Dia pergi jua tinggalkan ku!



Semalam saya kepenatan balik dari Seremban. Sampai je rumah terus update blog. Terubat sikit penat bila tengok Bang Ben blogger hebak follow blog. Tak caye? Boleh usha sini.

Sambil² online layan bola, Kelantan lawan Negeri Sembilan. Sudah tu, Man Utd pulak. Tetibe dapat SMS. Saya ingatkan spam punye SMS atau celcom promo. So, saye biarkan ajeee. Malasnye nak bangun amek phone. Mase tu tengah cas. Agak² dah abis cas, dalam pukul 1 pagi, saya gi amek phone & tengok inbox SMS.

 "12.39 am: MAMA- Tokki meninggal dunia jam 12 tadi."

Speechless!!! Ya Allah.

Langsung tak dapat tidor. Tak dapat nak terus balik ke Dungun sebab hubby kene jugak gi sekolah, punch & mintak pelepasan. Dia in training, so takleh pandai² nak wat EL sendiri. Saya? Konfem amek EL. Esok² lahhh isi borang CRK. 

Sampai je Dungun pukul 10.30 pagi, saya terus berteleku bacekan Yassin. Sebak toksah cakap lahhh. Lebih² lagi bila tengok tubuh tokki kecik ajeee. Macam tinggal tulang saje. Kurang selera makan. Mungkin!

Tokki selamat dimandikan, dikafankan & disembahyangkan di Masjid Pak Sabah waktu Zohor tadi. Selesai dikebumikan pukul 3 petang. Al- Fatihah buat tokki. Malam ni tahlil. Insha Allah.


8 comments:

Tihara said...

Takziah untuk fariza sekeluarga..semuga tabah..

org dungun ea? same place dgn eita dak..agak2 je ^_^

eita said...

takziah dan al fatihah......untuk fariza ..moga tabah menghadapi ujian ni..

apa plok agak2nya kak tiha memang betol pun...
selalu lah lalu kat masjid pak sabah.. umah ita kat balai besar..
nanti leh lah singgah umah ita ye...:)...

maszull said...

assalamualaikum fariza...dah sampai ajalnya kita terpaksalah redhakan...

mati ni x mengira tua atau muda bila dah sampai waktu terpaksa kita terima dgn hati yg rela...:(

al-fatihah buat arwah...:)

cik comey said...

takziah buat fariza sekeluarga..al-fatihah..semoga tabah menghadapi dugaan.. =)

Diyana Norman said...

semoga arwah ditempatkan di kalangan orang yg beriman.. amin.

9n0L4 said...

Aminnnnnnn. Terima kasih sume yg menghadiahkan al fatihah. ♥

Lynn said...

Takziah..nasib baik sempat juga..

Arina Shamsul said...

TAKZIAH DAN AL-FATIHAH..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama