Day #4: Cuti cuti di sekolah !



3 hari sudah berlalu. Cepatnyeeee mase berlalu kan. Time cuti nilah rase laju aje mase berlari². Ye takkk? Hee. Saya kembali ke sekolah pada hari ke-4 cuti. Ade kerja yang membutuhkan saya ke sane. Cewahhhh. Sekali sekale speaking Indon. Haha. Berbekalkan sarapan wafer & susu Dutch Lady kegemaran saya, dapatlah saya buat kerja dengan tenang. Saya ni jenis tak boleh kenyang sangat, nanti naik malas. Satu habuk kerja pun tak jalan. Huhu. ;)


Dalam pukul 2 petang, baru saya balik kot. Sampai rumah, kemas rumah pulakkk. Tak berkesempatan saya nak tengok cite Endless Love. Yelahhhh. Bagi laluan kat si adek teruna yang nak tengok channel Discovery. Kat rumah kami di Dungun tu langgan Astro Family aje. Mane ade channel HD ape sume macam rumah saya ni. Tengoklah puas² dik oiiiii. Hehe.

Petangnya saya ade date dengan senior sekolah. Saya angkut si adek gi sekali. Senior ni kerja di Bank Islam, Kemaman. Kami ni name ajeee duduk satu daerah. Tapi kan punye lah payah nak jumpe. Masing² sibuk bebenor dengan urusan sendiri. Rasenye dah banyak kali di ajaknya saya minum². Sibuk suh saya belanja die bagai lah. Nak merasa gaji saya, katenya. Tak malu kan die? Hee. Kali ni baru lah menjadi ketemu. Alhamdulillah. Banyaklah jugak cite² yang kuar. (:


44 comments:

Cik Aini Lavender's said...

dah nm pun cikgu kan Jaa...tggungjwbnya pun besar la kan..

erkk trs rs nk minum air ais limau ada asam tu...ishh sedapnya :)

Saya Disini said...

sedp air tu

Yana Libra said...

air asam boi ke tu~~~~ hehe :p

@ deqla manjew said...

membutuhkan?? hahahahaha...tergelak deqla...jaga2...skeping indon ni byk bunyik mcm mencarut...geli lak deqla nk menyebutnya...hihih...selmt bertugas ye cikgu...ingatkan kalo anak murid cuti, cikgu pun cuti gak la wlupun keje byk..hihi...cam tu rupanya...

IntaNBerliaN said...

air apa tu?.. menarik je nampak.. hihi

fieda said...

tetiba plk speaking indon...mmg cepat benor masa berlalu...2 minggu cuti pun mcm 2 ari jer kan cikgu...:)

syakirah izwanie said...

Dutch lady. Ahh! Sedapnya :) Haha.

Tihara said...

butuh tu mencarut..eh tersebut lak :)
senor tu guy ke? nampak macam tangan guy dlm gambo tu..tetiba je nak jeles ni nape tah..jeles tgk air tu sedap sengoti :)

Arina Shamsul said...

ahaha..tergelak ibuk bila kamu ngomong indon gitu..hahaha..

sarapan begitu pun sudah cukup menyelerakan saya dear..


gi jumpa senior ni ada minta izin suami dak?hahaha..

Cik Jannah said...

epel asam boi tu ke? nampak sedap. ni yang mendatangkan craving nie. hihi

Chic Na said...

kesian cikgu kena keja wpun cuti. nama pun cuti sekolah. sekolah aje yg cuti k, cikgu & murid2 tak cuti. hehe..

air tu nampak menarik. :)

Si Matatajam said...

mak ai ramai pulak yg otak hijau kat sini.. ha ha... sedap la ayaq tu. mesti hilang dahaga..

eita said...

betol2..rasa nye macam tersilap kira hari je...
cepat sangat..
bila nak belanja ita plok ni?
hehehhe

aReLaN said...

saya suka susu kopi tu.hehehe

cinnamon.com said...

mcm sedap aje air tu kan..tengok mcm tau buat aje..
si adik nak bermanja la tu.

p/s buah goji tu,rasanya ada jual di pasar raya jga..senang beli jusnya aje atau pun minum kopi goji.

etuza said...

saya kurang dah minum sejuk2 ni..dah berumur ..)

izan mama mia said...

hai...sibuk bnar nampaknyer yer....

Wanieys said...

sedap nampak air yang ada asam tu...air per tu

wan nurul hezrina said...

alahai tulah sebenarnya cikgunie banyak tugasnya bukan atas nama cikgu jer kan?awak ajar matapeklajaran aper cikgu??

9n0L4 said...

@Cik Aini Lavender's
ye betul. byk benor tugas cekgu zaman skrg ni. jemput lah jamu mate ye. hehe. :)

9n0L4 said...

@Saya Disini
mmg sangatlah sedap. rase skali, nak lagi tau. ;)

9n0L4 said...

@Yana Libra
lebih kurangla kot. sedappppp.boleh ketagih tau minum air ni. ;)

9n0L4 said...

@@ deqla manjew
haha. alamakkkk, baru skali nak speaking indon. tibe² hampir lucah pulak. ;)

9n0L4 said...

@IntaNBerliaN
hihi. menarik ehhhh. tu yang upload ni. biar terrrliur sume org. ;)

9n0L4 said...

@fieda
haah. betul dah tu kak. cuti ni tak cukup mase nak buat pape. hee. ;)

9n0L4 said...

@syakirah izwanie
haha. seriesly mmglah sedap susu dutch lady kan. ;)

9n0L4 said...

@Tihara
huhu. tak tahu pulak mencarut. ye keee. maaf deh. senior tu ppuan kak. sedap sengoti?? loghat mane agknye ni. ;)

9n0L4 said...

@Arina Shamsul
haha. tak reti tapi nak speaking jugak camtu lah gaye. sudah semestinye mintak izin dear, jgn dibuat pasai tak mintak kan. ;)

si kiut lavender said...

amboia ayaq depa...ngancam eh.,..aummmm

9n0L4 said...

@Cik Jannah
hihi. sedappppppp sgt. hilang dahaga. sekali due slurppp aje. ;)

9n0L4 said...

@Chic Na
hehe. nasib lah kan. cuti pun kene bekerja. air mmg menarik dan sedap. tettt. ;)

9n0L4 said...

@Si Matatajam
haha. tu lahhh pasalnye. cepat benor pikir ke lain. ayaq ni mmg sodap. slurppp. ;)

9n0L4 said...

@eita
hehe. bg alamat rumah, nnt nak gi amek pastu kite gi dderak la cari air ni. ;)

9n0L4 said...

@aReLaN
huhu. sebok je die nak jugak suke. mcm kelakar pulak panggil susu kopi. ;)

9n0L4 said...

@cinnamon.com
thanks for the info. pape pun air ni mmg sedap. series. hujung jari je buat kot. hehe. ;)

9n0L4 said...

@etuza
huhu. sekali sekale cekgu. takpe kot. cover balik dua gelas air suam lps minum sejuk. ;)

9n0L4 said...

@izan mama mia
sibuk jugak lah sikit. huhu. byk yg perlu di beresin buk. ;)

9n0L4 said...

@Wanieys
huihhh sememangnya sodap dear. seriesly. inilah air rahsia namenye. :p

9n0L4 said...

@wan nurul hezrina
ye dear. cekgu skrg bkn mengajar aje tau, byk nak kne buat. saya ngajar mcm² subjek. poning². ;)

Kazen said...

thanks...follo back here..salam perkenalan...jemput semua :)


2nd Years Anniversary Event| Jom join! >>
Give Away Domain First !
Follow 100 Blog Part 3
Segmen Kau Blogger Ku Blogger

Dieyna said...

rajin ke sekolah btul ye.. akak ni jugak lepak di rumah je.. baru ni seminggu duk kemaman.. membesarkan lagi body sedia ada.. jom dating kat padang astaka jom.. hehe

9n0L4 said...

@si kiut lavender
hehe, menggugat keimanan ehhh. aum aum. memang sangat sedap. ;)

9n0L4 said...

@Kazen
okey. jemput dtg ke blog jika lapang ye. selalulah terjah ke sini lagi. ;)

9n0L4 said...

@Dieyna
hehe. takdelah rajin. sekejap je pergi nye. panas la kak, kalau nak dating kat padang astaka tu. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama