Riang ria shopping buku pilihan hatiku !



Terliur dakkk tengok baucer di atas? Hee. Saya sendiri pun meleleh air liur. Orang gile membeli buku macam saya pasti meronta² kan. Kelip² mate lebih sket. Si dia bagi lah sekeping due. Dapat la jugak pau sikit sebanyak yang boleh. Orang lain yang praktikum, orang lain pulak yang shopping buku & alat tulis. Haha. Akhirnyaaa merase la jugak baucer ni. Alhamdulillah. Dulu mane ade kan. Sendiri beli ajeee. Kerajaan sekarang baik. Sume nak bagi bantuan pade rakyat. (tetibe pulak kempen. sile abaikan okeh. hee.)


Haa, ni dia hasil shopping. Si die punye buku doa hijau & pasport Rasulullah yang merah tu aje. Yang lain, sumenye milik saya. Cume buku pink sebelah kiri tu nak bagi hadiah pada guru pembimbing die. Alat tulis tu sume pun saya bedal. Tamak tak patut kannn. Hee. Sume ni genap RM200. Jenuh jugak berpusing² keliling kedai tu sebab nak cukup kan 200 hengget. ;)

Oh ye, tinggal satu je lagi buku idaman saya, takde pulak di kedai buku mase shopping semalam. Buku resepi 365 hari 1 resepi tuuuu. Aritu tengok kat Mesra Mall ade baaaaanyak buku tu tapi tak dapat nak beli. Wuwuwuwu.


48 comments:

@ deqla manjew said...

uwaaaa... nk jugak voucher tu!!

Cik Nur said...

wah..jelesnyer..! sungguh mgiurkan nur tgk..!

erm..nak pau sape la ni ek..hahahah

~Sweet Honesty~ said...

wahh bestnya dpt baucer..napela ckgu tak d bagi erk..

Nazayiena said...

Byknya dpt baucer buku 1 Malaysia....

9n0L4 said...

@@ deqla manjew
hihi. dah abis dibelanjekan. ;)

9n0L4 said...

@Cik Nur
haha. jgn marah aaaaa. sume org dah redeem. rugi redeem lmbt². ;)

9n0L4 said...

@~Sweet Honesty~
cukuplah cekgu naik gaji. tak bolehla bagi byk². nnt org dengki. ;)

9n0L4 said...

@Nazayiena
wat tayang je byk. boleh gune 4 keping seorang aje. ;)

maszull said...

assalamualaikum fariza....wah seronoknya dpt shopping pi beli buku2 idaman tu...:)

Chic Na said...

wahh Jaa.. shopping sakan ye. jelesnya... :)

9n0L4 said...

@maszull
waalaikumussalam mama. mmg seronok sgt. rase nak melompat je bile dpt buku tu. ;)

9n0L4 said...

@Chic Na
hehe. sakan la sgt. puas jugak pusing kedai nak cukupkan 200 hengget tu. ;)

Arina Shamsul said...

weeee..bestnya dia dapat beli buku freee..hihi.

buku resepi tu saya dah ada dear :)
eceh,,nak gitau juga,saja nak bagi org tu jealous..hahaha..

tak baiknya saya..hihi

9n0L4 said...

@Arina Shamsul
huhu. arina jahatttttttt. saje eh nak buat kite tak tido mlm. ;)

NAL said...

wah, NAL cam la buku warna biru yang tebail tu..tajuk INDAHNYA HIDUP BERSYARIAT kan?NAL ada buku tu..

princessrayha said...

nak gak voucher tew..terliur dah ni..

9n0L4 said...

@NAL
hee. betul la tu. lame dah niat nak beli buku tu. ni baru ade kesempatan. ;)

9n0L4 said...

@princessrayha
hee. dah abis dikerjakan di kedai. ;)

eita said...

tak aci betol lah..gi mesra mall tak ajak kita....

Tihara said...

wahh shoping tak hengat ni..bestnya dpt sopin buku2ilmiah ni..tetibe jeles di situ hihi :)

Yana Libra said...

bestnye ada baucer tu, shopping sakan~~~


tinggal kat area kemaman ke?? huhu~~

aReLaN said...

untung la ada baucer.asal la orang dah keje ni tak dapat.nak jugak.mana aci.waaaaa

AMALINA YAAKUB said...

untung la dpt boucer ekekekeke...

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

singgah lagi sini (^___^)

fieda said...

bestnyer dapat voucher tu..kalau kak fieda dpt mmg ku shopping buku resepi la...

9n0L4 said...

@eita
hihi. tak dan nok ajok. excited sangat nok membeli. ;)

9n0L4 said...

@Tihara
huhu. berjaya jugak membuat kak tiha jeles untuk sekian kali nya. ;)

9n0L4 said...

@Yana Libra
hee. ye yana. duk menyewa di binjai, kemaman. mehla jln². ;)

9n0L4 said...

@aReLaN
alahhhh, die tu selalu je dpt baucer. hee. aci tak aci, org keje dh ade ade gaji. :p

9n0L4 said...

@AMALINA YAAKUB
sgt untungggg. dapat pau baucer orang lagi untung. hehe.

9n0L4 said...

@✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽
terima kasih is. lenkali singgah lagi ye. ;)

9n0L4 said...

@fieda
huhu. buku resepi idaman hati takde kak, puas keliling kedai. ;)

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

bestnya..dila dpt tp org pjbt sruh ambik sndiri..xleh org lainn ambikkn..jhat.huhu

Chic Na said...

best ke buku masak2 tu Jaa? nak usha gak lah. hihi.. :)

9n0L4 said...

@~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~
mmg jahat. huhu. abg wakil kan org je gi amek. boleh ajeee. so, dila tak amek la eh.

9n0L4 said...

@Chic Na
bestttttttt. lame dah teringin sgt beli buku tu. tgu mase je. ;)

si kiut lavender said...

alahai..

apalah naseb kita nih xdapat..

wuwuwu...xda rezeki

9n0L4 said...

@si kiut lavender
hehe. takpeee. adela tu rezeki lain nnt. insha Allah. ;)

dyabunga said...

pening kan bila nak cukup kan rm200..hahaha..

9n0L4 said...

@dyabunga
haha. berpusing² dalam kedai tu. due tige kali juga ulang alik ke kaunter nak cukupkan tu. ;)

Cik Kay Jue said...

wah.. dahsyat! sekali harung terus habis rm 200... ckj guna sikit2.. hehe.

9n0L4 said...

@Cik Kay Jue
hihi. takut nnt lupe nak abiskan. tak smpt gune, rugiiii. ;)

steffany daph said...

dpt baucar buku mmg riang habis :D yeeeeey

shahdiana said...

bestnya dapat beli buku banyak-banayk macam tu...i like...

9n0L4 said...

@steffany daph
riang seriang riang nyaaaaaaa. hee. best kan. yahooooo. ;)

9n0L4 said...

@shahdiana
i loikeeee too. hehe. tapi belum stat bace pun lagi. :p

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

banyaknyer bocer..bak sikit nk beli buku gak hihi

Dayana Bahar said...

Kedai buku Popular je keluarkan buku tu...hehe dah dapat lum buku tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama