Dah kawen ke?



Hohoi. Itulah soalan yang sering ditanye pade saya. Ye, saya dah kawen sayang² sume. Tarikhnya 25 September. Tu haaa, gambor kat atas tu sebagai bukti. Selalunya orang yang tak mengenali saya, pasti buat andaian yang saya ni belum kawen. Kebanyakan first impression dorang memang begitu. ;)

Paling menyayat hati, saya sering dianggap adek tiap kali ade gathering dengan sanak saudara yang jauh. Adek saya kadang² sangat bengang jugak sebab asek² die aje yang orang ingat kakak. Haha. Kesiannnn. Agaknya saya ni jenis kebudak-budakan sedikit dan kurang bercakap berbanding die. Sekarang pulak, ade yang mengatakan rupa kami hampir sama. So, sering saje tertukar. Saye dipanggil adek, adek saya pulak dipanggil kakak. Yelahhh, adek beradek kan. Kalau tak banyak pun, mesti ade serupa sedikit kan. (:


Nahhhhh. Saya kongsikan satu lagi gambor kawen saya. Dua aje lah ye. Tak boleh banyak². Nanti ade yang meluat pulak. Sayaaaa jugak yang susah. Hehe. 

Saya & si dia sangat kontra. Saya anak sulung dan dia pulak anak bongsu. Tu yang dapat gelaran anak dan menantu fevret tuh. Haha. Saya dilahirkan di Losong tapi membesar di Dungun. Si dia pulak dilahirkan di Jelebu tapi membesar di Seremban. Jadiiiiii, pantai Timur bertemu pantai Barat lah. Huhu. 

Macam banyak pulak rasenye entri hal peribadi sejak akhir² ni. Dah ade orang bertanye, kene la jawab kan. Ye takkk? Saya hanya meleraikan kemusykilan di hati pembaca setia saya. Hee. Harap korang enjoy lah mengenali saya ye! ;)


60 comments:

lelamaisara said...

Oh dah kahwin rupanye...:)

Rafflesia™ said...

hihihi..kcian adik kak tu..syieda orang selalu tnye, selajar di mane ye? aduhhh dah 2tahun habis bljar dip..aigoo... -.-

Che Rosliza Che mat said...

dah kawin hehehe...

Chic Na said...

huhu.. mcm sidang media plak. slalu gak jumpa kes2 mcm ni. slalu je kakak sulong tu dianggap adek. untunglaa. hehe.. ooo sulong dgn bongsu, patutlaa. :)

Miss BaNu said...

laaa ye ker..awat tak habaq..ingatkan belum kahwen hehe mklumlah nmpk remaja gitu..selain itu dari segi gaya penulisan x nmpk mcm dh kahwen hehe..tahniah2x yer dah bergelar isteri org rupenyer..semoga kekal bahagia selamanya aminnn..

Lynn said...

okeylah tu..awet muda..hihi..sama la hubby saya pun org nogori..

~Sweet Honesty~ said...

wahh..1st time tgk pic xde spek..kiut miutt laa..hihi

keli menari said...

selamat pengantin baru !! semoga diberkati Allah

Pink Lavender said...

mesti secret admire yg tanya tuhh dah kawen ke blom...hihihi

Tihara said...

buh lah byk lg gambo wedding...

Cik Nur said...

sangat enjoy..! sedikit sebanyak dapat mgenali ahli geng group segar..!

seronok tgk org dah kwin, mcm nur ni, org asyik duk btnya bila nk kwin, smpai naik jemu nak bjawab..huhuh

@ deqla manjew said...

dulu mula2 ingtkan awk x kawen lg, pas tu bila baca entry yg psl selipar tu br la taw da kawen rupanya. haha..25 sept tu tarikh nikah ke sanding? deqla tarikh nikah 24 sept 2010, 25 sept 2010 sanding..hihi

♥ ʎʎןıן ʎןıǝ ♥ said...

comel jugak akak ni ye =] hehe .

Ujie said...

saya pun kdg2 selit entri peribadi, nak bagi kwn2 blogger tau sikit tentang diri saya.

Mula2 dulu mmg tak tulis, tapi org ingat saya single & muda lagi. Pdhal dah kawin dan umur 30an!

Eyqa Hasnan said...

dungun dekat mana eh ? sebab eyqa pun stay dungun jugak !

Masha Meisters said...

laa...yeake?
comel sangat kot...2 yang ada panggil adek lg...hehe...
ok la 2 awet muda gitu...kihkihkih

icumm said...

dah kawen ke...icumm ingat tak kawen lagi..look young la ^^
semoga jodoh berkekalan hingga akhir hayat :)

izan mama mia said...

ohh..dh kawen rupanya...Alhamdulillah..awet muda tu.sbb org silap tu...comel laaa gambar tuu

9n0L4 said...

@lelamaisara
hee. haah laaa. dah tawen kite. ;)

9n0L4 said...

@Rafflesia™
hehe. tu pun salah satu soalan yg sering ditanye jugak tu. ;)

9n0L4 said...

@Che Rosliza Che mat
yooooo. dah berdue. suke ye kak. hehe.

9n0L4 said...

@Chic Na
haha. dikate sidang media terussss. ape yg patutlaa tu eh? :p

9n0L4 said...

@Miss BaNu
terima kasih. e'eh skrg pun still remaja lagi apeeee. hehe.

9n0L4 said...

@Lynn
hihi. ye keeee. ntah² jiran sebelah rumah takkkk. ;)

9n0L4 said...

@~Sweet Honesty~
huhu. kiut miut eh. tersipu² rasenye ni. ;)

Chic Na said...

oh ayat tergantung di situ. patotla menjadi favret family. hihi.. syoknyeee dia. :)

9n0L4 said...

@keli menari
thanks. tapi takdelah baru sangat pun sbnrnye. ;)

9n0L4 said...

@Pink Lavender
hihi. takdelah. secret admirer mengade aje yg gatal menanye. ;)

9n0L4 said...

@Tihara
opsss. nanti ye kak. skrg stop dulu cite kawen ni. byk hati kene jage. hee.

9n0L4 said...

@Cik Nur
haha. stendet la tu cik nur. soalan org ni tak kan abis kalau pun dh kawen. ;)

9n0L4 said...

@♥ ʎʎןıן ʎןıǝ ♥
huhu. comel eh. gambar aje yg comel kot. ;)

9n0L4 said...

@Ujie
beselah dunie maya ni kan. tak nampak yg realiti. hee. ;)

9n0L4 said...

@Eyqa Hasnan
gong pasir. tahu keee. huhu. hai org dungun. ;)

9n0L4 said...

@Masha Meisters
haha. yeee tapi takde lah sangatnye. sikit² aje kot. nak jugak tuuuu kan. ;)

9n0L4 said...

@icumm
yeee. terima kaseh. look young eh. takde pengawet tau. hehe. ;)

9n0L4 said...

@izan mama mia
iyeeeee. udah kawen. gambar je yg comel eh. tuan die comot. hee. ;)

Arina Shamsul said...

oooo..giteww rupanya sedikit kisah tentang kita..ngeee salam perkenalan dear :)..hihihi.

9n0L4 said...

@Chic Na
syok abis. ke sini jadi kak long, ke sana jadi adek. hee. ;)

9n0L4 said...

@Arina Shamsul
hihi. ngade la awak ni. awawk dh godek sume gmbr kawen kite kan. ;)

Azzah said...

ingatkan belum kawen jugak..mesti si adek tu bengang sbb kakak nampak muda dari adik..:)

Cik Aini Lavender's said...

syoknya da kawen =p
alah boh la ckit lg gambo kawin tu..ckit sgt x puas lak nengok..xde org nk jemu nengok pnya lah..boh lah,boh la..**ayat ngada ckit =p

9n0L4 said...

@Azzah
hihi. mmg selalu saket je hati die bile org ingat die kakak. ;)

9n0L4 said...

@Cik Aini Lavender's
syok sangattttt. nanti kite letak lagi ye dear. tapi tak tahu lagi bilenye. hee. ;)

NAL said...

owh, dah kahwin rupenya..so, pangkat kak la ni.. :)

9n0L4 said...

@NAL
org dh kawen mmg dpt pangkat kakak eh? huhu. ;)

Nazayiena said...

Ingatkan blm kahwin lg....

Chic Na said...

ok la dpt merasa semua. cik na noticed yg Jaa dh kawen ms cik na buat entry coklat merah hitam. Jaa komen kat situ time Jaa kawen dulu tema merah putih. tp bila cik na tgk pofile pict cm xcaya gak, nmpk remaja gitu. hihi.. :)

eita said...

kiut nye ja....
kek ke nasi kunyit tu?

aReLaN said...

dari dulu lagi nak tanya tapi segan.tapi sekarang dah terjawab la.hehehe...

fieda said...

la dah kawin ker..tak tau la mcna mati2 selama ni kak fieda ingat jaa ni dok kawin lagi..

dyabunga said...

nape dua je pic kahwin..tunjuk lh lgi..ingtkan blm kahwin lg..hihi

shahdiana said...

haa...kan dah terjawab semua persoalan....ermmm.....siap share bukti lagi...kelassss gitu

9n0L4 said...

@Nazayiena
hee. udahhhhhh. bkn budak sekolah ni tau, cekgu sekolah ni. ;)

9n0L4 said...

@Chic Na
hihi. mesti chic na ingat jaa kelentong la tu eh. ;)

9n0L4 said...

@eita
itu adelah nasik kunyit. abis licin. dok dang pengantin nok pelahap. ;)

9n0L4 said...

@fieda
huhu. jgnla sampai mati² ni kak. dah selamat dah. alhamdulillah. ;)

9n0L4 said...

@dyabunga
hihi. tak bolehlah byk² nnt org marah. lenkali pulak share wed photo lagi eh. ;)

9n0L4 said...

@shahdiana
hehe. bukti penting tu utk kukuhkan lagi hujah². ;)

kinara kinatara said...

wah nature beuty...:)
merah putih..cunlah...

9n0L4 said...

@kinara kinatara
nnt kina kawen, buat kaler same mcm ni. mesti lagi cun. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama