SEGMEN : SEDETIK LEBIH BERSAMA IBU DAN AYAH



Saya di invite oleh Shafiqah Rahim untuk join segmen ni. Segmen ke-4 di blog baru eh dear? Huhu. Congrats la ye. Patutla macam familiar je name invitor tapi pelik blog link tak superduper. Hee. Kalau anda sayang parents anda, joinla segmen ni. Klik SINI okey. 


Haa, ni la MA & PA saya. Amacam? Cun kan. Hee. Memandangkan saya ni anak sulung, jadinya saya ni 1st baby mereka berdua la. Baby bunting pelamin kot? Sebab dorang kawen 30 September, then 23 Julai tahun depan nye saya dah lahir! Advanced betul. ;)

Dapat bayang tak macam mane excited nye dorang bile dapat baby comel macam saye? (haha. perasan nak mati kan.) Dekat 3 tahun saya dapat kasih sayang penuhhh dorang. Syokkk. Lepas tu, baru dapat adek. Sampai sekarang pun kadang² rase dimanjai lagi. Hee.

 

Kalau korang nak tahu, MA saya ni sukaaaaa sangat fotografi. Dari zaman kamera yang pakai kodak lagi die suke. Bersusun² kamera kat dalam bilik die tu. Kamera digital? Webcam? Sume la ade. Tengok la tuuuuu. Sekarang ni pulak sibuk ajeee dengan kamera DSLR Canon die. Saye pun kadang² tumpang sekaki jugak. Hee. Katenye, setiap gambar ade kenangan & lagu tersendiri. Esok² menyesal kalau tak capture/record. :)


PA saye pulak suke mengurus. Segala admin ni bagi kat die lah. Dah bertahun² die serve untuk kerajaan. Kenangan paling best tahun lepas ialah mase kitorang satu family gi Bukit Jalil,  tengok bola Piala FA Tranung lawan Kelate. Hee. Dapat jumpe sume player bola Tranung & Irfan Bakti. ;)


Orang yang bertuah saya untuk ditag ialah:
 

4 comments:

capt. keon alhan said...

mak awak mcm cool gila je pgg dslr tu,,,mak n ayah sy nak beli sy tak kasi,,,sbb nnti adek2 sy men n sng je nak rosak kat tgn diorang...hehe

tag kamu dear,,,
http://cobaltchloride.blogspot.com/2012/02/happy-faces-contest-by-captkeon-alhan.html

9n0L4 said...

hee. TQ dear. kami adek beradik dh bese pegang kamera dari kecik, so takde rosak pun. biar la dorang nak beli, insha Allah, takde pape lah. ;)

IQA QAYRA said...

thanks sebab join :)
senarai peserta dah ada di blog saya :)

9n0L4 said...

okey. TQ shafiqah. ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama