Day #6: Family gathering !



Akhirnyaaaaa dapat jugak saya jejak kaki di Dungun ni. Huhu. Setelah hampir 6 minggu tak balik, tu diaaaa surat² cinta saya dan si dia terkumpul. Kebanyakannya surat² bil kami yang memanggil² mintak duet. Hehe. Yang baru sampai pun, tak dan nak inteprem. Ade 4 lagi surat yang takde dalam gambor ni. Sume sekali dalam 14 surat. Takdelah banyak mane pun kan. Ade korang kesah? Ye takkk? Hee. ;)

Paginya, saya lupekan seketika keje² failing saya. Saya gi blogwalking semahu²nya. Sebab kat Dungun ni, pakai WIFI. Sooooo, tersangatlah lajunye dan memudahkan saya untuk menerjah. Namun, saya masih belum berkesempatan untuk blogwalking sume bloglist wajib saya. Huhu. Last saya BW sume bloglist saya adalah pada Sabtu yang lalu. Maaf ye. Sekarang saya lebih tumpukan kepada commentors² hebak saya. Jadi, sape² yang rajin komen entri saya, pasti takkan rase kehilangan saya selama seminggu ni. Ye takkk? Hee. Sebabnye saya akan menerjah balik pengomen² ni dan BW dorang sekali harung! (:


Petangnya, saya berehat sebentar di Pantai Telok Lipat bersama family. 3 ekor ikan goreng celup tepung menjadi mangse saya. Gambor di atas ni mangsa saya yang pertama. Huihhh, lame tak makan ikan celup tepung. Sangat fresh dan makan panas². Tu yang bantai sampai 3 ekor tuh! Makan pulak ramai². Macam bertanding pulak, sape yang makan banyak. Haha.


Malam pulak, kami celebrate befday kakak adek perempuan saya. Takdelah tiup lilin atau belon bagai. Makan kek aiskrim ajeee. Tapi dah basi 4 hari sebenarnya. Huhu. Kesnye sebab tunggu befday girl & saya balik lah. Kesiannnn. Bertuah betul si kakak nya kan?


63 comments:

eintan nurfuzie said...

dap la kek tu

~Sweet Honesty~ said...

salu jugak buat ikn grg celup tepung tu..hihi.. kek tu bikin geramm..huhh

Si Matatajam said...

MmMmm sedap tu kek eskrem...

izan mama mia said...

ikan celup tepung makan sambil hirup udara tepi pantai mmg sempoi....tak sedar dh makan 3 ekor kan....kalau ada sotong lagi laju....(itu sayalah)...

lieynanilaz said...

lapar jadinya...:)

Masha Meisters said...

nak kek kecik tomei..tedap tu..

Masz Sidek said...

mesti sedap ikan tu sampai makan 3 ekor....
kek tu pun mesti sedap...
happy belated birthday utk adik awak... :)

Chic Na said...

aah btul tu. mmg tak rasa kehilangan jaa pun. syoknya g pantai ramai2, pastu mkn lak kek aiskrim. bahagianya hidup. hihihi.. :)

Saya Disini said...

kek..cntik

Rapunzeel Cikilolo said...

terasa nk mkn kek la...

Hasrina said...

terliur kot tgk ikan celup tepung tu

Azza Afdzal said...

sedap nye kek tu..

nakkkkkkk!!!

hahaha

@ deqla manjew said...

haishh x malu eh depa tu mintak duit kat awk..hihi... ikan goreng celup tepung tu slalu je deqla mkn..ngan nasik kerabu...hihi..

IntaNBerliaN said...

lama dh xmkn ikn celup tepung..

Deq's Qienz said...

ermmm..nampak sedap jew kek tuh..hehee hapi besday kakak :)
smg mjadi anak yag solehah, berguna pd agama & negara :)

Nazayiena said...

Sedapnya ikan goreng celup tepung,klu mkn nasi dgn nasi kerabu lg terangkat tu....

mzhany said...

sweetnya kek...halamakkkk dah lama xtgk kedai sweden nih.

wan nurul hezrina said...

kek oooh kek bikin terliur.tp skang ngah kwal mkn manis sbb dah ketagih.huhu..btw hepi buffday adik2

cincin permata said...

seronok nye . :))

Tihara said...

akak jadi tak pengomel terhebat jaa..huhi


sedapnya kek eskrem tu...seme sedap2 laa...happy birthday ye kat adik ke kakak jaa...adik kan, yg org selalu kata kakak tu yer :)

NAL said...

sedap je tgk ikan grg tepung tu ><

syakirah izwanie said...

Halamak. Dah lama tak makan kek :) Birthday saya bulan puasa la tahun ni. Hihi. Bulan penuh berkat >.<

Kazen said...

untun n seronoklah dpt family gathering....hope me can have too soon

Cik Aini Lavender's said...

trs rs tingin nk ikan celup tepung tu..nyum2 =p

says hepy besday to ur sis ye Ja =p

maszull said...

assalamulaikum fariza....seronoknya dpt bersama2 keluarga n selamat hari lahir buat adikyer...:)

Sally Yatiey said...

Sedappppnya kek aiskrim tu ^_^ hehe.
Happy birthday buat your sis :D

Yumida said...

kek sekerem idaman di hati..bez2...

Cinta Misteri said...

menyelerakan btul ikan goreng tueeee.....gatah best ni, mesti leka :)

HPBD utk adek perempuan Fariza

anisalya said...

saya pun dah lama tak balik dungun. last masa kawin adik ipar last year.

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

seronok brkumpul ramai2:-)

Miss BaNu said...

lapar dh tgk kek tuh..wahh nk mkn kek jugak ..

shahdiana said...

kek yang simple yet sangat cute

9n0L4 said...

@eintan nurfuzie
sememangnya sedap, mule mule nak potong tu kan keras sbb baru kuar dr peti. ;)

9n0L4 said...

@~Sweet Honesty~
huhu. pandai cik sweety buat ikan celup tepung ehhh. slmt jamu mate menengok kek sedap tu ye. ;)

9n0L4 said...

@Si Matatajam
kek aiskrim mmg sedap. 2 dalam 1. dapat mkn kek dan juge aiskrim. :)

9n0L4 said...

@izan mama mia
huihhh betul tu. sotong celup tepung mmg hantu lah. bende sedapppppppp. mkn due tige pinggan pun takpe. hehe.

9n0L4 said...

@lieynanilaz
hehe. tengok gmbr mknn mmg jadi lapor kan. craving craving. :)

9n0L4 said...

@Masha Meisters
ohhhh. nak ehhh. kek comel yg sedap tu ade kat kedai. 32 hengget satu. gi lah beli. hehe.

9n0L4 said...

@Masz Sidek
sedap sgt dan ikan nye segar mcm gsf. hehe. tu yg bedal sampai 3 tuh. :)

9n0L4 said...

@Chic Na
hihi. mmg syok duk kat pantai. tenang je rase. klu nat buat gile jerit kuat pun takpe, takde org kisah. ;)

9n0L4 said...

@Saya Disini
cantik pade rupe, sedap pade rasenye. mabeles betul. hehe. ;)

9n0L4 said...

@Hasrina
hihi. tercapai lah target nk buat org terrrrliur bile tgk ikn celup tepung yg sedap tu. ;)

9n0L4 said...

@Azza Afdzal
haha. kalau nak, gi la beli dear. tak pun beli kek, beli aiskrim. pastu gabung. ;)

9n0L4 said...

@@ deqla manjew
hihi. ikan celup tepung nasi kerabu tu lain la dear. ni ict mkn panas panas, baru goreng tau. ratah ajeee. ;)

9n0L4 said...

@IntaNBerliaN
tu tandenya kene balik tranung dear. sini banyak ikan celup tepung panas panas. hehe. :)

9n0L4 said...

@Deq's Qienz
amin. mekasihhhh. kek tu sgt sgt. befday girl suke benor kek aiskrim tu. :)

9n0L4 said...

@Nazayiena
lagi lagi terangkat kalau mkn bersama sotong celup tepungggg. tak berangkat la punggung nye nnt. hehe.

9n0L4 said...

@mzhany
haha. lupe pulak nak buang tag sweden tu. kek sweden mmg sweet sweet kan. :)

9n0L4 said...

@wan nurul hezrina
huhu. macam mak kite jugak. suke benor mknn manis. kuih tradisional tu mmg fevret die lah. :)

9n0L4 said...

@cincin permata
bkn seronok tapi beronok². hehe. makan tepi pantai mmg syiokkk. :)

9n0L4 said...

@Tihara
hehe. haah. mekasihhhh. akak salah sorg yg hebak juge tau. jenuh nak terjah balik bolg akak sbb akak ni rajin update entry. :)

9n0L4 said...

@syakirah izwanie
hihi. okeylah tu berkat. nnt mase nak bukak pose baru makan kek. :)

9n0L4 said...

@Kazen
mmg seronok. dapt release tensen ape sume. ade mkn² tmbh lagi beronok². :)

9n0L4 said...

@Cik Aini Lavender's
okey. mekasihhh. mehla jalan jalan ke tranung pulak. naik kapal pun boleh. kite gi mkn ikan celup tepung ni. :)

9n0L4 said...

@maszull
waalaikumussalam mama. mekasihhh. mmg sgt seronok dapat mkn luar bersama keluarga. sesekali kan. :)

9n0L4 said...

@Sally Yatiey
terima kasih dear. kek aiskrim tu mmg sangat sedapppp! abis licin dikerjakan kami sume. hehe.

9n0L4 said...

@Yumida
fevret jugak ehhhh. sedapkan kek sekerem. kalau dtg teringin, dapat sepotong pun jadi lah. :)

9n0L4 said...

@Cinta Misteri
thanks ya. ratah ke gatah. huhu. pape pun ikan celup tepung mmg terrrbaikkkk. mkn 5 ekor pun tak sedar. :)

9n0L4 said...

@anisalya
ohhh. org dungun ehhh. lame tu dear kalau last year. ntah² jiran tepi rumah takkk. hehe. :)

9n0L4 said...

@~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~
berkumpul ramai ramai dgn adenye mknn yang sedap sememang sgt seronok. hehe. :)

9n0L4 said...

@Miss BaNu
huhu. bukan ke dah mkn byk kek mase befday aritu? takleh mkn byk kek tau nnt gumuks. :)

9n0L4 said...

@shahdiana
walaupun simple tapi sedappp. tu yang penting kan. sbb die kiut lah, kitorang beli. ade kacang di tepi. best! :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah kek tu nampak sedap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama