Tutorial: Camana nak UNFOLLOW?

Saya ditanye oleh Zuleyqha, macam mane nak unfollow? Lupe dah bile. Lame dah kot, mase tu saya punye followers belum sampai 700. Sori sangat eh dear. Sori, sorii, soriii. Hampir terlupe dahhh hal ni. Naseb baik ade lagi simpan keratan fibox ni. Boleh cube untuk 800 pulak kot. Selamat mencube ye. ;)


Okey. Senang je. Sape² yang nak unfollow blog/tersalah niat follow ke, ikut steps di bawah tau! Jangan amal selalu ye. ;)

         1.      Gi kat blog yang nak di unfollow tu.
         2.     Then tengok kat kotak follower die - tekan 'sign in' (ade kat bawah skali)
         3.     Haa. Sudah? Akan kuar kotak follow kan kan kannn. ;)
         4.     Sign in with Google.
         5.     Pastu akan kuarlah gambar korang menggantikan word 'Join this site'.
         6.     Tepi sebelah kanan gambar, ade name korang dan bawah name tu ade Option kan.
         7.     Dah tekan option? Okey. Pilih site settings.
         8.     Akan kuar lagi kotak. Kali ni kotak profile korang.
         9.     Tekan ajeee 'stop following' di sebelah kanan skali!
       10.     Siap dahhh unfollow. ;)


3 comments:

ratu zuleyqha said...

hehe.. thanks for this tuto dear.. btw, i'm just joking la.. tehee :P

ratu zuleyqha said...

jom tengok new update http://ratuzuleyqha.blogspot.com/2012/02/budget-retis-lettew.html

nurmujahidah said...

adeess,,, muja nak unfollow guna yang manage dekat dashboard tu,, tapi tak reti2 jugak,, camne ek???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama