Kek birthday yang basi !



Geng GSF mesti dah sedia maklum kan, semalam saya bertolak balik ke Dungun. Nak merasa nikmat berbuka bersama keluarga kite jugak kan. Aritu dah merase bersama mentua dan ipar duai. Saya bertolak lepas Asar, jadi sampai Dungun ngam² aje pukul 7 petang. Huhu. Sempatla singgah beli air tebu dan murtabak. Air tebu ni kegemaran ayah dan adek² saya. ;)

Time berbuka tu, ayah saya kuarkan kek dari bawah coffee table tempat kami berbuka tu. Sampai tadi, tak pulak saya perasan ade kek kat situ. Sweet betul ayah saya sejak dua menjak ni. Hehe. Walaupun birthday saya dah basi 3 hari, ade jugak kek untuk saya. Selama ni pun, macam tak pernah kot beli kek untuk saya. Sekadar wish aje. Tahun ni, ayah saya wish lewat sehari tapi ade kek. Nikmat Ramadhan kot? (:


Mak saya pun sweet jugak tahun ni. Hehe. Saya dapat wish SMS sehari selepas birthday. "Assalamualaikum. Hepi birthday kemarin. Beberapa hari lalu, ingat. Masa tulis tarikh surat² kat opis, macam terasa ade sesuatu? Tapi pelupe pulak. Tak dapat mencari. KUCH KUCH HOTA HIR. Rupenye befday Kak Jaa." Kuch kuch hota hai tu paling tak menahan sekali. Haha. Thanksssssss MA & PA. ♥

Ehhhhhh, aritu ramai tanye pasal kedai cap ayam tu kat mane. Saya nak buat teka teka lah. Hehe. Tengok gambarnye kat entry ni. Teka lah kat mane ye. ;)
1) KLU: Shopping Mall di Kuala Lumpur
2) Like fanpage ini
3) Tinggalkan komen di entri ni dengan jawapan:
Kedai ni di_____. Saya dah like fanpage _____.


56 comments:

Sally Yatiey said...

Wahh..Bestnyaaa. Happy belated birthday :D

dyabunga said...

kek utk dya xde ke?haha.. main teka2 pula.. shopping mall byk kt kl kl..haha

Dieyna said...

wah.. seronoknya ada suprise.. balik dungun?? akak pun pi dungun semlam... hehe

Deqla manjew said...

kedai ni di pertama atau sg wang??.. kot ye la tu.... hihihi..
aduhh... dok KL pun x tau kat mana..malu..malu...!! :p..
dah like fanpage tu k... betul, tak tipu bln pose ni... :)

are_lin@yu said...

wahh sweetnyer bila mak ayah buat gitu kan ;-)

QasehnyaRania said...

hapy besdy..kek basi tp mesti masih sedap kan..hehehe
jom baca sini
http://lobaksusue.blogspot.com/2012/07/lebih-ramai-lebih-meriah-dunia-blogging.html

Masha Meisters said...

eiiii....bestnyer dapat kek...yang corak wane wani tu urrmmmm....cm nak je...hhaha

Masha Meisters said...

alaaaa...cikgu ni suke tau men teka tekok!

erm...xtau la...tapi nak tembak gak kat area bukit bintang eh? hehe

LYAfrina said...

waa..sweetnyer ma & pa awk..
msg ma awk tu lucu plok.. kuch2 hota hai??

Kesuma Angsana said...

nampak sedap cake birthday tu!

Rapunzeel Cikilolo said...

happy belated bday...

Yumida said...

teka2 tu nk jwb nnti la...hehe
thanks review entri sy yg lepas2 sis..rph tu...diwajibkan menhantar melalui blog..that's y la terwujudnya blog ni..thanks sudi menjengah ke entri lepas..

ieedaz @ mama_isha said...

bestnya dapat kek...:)

Kedai ni di pertama complex. Saya dah like fanpage Volkswagen.

Cik Nur said...

sedapnya kek tu..!
err..nur xtahu nak teka ape, sebab nur xtahu area2 KL nun..hihi

Ayiesha Sani said...

happy belated day:-)

Rahmah Ram Ram said...

erm...sedapnya...

HeNRieTTa JoSe said...

yummy....hehehe....sweet jew sms maa...."kemarin"....hehehe....

Si Matatajam said...

Kedai ni di KOMPLEKS CAMPBELL, Dang Wangi KL. Saya dah like fanpage http://www.facebook.com/VolkswagenMalaysia.

rAIHan said...

kek pon bole basi..tak pernah jd pulak..^^

Cendol said...

Kedai ni di pertama complex.saya dah like fanpage Volkswagen Malaysia

Cendol said...

cisss kek nye nmpk sedap!jeles!!hmphh
hehehe gembire nye dia ade org suwiitt suwiittt smbut birthday dia.
^_^

Miss BaNu said...

wahhh kek lagi untungnyaaa

izan mama mia said...

tahniah dpt kek..heehe..
saya xtau kedai tu kat mana..dah lama tak g kl

Nurulee said...

Terliur habis ni, hmm hmm T__T

http://thenurulee.blogspot.com/2012/07/three-things-in-one-e.html

maszull said...

assalamualaikum fariza...memang sweet la kalau x pernah buat tetiba ayah wat surprise plak memang bestkan...:)

♥ sitifarhana ♥ said...

selamat hari jadii..smga pjg umur murah rzki..

mak dan ayah awak mmg super duper sweetttttt...best2! hehe

shar90 said...

balik dungun blh blanje sye buke... hehee :P
**gurau je xP

Deq's Qienz said...

Kedai ini di Klu Shopping mall di KL..sy dh like fanpage..btoi ke cmtuh caranya..ahakss hentam jelah labu..

N.Aima K said...

wah happy belated birthday ;)

Chic Na said...

sweetnya Ma & Pa jaa. terliur cik na tgk kek yg first tu. :)

~Sweet Honesty~ said...

hepy belatad bday cikgu..xtau nk tea sbb mmg xtau pun kt kl tu..huhu

yN crEATioNs said...

Salam Ukhuwah...yN pun ader gak follow fariza, tp tak kuar gambow..

jaakechik said...

sweetnya mak ngn ayah dia. hehehe... tabik spring! teka2 tu jaa xleh nak join lagi.. fb kena block kat opis ni..haha... nanti jaa blk umah ok....hope sempat!

jaakechik said...

sweetnya mak ngn ayah dia. hehehe... tabik spring! teka2 tu jaa xleh nak join lagi.. fb kena block kat opis ni..haha... nanti jaa blk umah ok....hope sempat!

jaakechik said...

jaa busy skrg 2 hari x jengah blog... huhu... tu yg menyepi tuh... btw, jaa bru sempat pos cenderahati penang khamis lepas. guna pos berdaftar. xtau ler bila sampai nanti jaa trace ok!

etuza said...

masih baru tu Fariza, wah benar2 disayangi tu ..ibubapa yng sporting..tahniah ya selamat har lahir ya..

Wanieys said...

dengan bangga saya menghentam jawapanya hahahaha

Kedai ni di Pertama Complex. Saya dah like fanpage Volkswagen Malaysia.

p/s 1:- sis meh sikit kek tu hahaa
p/s 2:- sis wani pulak yg tgh membalas komen2 yg xhabis2 lagi dr kelmarin ni hahahaha

Raudzah Zahari said...

happy belated birthday..

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

syoknye dpt kek!:) p/s: blog dila tu lpas tukar wajah trus tulisan2 kt entry lama jd kcik,bwarna n serabut..sorry ye..mls den nk edit bnyk2.. hihi..

zera eira said...

ohh, hepy birthday si kakak manis. nampak nya, semua org sayang dia. :)

O CIKTEDDY said...

awh lazatnya tngok kek -,-

Tihara said...

happy belated birthday jaa..yg penting you are still younger than me..huhu.... :)

nn lylyn said...

kek ^^ suke..time pose ni lg la trigin

putryteya said...

memang seronok sekali dapat sambut besday dapat kek !

sweet nye MA&PA dia . hehee

eita said...

best lh jaaa dpt kek..
alah...kite tak tahu lh

Cik Aini said...

oh sweetnya kuch kuch ho ta hai...
kek pun nmpk sedap lah Jaa :)

Che Rosliza Che mat said...

Walaupun dah basi...kek tue sedap hihihi

tirahzairi said...

sempat lg ke nk wish? hehe..hapy belated besday :)

Yumida said...

sy x pasti jwpnnya..tp nk try jgk...

Kedai ni di KOMPLEK CAMPBELL . Saya dah like fanpage Volkswagen Malaysia.

iEdA said...

wah...sweet jer..hehe. hepi belated besday akk. ida mak selalu wish jer tp mak buatkan makanan kegemaran sbb besday sm ngn abah :)

IntaNBerliaN said...

sedap pulak nampak kek tu yer... :-)

Arina Shamsul said...

alololo comey nye kek..mana boleh mak ayah lupa anak..ngeee...kalau tarik bday tu mungkin lah..hikhik..

happy belated birthday yang :)

moga panjang umur murah rezeki :)

shahdiana said...

hepi bezday jaa...yana tak leh nak teka teki kompom yana tak tahu pasal kat Kl kan...

ZiErWa zAiNaL said...

wah.. sgt sweet,, zz pun dh lme x de kek bile smbunt dgn family ni.. dan x thu la ade ke x thn ni bile bfday zz jtuh time buln ramadhan ni..

anisalya said...

nampak menarik je kek. ayah buat ke?

Yana Libra said...

cantik kek tu~ :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama