Day #3: Ape saya nak buat dengan hadiah² ni?



Aritu Miss Banu tanya saya, banyak mane dapat hadiah hari guru. Tu hahhh, kat atas tu. Sikit aje kan. Ye takkk? Hee. Cekgu bekeng/garang ni sememangnya budak² tak berani nak bagi hadiah kot. Haha. Ade aku kesah? Yang penting, akhlak mereka sentiasa dipantau. Nanti esok² dah besar, cekgu² yang garang ni lah yang payah nak lupe tau. ;)

Hari ketiga cuti ni, saya balik Kemaman ditemani adek. Minggu lepas siiiiibuk sangat sampaikan rumah pun dah tunggang langgang, aritu bergegas balik Dungun tinggal camtu aje. Hadiah² langsung tak berusik. Dengan kudrat kecil saya, yang mana mampu saya kemas, saya buat perlahan². Tu yang baru bersusun hadiah kat atas tuh. Kalau takkkkk, berlonggok ajeee di ceruk sudut meja makan. Hee. Sambil² tu, dapat lah menerjah balik komen entry semalam. (:


Cumenye pagi tu takde airrrrr sampai petang. Huhu. Tengah hari pulak, gagahkan diri gi beli nasi ayam untuk lunch. Nak masak, tak larat plus air takde. Dannnn takde orang nak tolong sediakan bahan. Selalu tu, senang aje main campak² sebab bahan² dah ade orang sediakan. Hehe. Sampai kedai, nasi ayam sedang dimasak untuk trip ke-2. Sebelum turn saya tu, ade orang order sampai berpuluh² bungkus. Arghhhhhhhh. Naik meroyan saya duduk menunggu kat situ!! Grrrrrrrrrrrr. Nasib baik tak bertukar jadi Hulk. :)

Petang hingga malam, rehat² aje sambil tengok TV. Dalam kepala duk fikir, ape saya nak buat dengan hadiah² kat atas tu ehhhh? Rak² almari dah terrrsangat penuh. Korang ade idea takkkk?


64 comments:

Wanieys said...

bagi dekat wanieys jer la hadiah2 tu ekekekeke

Tihara said...

jangan la garang2 sangat jaa..hihiks tetiba jer :)

Saya Disini said...

bnyknnye adiah

~Sweet Honesty~ said...

meh post kt cni... sayatau mau bt apa hadiah byk2 tuh.hihihhii

wan nurul hezrina said...

dulu nurulpun takot ngan cikgu garang tapi yang garang2lah daku skor A..hahah..

teringat masa sek rendah,bagi adiah beriya2 kat cikgu kesukaan.tapi sabun buku jer.pembalutpun bau wangiii.hahaha..

salam kenai.nie barulah dpt bls..

@ deqla manjew said...

cikgu jugak rupanya ye? alahaii..ramainye cikgu...tetibe rasa jeles sbb cita2 jd cikgu x kesampaian..hihi...sng je, hadiah2 tu bg deqla kalo dah tak tahu nk buat apa dgn hadiah tu...haha

Yumida said...

beznye dpt adiah....bg kt kte org pn ok jgk..hihi

maszull said...

assalamualaikum fariza....kalau dah banyak hadiah tu bagi jer kat mama ...hehheehehe...:)

cik nara omey said...

nie la bestnye jadik cgu, dapat hdiah!!hehehe.

lelamaisara said...

tak tau nak wat ape ea..kasi saye aje..hehhehehe..:)

Lynn said...

Garang sangat ke..?cam tak garang jer..hehehehhe

Mazniza said...

wah, jaa dapat gak hadiah, kalo budak sabah hari guru wat derk je dorang...cikgu2 yg over

Saya follow awak, jom follow saya jugak =_=
http://purple-mommy.blogspot.com/

Arina Shamsul said...

hihi..hadiah kena dihargai..simpan elok2 no..hehehe.

seram tengok muka hulk tu dear..hahaha.

Husnalyas said...

ckgu eh? Best nye dpt hadiah byk2. he ^^

Yana Libra said...

terkejut tgk hulk, kemain besar lagi..hehe~ :p

kemaman kat ne kak?

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

terkejut tengok gambaq hulk tu.. tak bajet ada gambaq macam tu bila scroll kat bawah.. haha

apala is ni.. berdebar2 lagik jantung ni bla taip komen... lemah semangat.. haish.. (^___^)

Ujie said...

kalau kakak saya, mana2 yg dia takmo guna dia akan recycle utk anak2 dia bg hadiah kat cikgu masa hari guru akan dtg.

atau awak boleh bg bdk2/anak2 dari keluarga kurang berkemampuan.

❖ Syaa ❖ said...

Jadi cikgu sememngnaya best. Boleh dapat hadiah hehe ha'ah jadi cikgu bekeng sentiasa murid akan ingat ;D Hadiah tu bak saya kalau cikgu tak nak ;P

IntaNBerliaN said...

byk gak tu adiah... emm hantar balik simpan kat kg... hihii :-)

eita said...

apa susah ...
atar je kat umah ita..
kenal kan..
hahahha

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

cikgu grang yg bgus tu..br ank murid dgr kata..tetiba teringt cikgu2 dila dlu..eee,..grang..hhihi

Chic Na said...

bg cik na pun boleh. simpan ek birthday cik na tak lama dah, bln julai. hekhekhek.. :)

dyabunga said...

hadiah tu bagi dya lah..dya terima dgn hati terbuaka..haha

dyabunga said...
This comment has been removed by the author.
dyabunga said...
This comment has been removed by the author.
Misya Mialen said...

eh, sy baru tahu yg fariza ni cikgu.;) smt hari guru k;) best tau dpt byk hadiah, klu sy, sy akan ltk dlm almari perhiasan utk semua benda2 comel;)

Cik Penguin_Solehah said...

Wah,banyaknya hadiah tapi jasa guru adalah lebih banyak.. Solehah ada satu idea baik,kasik solehah je lah=p

Dieyna said...

simpan..kenangan tu.. letaklah kat mana2 pun.. datang sini mngambil sesuatu.. hehe

Pecinta pink^^ said...

kasi kita la:)kihkih

Si Matatajam said...

post je kat alamat umah M hi hi...Kan sonang tuh...

etuza said...

tahniah ya terbaik di blog Dieyna. Hehe muka geram sangat nampak..

Joanna Yunus said...

Selamat hari guru walaupun dah terlewat

aReLaN said...

banyak nya hadiah.meh pass kat saya sket.hehehe...sabar ye.jangan jadi hulk.tapi kalau jadi pon pe salahnya.mana tau kot2 ada rezeki masuk movie avengers yang pasni.hoho

9n0L4 said...

@Wanieys
hehe. betul ke nakkkk tu. nanti lah ye, ade rezeki buat GA. ;)

9n0L4 said...

@Tihara
hihi. baiklahhhhhh. bukak sekolah ni, cube jadi kurang garang sikit. ;)

9n0L4 said...

@Saya Disini
sikit aje tu dear. org lain lagi dpt byk. satu guni pun ade. ;)

9n0L4 said...

@~Sweet Honesty~
hihi. amboihhhhhh. nak buat koleksi ke ape. die punye hadiah bukan main byk lagi. ;)

9n0L4 said...

@wan nurul hezrina
haha. dulu² kan sempoi je bagi hadiah. skrg je mcm trend pulak parents nak lawan² hadiah sape hebat. ;)

9n0L4 said...

@@ deqla manjew
haha. nak jugak die tu. belum tahu rupenye ehhh. ingatkan dah tahu. ;)

9n0L4 said...

@Yumida
hihi. macam ramai je tu. nanti tak cukup pulak. kene buat contest ni. ;)

9n0L4 said...

@maszull
waalaikumussalam mama. amboihhhh, mama pun nak juge ye. kene tapis dulu. ;)

9n0L4 said...

@cik nara omey
hehe. kerjaya lain pun ade hadiahnye yang. jadik cekgu ni besor pengorbanan nya. ;)

9n0L4 said...

@lelamaisara
hehe. ramai pulak yang berminat dgn hadiah ni sume ye. ehem². ;)

9n0L4 said...

@Lynn
huhu. jgn pandang sebelah mate tau. ni volume sore 10/10 ni. ;)

9n0L4 said...

@Mazniza
takpeee. yg penting doa dorang. hadiah ni bonus aje sbg tanda ingatan. ;)

9n0L4 said...

@Arina Shamsul
haha. itulah gayenye kalau tengah bengang. mesti muke buruk macam tu kan. ;)

9n0L4 said...

@Husnalyas
ye sayang. takdelah byk mane tu. tapi bile dapat tu ya Allahhh sgt hepi. ;)

9n0L4 said...

@Yana Libra
tanye duduk mane ke sekolah mane tuuuu. huhu. rumah kat binjai, sekolah kat kuala kemaman. ;)

9n0L4 said...

@✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽
haha. kesian is. sorry ye dear. mesti khusyuk sangat membace tu. ;)

9n0L4 said...

@Ujie
terrrfikir jugak nak buat camtu. tapi tulah kalau boleh nak setel sume cepat. takmo tunggu tahun depan. hee. ;)

9n0L4 said...

@❖ Syaa ❖
huhu. murid ingat la cekgu bekeng buat bergossip, kutuk² manje gitu kan. ;)

9n0L4 said...

@IntaNBerliaN
hihi. kat kg pun dah penuh dear. tu yg poning nak pikir mane nak letak ni. ;)

9n0L4 said...

@eita
haha. mane kenal rumahnye kat mane. jalan besor kenal lah. ;)

9n0L4 said...

@~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~
hihi. tengok budak jugak kalau nak garang, ade budak boleh tahan, ade yg tak boleh. ;)

9n0L4 said...

@Chic Na
hohohoi same la kite. birthday bulan julai. tak sangke pulak. ;)

9n0L4 said...

@dyabunga
mcm lah dya tak dapat dari hadiah yang mak dya punye kan. hehe. ;)

9n0L4 said...

@Misya Mialen
eh eh. same lah kite ye. slmt hari guru juge. mcm deqlajugak, die pun baru tahu. ;)

9n0L4 said...

@Cik Penguin_Solehah
kelassss idea solehah. hihi. sgt bagus bila anak murid selalu ingat jasa guru. ;)

9n0L4 said...

@Dieyna
huhu. tulah kenangan kan. kat mane la nk letak ni. poning². ;)

9n0L4 said...

@Si Matatajam
hihi. mmg senang tapi alamatnye takde pulakkk. bak sini alamat. ;)

9n0L4 said...

@etuza
hehe. geram tunggu nasi ayam tak siap². tahniah utk cekgu juge ye. ;)

9n0L4 said...

@Joanna Yunus
terima kasih. better late than never kan. ;)

9n0L4 said...

@aReLaN
hoho. sedap ckp ehhhh. tak boleh bagi awak sbb dh byk baucar dirembat sorang. :p

9n0L4 said...

@Pecinta pink^^
amboihhh. sgt membantu cadangan itu. hehe. tapi takde yg kaler pink la dear. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama