Day #5: Ape menu pilihan anda ?



Rutin saya macam semalam di hari ke-5 ni. Pagi² dah pergi ke sekolah. Cume balik lambat sikit. Ralit sangat duk mengadap fail² yang tak berkesudahan. Huhu. Plan nya nak stay sampai petang tapi hati rase tak sedap. Guard ni asek ulang alik ke hujung sini ajeee. (kadang² zaman sekarang ni, perlu jugak berfikiran buruk pada orang kan.) Bilik saya di hujung blok. Bimbang juge, takut kejadian dulu berulang lagi. Terusss saya berkemas dan balikkkk! Zasss.


Sampai rumah dalam kul 3 gituuu. Sempatlah menengok cite Endless Love sambil lunch. Lepas tu, godek² channel TV, saya tengok ade cite korea, Jewel In The Palace kat TV Al-Hijrah. Aritu dah tayang. Kali ni, ade lagi. Huhu. Tapi tak kesahlah sebab cite die memang best wooooo. Kalau tak caye, tengoklah sendiri. ;)

Hohoi. Panjang benor mukaddimah nak sampai ke tajuk entri kan. Haha. Ampun ehhh. Excited pulak cite² korea ni. Lepas Asar, kemas² dan saya bertolak balik ke Dungun. Tak dan nak singgah² makan. Just drive thru McD ajeee. Saya as usual nye menu tetap, Happy Meal. Kalah adek². Haha. Saya bukan fanatik nak kan mainan tau, cume saya sukekan fun fries nya yang salt-free. Mainan simpan buat koleksi. Hee. Kalau korang nak tahu, si dia rasuah ni lah time saya merajuk. Pandai kan die. (:


Ehhhh. Chuppppp. Ni haaaaa satu lagi menu fevret saya. Bubur Ayam! Dannnn menu yang bermusim, semestinya saya sangat sukekan Prosperity Burger. Yang hari² pun mahu ialah aiskrim Sundae Cone Vanila. Hehe. Tamak kemain kan saye ni. Ye takkk? Hee. Anda bagaimana??


78 comments:

~Sweet Honesty~ said...

hohoho..tamak xpa..asl body menten selim river yea..hihihihi

~::Chenta::~ said...

uihhh lama dah tak peken McD ..
Sabor jer lah ..
seb la diet mood ..
n tak de member McD kat sini ..

^____~

..cik hana.. said...

bubur ayam mcd...bestnya! hukhuk..tetiber rasa lapor yang amat :P

Yumida said...

menu feberet...ayam grg rempah..nyum2...ice cream op kos ade

Tihara said...

prosperity beger tu time raya je la kan..akk tk tau sgt menu mcd ni sbb jauh dr tpt akk tp ciken fodober tu..hahah ejaan cam giler..tp macam best je kan..dah try?? :)

Masha Meisters said...

kalau mcD suke makan McFlurry oreo...uuuuuuu,sedap3

Chic Na said...

errr kejadian dulu?
favret gak mc d ni. kalo xdpt drive thru, sanggup call delivery. huhu..
senang la si dia nak pujuk jaa ye.

anyway, birthday kita tahun sama, date pun dkt2. :)

aquagugurl said...

favourite eskrem McD-Mc Flurry Oreo..

NAL said...

NAL pun suka aiskrim cone tu...best..nak tanya, mcm mana nak buat ruang iklan yang awak letak bawah header tu?

ZiErWa zAiNaL said...

zz cume mkn McFlurry je.. hehe.. x prnh mkn burger.. :)

FEDO said...

Mcm nampak nyaman owh.He2

Wanieys said...

untung dpt makan mekdi..hahaha...

mrs mell said...

tetiba rasa nak p mcd.. adehhh....

Miss BaNu said...

wah happy meal gitu hehehe..kalau Mc D sy suka ngan burger nyer...nyum nyum..

Yana Libra said...

kejadian ape kak??


p/s:sundae caramel sedap..hehe~

wan nurul hezrina said...

nurul suka mcd berbanding kfc..nyam nyam sib dah makan weekend arituh=)

@ deqla manjew said...

bubur ayam tu deqla paling suka..hihi..

Masz Sidek said...

jewel in the palace... pernah tengok drama tu... memang best... :)

Ujie said...

saya & suami mmg minat prosperity tu, tertunggu bila ada. tapi sejak try mkn beef burger blackpapper kat Burger King..terus tukar minat. Try la..

NadNod said...

bubur ayam mcd memang terbaik! hee ;D betul tu, kadang2 kena jugak fikir kebarangkalian *kes guard tu :P

LYAfrina said...

owhh..cikgu yer..??

msa sakit2 dlu slalu mkn bubur mC D ni

Si Matatajam said...

M suka bubur merry brown. pun sedap tau

Ayuni said...

br smlm mkn mc d....

dyabunga said...

kalau dya wajib mam aiskrim cone vanilla dan pie epal..hihi

dyabunga said...

kalau dya wajib mam aiskrim cone vanilla dan pie epal..hihi

Misya Mialen said...

bubur mcd mmg sedap;). burger prosperty pun sedap;) terliur tau x masa taip komen ni.hahahha

si kiut lavender said...

ueah...

kegemaran kita samalah...cuma yg aiskrim ja lain citarasanya....saya xsuka vanila...:P

Karukord Jagau's said...

bila nk belanja bubur McD ...ekekekkee

Sally Yatiey said...

Lama dah tak makan bubur ayam McD ni. hehe ^_^

izan mama mia said...

saya dh lama tak masuk mcd..sll jd pengunjung kfc jew....boleh gak tukar selera gok nnt...

Adi_Putra772 said...

amboi-amboi...pandai si dia memujuk yer....jangan makan banyak sangat nanti jadi montel sesangat..hehehehe (Gurau ajer )...

PokCik dah tag si cantik manis ni di satu segmen jom tengok...
http://dihujungpen.blogspot.com/2012/05/segmen-tambah-followers-sampai-beribu.html

Lily Puteh said...

hahaha . toys tu semua , bg sy je laa . tak best laa kalau buat koleksi je . hahaha

~~oOpEt~~ said...

pet suka bubur ayam mcd :) sdp kn.. hehe

♥ sitifarhana ♥ said...

sy pon suke sgt dgn bubur ayam dia..tp menu wjib kalau dtg mcd,mst la mcflury..hikhik

IntaNBerliaN said...

mcd sy jrg pergi sbb hubby xsk sgt.. lbh sk g kfc... hihii

etuza said...

cuti, tak ambil rehat ke?
Cuti ni rancanglah sesuatu yg menarik pasti rasa bahagia bersama insan2 tersayang..rajin ya cikgu

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

mcd dila suka burger dging dua lpis tu,mc flurry oreo,ubi kentg bulat2 skali prosperety..tp yg pling suka prosperety..eja cmne xtau eh:-P

Dieyna said...

kalau mcD akak suka makan ayam goreng spicy nya.. best..

Pasal pak Guard : Positive think, dia risaukan cikgu yang duk bilik hujung kot jadi apa2.. hehe oke dok gitu..

Saya Disini said...

nk mcd

9n0L4 said...

@~Sweet Honesty~
haha. itu sudah pasti kan dear. slim river macam awak la kan. ;)

maszull said...

assalamualaikum fariza....sedapnya bubur McD tu nyummmmy...:)

9n0L4 said...

@~::Chenta::~
huhu. rugi rugi. sesekali mkn takpe dear. tak jejas pun diet tu. ;)

9n0L4 said...

@..cik hana..
hehe. bestkan bubur ayam mcd. care cepat utk isi perut bagi kenyang, tulah die. ;)

9n0L4 said...

@Yumida
huhu. aym grg mcd punye lah pedasss. tapi ade jugak org yg suke ehhh. ;)

9n0L4 said...

@Tihara
belum lagi kak. saye cerewet sikit kalau menu baru. huhu. prosperity tu mmg kne tunggu raye cine. ;)

9n0L4 said...

@Masha Meisters
suke jugak mcd flurry oreo tu tapi agak manis kan. time lapor boleh la abis kan. huhu.

9n0L4 said...

@Chic Na
yeayyyy. nnt kite gi mkn mcd same same ehhh. takmo drive thru, takmo delivery. chic na jgn lupe bwk coklat. hehe.

9n0L4 said...

@aquagugurl
tu diaaaa. sorg lagi peminat mc flurry oreo. slurpppp. sedap kan. ;)

9n0L4 said...

@NAL
best kan. craving setiap hari. hehe. ade tuto ruang iklan tu, aritu buat dah. cube tgk ye. ;)

9n0L4 said...

@ZiErWa zAiNaL
ohhhh peminat mc flurry rupenye. tapi mesti try burger mcd dear. sangat terbaikkkk. ;)

9n0L4 said...

@FEDO
ape yg nyaman tu? huhu. maknenye sedap ehhh. bikin hati senang kan. ;)

9n0L4 said...

@Wanieys
haha. mcm perli je tu. sedap tau sesekali mkn fast food ni. ;)

9n0L4 said...

@Miss BaNu
hehe. hepi meal yg sentiasa hepi. burger nye mmg terrrbaik kan. ;)

9n0L4 said...

@Yana Libra
sundae caramel? huhu. macam tak pernah mkn je menu tu. ade ehhhh. ;)

9n0L4 said...

@wan nurul hezrina
mcd mmg terbaikkkk kan. ade aiskrim ade burger ade bubur ayam. sodap sume nye. ;)

9n0L4 said...

@@ deqla manjew
hihuhi. sibuk je die ni. suke nak same dgn kite. fevret jugak bubur tu. ;)

9n0L4 said...

@Masz Sidek
best kan drama tu. bikin air mate ajeee. huhu. 5 bintang! ;)

9n0L4 said...

@Ujie
name pun burger king kan. mesti pro buat burger yg sedap. tak pernah pulak try kat situ. ;)

9n0L4 said...

@NadNod
terbaikkkkkk kan. hari hari pun mahu makan. hehe. slurpppp. ;)

9n0L4 said...

@LYAfrina
yeee. hehe. bubur ni mmg sesuai utk org sakit kan. cepat baik. ;)

9n0L4 said...

@Si Matatajam
ohhhhhh tak tahu menahu pulak merrry brown ade bubur jugak. kene intai ni. ;)

9n0L4 said...

@Ayuni
bestkan. sekali sekale mkn mcd. tapi tak boleh selalu jugak. pupus nasi nnt. hehe. ;)

9n0L4 said...

@dyabunga
amboihhh pai tu. pernah sekali je makan apple pai die. tak kene selera. hehe. ;)

9n0L4 said...

@Misya Mialen
haha. kalau terrrliur kne gi beli tu dear, kot kot la si kecik tu yg nak mkn. ;)

9n0L4 said...

@si kiut lavender
hoho. same yeee. nape tak suke vanila. sedappp tau. kalau takde vanila, tak sedap bau kek/biskut. ;)

9n0L4 said...

@Karukord Jagau's
haha. kne dtg sini dulu lah baru boleh blanje. kalau nak due pun boleh. ;)

9n0L4 said...

@Sally Yatiey
itu tandanya kene gi terjah mcd lah. hehe. bagi order bubur ayam besar satuuuu. ;)

9n0L4 said...

@izan mama mia
ohhh ye ke. mmg kene tukar selera ni. silap² nnt jadi peminat mcd tegar. ;)

9n0L4 said...

@Adi_Putra772
hehe. belum tahap montel lagi kot. yg memujuk tu yg chubby. mekasih for tagging ye. insha Allah nnt join. ;)

9n0L4 said...

@Lily Puteh
haha. amboiii nak bagi die pulak. best ape buat koleksi. nnt sng, dpt anak tak pyh beli toys dah. ;)

9n0L4 said...

@~~oOpEt~~
mmg sedappppp. menu wajib kalau dtg mcd. tapi aiskrim goreng lagi sedap kot. hehe. ;)

9n0L4 said...

@♥ sitifarhana ♥
ohhh peminat mc flurry rupenye. yg choc minis tu sedap jugak kan . mcm kcg je duk dlm aiskrim tu. ;)

9n0L4 said...

@IntaNBerliaN
hihi. oh mcm tu, pujuklah suh gi mcd pulak. mesti suke benor ayam goreng kot. kalau ayam, mmg kfc lah juara. ;)

9n0L4 said...

@etuza
huhu. takde rajin nye cekgu. saje siap kan keje di sekolah. harap kat rumah, jgn haraplah nak siap. ;)

9n0L4 said...

@~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~
huhu. ejaan tak penting dear. yg penting, mesejnya sampai. bestkan prosperity tu. lame lagi nak tunggu ni. ;)

9n0L4 said...

@Dieyna
akak ni same mcm kawan saya. suke bebenor ayam spicy mcd. yg dulu punye mak aihhh pedasssss kemain. tak tahan den. ;)

9n0L4 said...

@Saya Disini
hihi. sempoi je. seketul je kuar nak mcd ye. gi lah beli. ;)

9n0L4 said...

@maszull
waalaikumussalam mama. kalau mama masak bubur pun, mesti dan pasti sedap juge kan. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama