Tutti Frutti Yang Tamak Haloba



Haaaaa. Nilah dia yang dipanggil tamak mentekedarahhh. Huhu. Abihhh sume nak ditabur atas yogurt aiskrim. 3 perisa diambiknye, coklat, oreo dan vanila. Tapi yogurt nye tak nampak kan. Ye dakkk? Hee. Sebabnye sikit² je amek buat rase. Yang banyaknye cume topping. Gaya macamlah tak pernah makan segala topping tu. ;)

Satu ni rege nya bila ditimbang dan disukat ialah RM 19.08. Takde nak main teka teka ye arini. Lain kali ajeeeee. Hehe. Senang hati la kononnya ni. Pagi tadi test² broadband, semacamnya sudah beransur elok. Kadar kelajuan nya sudah berada di tahap yang okey dan tak lagi menyakitkan hati ini. Cewahhh. Tapiiiii arini dah hari last bercuti, soooo masalah sekarang ni, masa pulak yang mencemburui. (:

Pape pun, insha Allah, akan sampai juge saya ke blog kalian ye. Blog² fevret saya tu, jage² lahhh ye. Jangan terkejut pulak bila tengok komen saya aje yang bersusun². Maklumlah, dah lame benor tertinggal ni. Hehehe.


45 comments:

Michelle Hopell said...

ni special punya ni ..~ tambahan sendri punya, hehe xD

Che Rosliza Che mat said...

sedapnya...

eita said...

memang tamak haloba sungguh ni....
hahahahhah

Tihara said...

la ingatkan nak teka tadi..dap nyer :)

~~oOpEt~~ said...

sedapnya tutti fruty :P

Chic Na said...

sikit lagi nak tamak tu. kehkehkeh.. ingatkan dah kena rm25. :)

shar90 said...

waah... sedaknyee... nok gok... hehee :P
kan... tibe2 broadband jd laju balik... hehee

NAL said...

sedappp...bile nak belanja NAL ni?
segmen dah dilanjutkan masa sehingga pukul 12.00 malam nanti..

HeNRieTTa JoSe said...

blom pernah cuba lg tutti fruitti nieh....best lew bband lju..tenet rietta tenat...

syakirah izwanie said...

Hamboi, sedap tutti frutti :D Saya tk pernah mkn lg. Bila akak nk belanja? Hihihi.

cendol said...

haha takde teka teka ye..hehe takpe2 sebab kalo suh teka pn kompem lah cendol dah out.tak reti teka bnde ni..tak try tutti fruti lg

Nurulee said...

Kenapa ada gambar.
Disini teringin.
Ohnoooo T___T

http://thenurulee.blogspot.com/2012/07/day-night-in-village.html

Si Matatajam said...

amboi layan sakan TF tu na... M ja x pernah rasa lagi ni..

Masya said...

meriahhnya... patutlah sampai rm19 lebih hihihihihihi,....

izan mama mia said...

sakan..sekali semua nak diletakkannya....hah..dok tunggu ni,..mai lor kalau sudi....

zera eira said...

rumah zera depan2 dgn tutti pruti nihh. hehe. :)

anisalya said...

kalau makan setimpal dgn harganya tak apa la. sesekali kan...

Cinta Misteri said...

hahahaha...tobat den tobat. Kena plak bawa budak2, pantang dengor Mama nak gi jenjalan, mesti ngekot lagi 2 anak sedara, jadi 4 anak, kalau gi tuttut masing2 mesti letak oreo paling kurang sorg 2, kopak den.... bukan kenyang pownnn....

next time sebelum bi tuttut, pi shoping ceremai kaler kali kat jusco dulu, haaaa pastu nak tabor, taborlah smpi beterabor

misshannajr said...

amboi..mahai juga eskrem ni ek..macam tak sanggup plak nak mkn hehe

aReLaN said...

sampai sekarang tak try pon lagi walaupun dah ada kat nilai.hehehe...

p/s : keychain dah dapat.time kasih ye.comey betul pisang tu.hehe

Mieya Atiera said...

Macam tu aje dah RM19 lebih? Fulamakkk *lap peluh*

Wanieys said...

mmg kalu mkn tutti frutti serta merta jadi tamak haloba hahahaha

Rohani Hashim said...

uitss meriahnya topping nya.hehehe

~Sweet Honesty~ said...

hehh..bkn tutti fruti tu yg tamak haloba..pembelinya tu yg tamak yaaa ampuuunn.. ne kalo dah tua sah2 obesiti + kencing manis melampau2..muahahha

♥ sitifarhana ♥ said...

pehhh..tuti fruti tu...lama gila tak makan..sbb mahal sgt..takat rasa2 boleh la..hehehe..

Deqla manjew said...

sumpah, deqla tak pernah mkn...entah, x rasa terliur pun..hikhik...dah tgk td cikgu jaa dtg komen..kemain lg..satu entri komen 2x pun ada..haha..semangat..apapun, i like... :)

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

geramnye tgk! sbb xprnh mkn..ni rasa nk blk mkn trus. huhu

Cik Aini said...

mak ai...
bebelas ringgit ye
br dok bercita2 nk g mkn =p

ஜ miss klanika ஜ said...

tengok tutti fruti ni mmg akn jdi tamak haloba. semua benda nk campak mkn .hehe

Sky Before Pinky said...

yummy-yummy..tutti frutti ni best..tapi tu r tak puas makan..

jaakechik said...

wahh tutti frutti, mahai nya! hikhik..cikgu sedang bcuti ke? jaa pon lama x hupdate blog, bz ngn orientasi, kul 5 pagi tadi bru sampai... letih gile rasanya...

p/s : patut la blambak komen di blog ja.. hehehe... btw tengkiu. rajin selongkar entry lama ek?

Arina Shamsul said...

perghhh..kalau pekena time tengahari camni ..mmg sejuk tekak dear..hihihi.

Ujie said...

saya pulak..sabtu lps konon nak mkn kat TF ni la. sekali salah masuk kedai..selang beberapa je dari TF.

Namanya Yourgurt. excited sampai tak perasan nama lain. Dah byr baru sedar..

Yana Libra said...

topping je yg banyak ye kak..eskem nye macam ciput je..hehe~

Masha Meisters said...

tamak haloba mister loba2 ni...apsal ambik satu lagi mangkuk tutti wat isi topping je...ahai...haha...gini nampak perangai cikgu sudahhhh....hihi :) cikgu tutti...

shahdiana said...

ermm...yummy tapi mak datok harga..kalo bawak anak yana berdua mau rm50 habis terus.....hahahah

IntaNBerliaN said...

a'aa aiskrim sampai xnmpk lgsung.. hihi

wan nurul hezrina said...

hehe nurulpun kalau lama tak komen memang akan bersusun2 nak2 time bz

Azza Afdzal said...

sedappppppppppppppp :)

fieda said...

tu dia....bile la kak fieda nk merasa ni..

Raudzah Zahari said...

bestnya tutti fruiti...my favorite..

Raudzah Zahari said...

bestnya tutti fruitti...my favorite

Cik Nur said...

sedapnyer..sedapnyer..sedapnyer..!

hadoiii kak..! pagi ni buka blog, dari sedih terukir terus senyum di bibir, baca komen2 akak di entry lama2..malu pula rasanya..hikhikhik..

dulu2 mmg xreti sgt nak blogging2 ni..hihih..

ieedaz @ mama_isha said...

Ayooo teruja nye tgk tp syg mama tak mkn yogurt arr

QasehnyaRania said...

sedapnya..lama dah x mkn ni..tgk ni rindu pulak..huhu

cikgu saya nak tanya ni..cmna nk dapatkan link yg pengomen tu..pleasee help me =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama