². ;)

Lepas sarapan, kami terus keluar shopping barang keperluan si dia untuk sesi interaksi terakhir di IPG. Nasib saya tak berapa baik sangat. Sakit perutttt pulak di kala itu. Rase nak muntahhh, sume ade. Hilang terus mood shopping. Muncung sedepaaaa menahan saket. Huhu. Sakit kaki toksah cakaplah. Kene pulak air cond dalam mall tu, sejukkkk kaki tangan sume. Saya ni dah la sensitip dengan air cond. Mule lah nak menangis bagai. Saket woooo. Si dia memang paham sangat dah saye ni. Sakit sebulan sekali memang macam tu!


Sedihnyaaaaa takde orang jage saya saket bulan ni. Melepek lah sorang². Maaf sangat² kalau saya lambat buat terjahan balas atas komen² korang pada entri sebelum ni ye.
 
Cuti ni saya kembali bujang untuk 2 minggu. Kalau si dia ade kursus induksi, mungkin akan jadi 3 minggu. Takde tempat lah saya nak merajuk². Mengade kan. Euwww. Ye takkk? Hee. Haiiiii, nampaknye makan nasi berulamkan SMS lagi la kami 3 minggu ni. (:


34 comments:

eita said...

meh nak pujuk..
hehehhe

cinnamon.com said...

kesian dia...skype aje

Wanieys said...

ciannyer...kena sbr banyak2 ni heheheeee

Citra NaniZam said...

xpe teknologi dah canggih.. yg jauh bisa di dekatkan.. :)

Citra NaniZam said...

xpe teknologi dah canggih.. yg jauh bisa di dekatkan.. :)

Cik Lyeen said...

wink2x....comelnya....:) xpa sabar...hehehe....oh ya..meh pos lekor sikit..hehheeheh

IntaNBerliaN said...

org trg ek?... sy pun lahir dkt trg gak... kuala ibai.. hihii

Chic Na said...

penah g losong umah kawan. oh cik na dh 2 hari kena sakit bulanan tu. mak takde umah plak tu. terpaksa mkn ubat tahan sakit.

amboi kembali bujang tu. hihihi.. :)

Tihara said...

pegorbanan tu jaa...dlu penah beli kpok losong kat kg ni ker..diorang buat kpok bawah rumah..ske tgk..sedap lak tu... :)

Arina Shamsul said...

Hehehe..ok la tu dear, kalau berjauhan sekali sekala ni boleh mengeratkan lagi hubungan.sebab apa,boleh rindu2an,so merajuk pun kurang..hehehw.
take care dear :)

Si Matatajam said...

Ololooo... Mai mengadu kat akak M lekaih..

Yana Libra said...

hehe..sabar ye~~ tak lama tu~~ :P

ZiErWa zAiNaL said...

sekjap je.. hehe

aReLaN said...

sabar ye untuk 2 minggu ni.nak merajuk2 pon,majuk la thru sms n calling2.hehe

wan nurul hezrina said...

alololo nak kena pujuk ker?meh cni nak popok mcm nurul popok merah n sofia.huhu..

yang jauh2 tuhlah bleh touching2.kalau dekat mmg tak jalan sms.heheh

maszull said...

assalamualaikum fariza...alahai kesian nyer kena dok sorang2 yer...sesekali berjauhan boleh membuatkan kita lebih lg menyayangi si dia...:)

Zaidalifah Hussin said...

tahniah...

dapat banyak hadiah...best sungguh...
selamat hari guru, moga jd guru yang cemerlang dan gemilang.

ikhlaskan ilmu bekalan dunia dan akhirat INSYALLAH.

Zaidalifah Hussin said...

tahniah...

dapat banyak hadiah...best sungguh...
selamat hari guru, moga jd guru yang cemerlang dan gemilang.

ikhlaskan ilmu bekalan dunia dan akhirat INSYALLAH.

9n0L4 said...

@eita
hehe. nnt² lah dulu. belum merajuk lagi ni kak. ;)

9n0L4 said...

@cinnamon.com
huhu. si dia takde skype. nak fb pun pyh. sibuk kelas. ;)

9n0L4 said...

@Wanieys
sabor sgt dah ni. huhu. kalau tak, nak terbang ke saneee. ;)

9n0L4 said...

@Citra NaniZam
tapi tak same dgn bile dekat, tak boleh nak sayang². hehe.

9n0L4 said...

@Cik Lyeen
hehe. mekasihhh. jgn puji lebih² ehhh. nak pos ke mane kepok lekor tu cik adek oiii. ;)

9n0L4 said...

@IntaNBerliaN
hihi. ohhh ye keee. org tranung jugok rupenye. ramai lah geng tranung. ;)

9n0L4 said...

@Chic Na
hihi. skali skale ngaku bujang. get well soon ye dear. same lah kite. ;)

9n0L4 said...

@Tihara
huhu. sedap kan. org tranung mmg takleh lari dari kepok. tak pernah rase bosan pun. ;)

9n0L4 said...

@Arina Shamsul
hehe. lame sgt 3 minggu kot. kalau weekend dpt jumpe takpe lah jugak. ;)

9n0L4 said...

@Si Matatajam
huhu. boleh ehhh. okey lah ramai pulak yg offer diri ni, nnt merajuk baru dtg ngadu. ;)

9n0L4 said...

@Yana Libra
tgh sabor ni cik yana oiii. lame jugak rasenye 3 minggu tu dear. hehe. ;)

9n0L4 said...

@ZiErWa zAiNaL
nape rase macam lameeee je. huhu. cepat²lah mase berlalu. ;)

9n0L4 said...

@aReLaN
haha. tak best lah nak majuk² thru sms or calling² ni. best yg live jugakkk. ;)

9n0L4 said...

@wan nurul hezrina
huhu. belum ngajuk lagi lah dear. touching² sekali sekale kan. ;)

9n0L4 said...

@maszull
waalaikumussalam mama. takmo berjauhan dah, dulu dah setahun jauh² cukuplah. ;)

9n0L4 said...

@Zaidalifah Hussin
amin. insha Allah. mekasihhhhhh ye. moga² doa itu dimakbulkan Allah. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama