Tutorial: Waktu Solat macam saya

 
 
 
Lame dah bertangguh nak buat tuto ni. Sori banyak² eh Iyka sebab lambat respon. Blogger Iyka berkenan waktu solat macam saya kat atas ni haaa. 

 
 
 Series. Dah lupe camne buat ni. Hee. Mase mule² buat blog aritu dah letak. 3 bulan lepas. (ceh, cakap macam 3 tahun. hee.) Macam ni lah, jom kite recall same² okey.
1.      Gi kat dashboard - pilih design
2.      Then add a gadget
3.      Amek HTML & copy pastekan kod di bawah. ;)
 

<iframe src=http://www.e-solat.gov.my/solat-iframe.php?kod=trg04&lang=eng&url=http://www.e-solat.gov.my
&font=times new roman&fontcolor=#ffffff&bgcolor=#620619 width=100% height=70 frameborder=0></iframe>

 
*Boleh edit width & height tu ikut kesesuaian blog anda.

5.      Save kotak HTML tadi.
6.     Preview. Kalau dah puas hati, boleh la save.
7.      Siappppppp. :))

5 comments:

eita said...

macam tu...kita daerah sama jadi nak tengok waktu solat akak terjah sini je...

cIk JanNah said...

thanks for sharing :)

salam singgah

9n0L4 said...

hee. comel je akak ni. :)

Si Matatajam said...

Kalau waktu solat tempat lain camna. Ada nak kena ubah tak kod tu

Si Matatajam said...

M dah tau dah camna nk tukaq kod tu. He he... Dah tukaq pun...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama