BEN ASHAARI AJAK KONGSI CERITA CUTI SEKOLAH


 
Okeh, tak ingat dah kali ke berapa join segmen BA. Hee. Kali ni BEN ASHAARI AJAK KONGSI CERITA CUTI SEKOLAH. Kalau nak join & nak tahu syaratnya, klik tajuk tu ye. ;)

Dulu kalau cuti sekolah mesti excited. Terutamanya akhir tahun. Hee. Sebab? Nak main air banjir. HAHA. Takde keje kan. Depan rumah saya dulu memang sah² banjir tiap² tahun. Mase tu, kawasan rumah saya belum ade parit. So, air hujan yang tak berenti² tu bertakung lahhh sampai naik atas jalan. Naik sampai ke lutut. Kalau pegi bawah lagi, mau naik paras atas pinggang lah jawabnya.

Yang tinggal kenangan & masih segar dalam ingatan saya, kes kene lintah. Euwww. Saya pegi beli buku latihan di sekolah untuk sesi persekolahan tahun depan nya. Saya lalu jalan short cut berjalan kaki bersama 2 orang sepupu saya. Saje lalu situ sebab air dalam sampai pinggang oooooi. Hee. Balik dari sekolah, lepak² main Saidina kat rumah tok. Tengah² main, adek saya jerit tengok kaki saya berdarah! Saya? Meraunglahhhh. :'(

Mujur ade pakcik datang buang pakai air liur die. Susoh ooow nak cabut lintah. Padan muke saya kan? Hee. Ape pulak cite anda? Kongsi cepat!

10 comments:

Pka Rahim said...

hi! pka pon join segmen abg ben tau.
meh la datang melawat.

http://pkaemerald.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

terima kasih :)

puteri cahaya. said...

wah..akak pun takut lintah...hehe... jom singgah dr blog BA

http://ainblogger.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

apisv2 said...

Salam, dtg jenguk cerita cuti sekolah korang ;o

http://www.apisv2.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

hihi...lintah menggelikan...euw..

Muhamad Azam said...

Dari segmen sama..

Jom ke blog saya pulak

http://blogbudaksengal.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html?showComment=1331709871583#c1332475745578840917

Gen2Merah said...

kenangan zaman kanak2 dulu memang indah2 kan.,..
salam ukhuwah

Cik Anis said...

dr segment sama.. nice.. anyway saya dh follow awak. jom follow kita balik :)

maszull said...

assalamualaikum fariza...selamat bersegmen yer...:)

Jahidih Saili said...

Salam..haha..sy pun geli dgn lintah..

sggah n follow dr segmen yg sama:)

9n0L4 said...

TQ sume. sudah terjah kamu sume. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama