SEGMEN : KENANGAN ZAMAN MEMBESAR


Okey, stret to the point. Klik header owner di atas untuk join. SEGMEN : KENANGAN ZAMAN MEMBESAR by Shafiqah Rahim. 

Dulu mase kecik², still boleh ingat lagi kami adek beradik selalu kemas rumah lepas balik sekolah. Mase tu mane ade taska/nursery lagi kan. Ye takkk? Hee. Ma & Pa tinggalkan aje kami kat rumah. Dorang terpaksa kuar bekerja cari duet untuk menyara kami. 

Mase tu, saye darjah 4. Sebagai anak sulung, saya dengan penuh tanggungjawab, menjadi kepala la bab² kemas ni. Kami siap cabut undi, tulis atas kertas, part² rumah yang perlu dikemas. Contoh, ruang tamu, bilik tidur, bilik air & dapur. Cukup 4 orang. Lambung undi, nasib lahhhh sape yang kene dapur. Banyak keje wooo kat dapur. Paling rileks, ruang tamu la. Tapi, undang²nye kalau sape² yang dah siap, wajib kene tolong yg lain. ;)


 Senyum sorang ajeee bile teringat balik. Dannn tu lah modal kami untuk adek² kami yang lagi 3 orang. Dorang ni naik lemak di manje kan ma. Huhu. Orang yang bertuah saya untuk ditag ialah:


7 comments:

AiSyA LiEzA said...

thanks tagged ye.. :)

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

bgus la korg,,kcik2 pun dh berdisiplin kmas rmh..kitorg kena suruh 10x br buat,,hehe

9n0L4 said...

hee. takdela berdisiplin mane pun. just tak suke mak membebel pasal rumah tak berkemas. ;)

Diyana Norman said...

bgosnye tlg menolong... anak sapa la ni hehe

9n0L4 said...

anak mak ayah. hihi. ;)

aReLaN said...

eh2,anak sulong jugak.sama la kita.hehehe..besar kan jadi along ni.tambah la cam saya ni,sorang je dah keje.yang lain sume belajar lagi.hmmm

9n0L4 said...

huhu. byk pengorbanan kak & abg long kan. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama