Double happiness, double celebration !



Semalam saya makan besor sebesor²nye di Medan Ikan Bakar Umbai, Melaka. Huhu. Jauh takkk? Name kedai tu Parameswara kot. Al-kisahnya, parents saya datang menerjah saya di Senawang! Nahhh, betol tak saya cakap, yang kami berdue ni anak & menantu kesayangan dorang? Saye tak perasan kan kannn. Hehe. Dorang datang bersama 3 lagi adek² saya dari Tranung & sorang lagi adek yang sekarang bekerja di sebuah tadika swasta, Presint 11, Putrajaya. (:

Jadinye, semalam besan bertemu besan, anak bertemu parents nya dan menantu bertemu mentua nya. Hee. Seronok sangat. Allah saje yang tahu. Ape yang boleh saya katekan ialah perancangan Allah sangat hebat dan terbaik. Tak sangke betul, kami dapat jumpe kedue² parents & mentua dalam satu mase yang same. Aritu punye lah payah nak decide balik ke mana minggu ni. Dan akhirnyaaa keputusan saya untuk balik ke Senawang sememangnya satu keputusan yang sangat tepat. Sape sangka kan, Allah aturkan begitu indah sekali. Alhamdulillah.


Tengoklah tuuuu. Huhu. Suke sangat. Mane satu saya eh? Teka lah sendiri ye. Hee. Pape pun, udang goreng butter memang sedapppppp. Ditabur pulak dengan nestum. Huh, menjilat jari. Tak ingat nak snap gambornye sebab dah lapor sangat. Terus pelahap makan. Yelah, perjalanan nak dapat makan tu dekat sejam jugak. Jauh benor gi makannye. ;)

Sampai ke Senawang balik dalam kul 1 pagi pastu layan bola pulak. Chelsea & Liverpool. Memang riuh la rumah. Dan pagi tadi, sambung borak lagi time breakfast. Ohsem families! Ku bahagiaaaaaaaaaaaaaa. La laa laaa. Segala puji hanya pada Allah. Terima kasih Allah.

24 comments:

Dieyna said...

terserlah kegembiraan di wajah mu... haha lala lala

Cik Nur said...

sesekali berkumpul ramai2 mmg best..! mcm2 cerita keluarkan..syokknyaa..!

aReLaN said...

bestnya makan2 & gathering ramai2 camtu.eh,semalam pon saya gi melaka.tapi gi kenduri kawen & singgah rumah nenek la.hehe

Chic Na said...

patutla senyum manis je tu. seronoknya family gathering. :)
Jaa & husband dua2 anak sulong ke?

Tihara said...

best makan2 ramai2 camni..dh lama tk dpt buat xtvt gini... :)

Ayumi Comot said...

mentua? xpaham..akak dah kawen ke? huhuhu.....

akka, thanks..lagu maher zain INsya Allah tu mmg mantap....:)

9n0L4 said...

@Dieyna
hohoi wajah yg mane satu tu kak? huhu.

9n0L4 said...

@Cik Nur
huhu tak payah cakap lah cite ape yg kuar. abes sume gisip dlm negara. hehe.

lelamaisara said...

Wah wah...seronok benar nampaknye tu...:)

9n0L4 said...

@aReLaN
e'eh. die pun nak jugak tu. kite ke putrajaya, die nak. melake pun nak. huhu.

9n0L4 said...

@Chic Na
kami berdua kontra. sorg sulung sorang bongsu. hehe. ;)

9n0L4 said...

@Tihara
ape lagi kak. buat la makan² kat rumah tu. makan besor sekali sekale. ;)

9n0L4 said...

@Ayumi Comot
hehe. sudahhhhhhh. its okey dear. awak lah yang belum. :)

9n0L4 said...

@lelamaisara
seronok la sangat. hehe. excited gile jumpe parents kesayangan. ;)

dyabunga said...

seronoknya..

9n0L4 said...

@dyabunga
seriesly sangat seronok. lame tak berkumpul. ;)

NAL said...

seronok berkumpul mcm ni.. :)

@ deqla manjew said...

yg bertdg cekelat tu awk kan? senyum lebaq2.. haha..

9n0L4 said...

@NAL
mmg seronokkkk. depan mate pulak ade makanan. ;)

9n0L4 said...

@@ deqla manjew
haha. pandaiii. mmg ade six sense la kite ni. ;)

eita said...

dapat baca je..takleh tengok gambar....
rugi..rugi...

fieda said...

jaa yg depan sekali tu la kan..

9n0L4 said...

@eita
bakpe pulok dokleh tgk gambornyeee. line siput eh. huhu.

9n0L4 said...

@fieda
ye betul. hee. buruk benor sengeh cenggitu kan. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama