Pedas rangup, pedasss ranguppp !



Akhirnyaaaaa merase jugak saya resepi KFC yang baru ni. Sebab gi jalan² ke blog korang lah buat saya terliur nak makan tau. Mane taknyeee, sume orang asek duk cite gi makan KFC je. Ye takkk? Hee. Lepas sorang dan sorang duk tayang, mane nak tahan nafsu makan ni. Bende sedap pulak tu. ;)

Ape yang boleh saya katekan, resepi baru ni memanglah mempengaruhi saya untuk memakan keraknya yang rangup tu. Selama ni si dia duk rebut kerak ayam saya, kali ni saya pulak yang rebut kerak ayam dia. Hehe. Tapi takleh lah makan selalu kan. Kate orang, kulit ayam ni tak bagus. Lemak tepu ni kan? Kalau boleh elakkan, lagi bagus kot. (:

Ehhh, perasan tak coslow nye takdeeeee kan. Huhu. Saya memang tak makan sayur & mayonis. Awal² lagi dah pindah milik. Haha. Kalau korang nak belanja saya, order bahagian ayam yang ni tau. Bahagian lain saya kurenggggg selera nak makan. Sebab? Banyak daging. Boleh gitu? ;)


60 comments:

~MiZz Atie ZieYa~ said...

perisa ni tersngt2lah pedas..kn?

Yana Libra said...

saya pun suka ayam bahagian tu~~~ hehe :)

Wanieys said...

sedap kan...mcm nak mkn lagi jer hahha

teratak hati said...

Pedas sangat aym kfc yg baru ni..menangis nangis mkn tau..hehe..

zera eira said...

Wahhh. Mkan sedap la akak kita ni. Wah wahh!

Engku Muzahadin said...

Sangat ragup n pedas. Dah pekena dua kali. Btw, me too sllau mtk tukr coslow tu ngan whped potato... :D

izan mama mia said...

saya kalau mkn kat kfc sll order bahagian dada sbb byk isi,..kalau dia bg peha ke,..sayap ker...musti minta tukar dengan segera...hihihi...kulit ayam mmg xbagus dan sll bahagian tu, saya tinggalkan jer..kobis ngan mayonis tulah yg saya makan dulu,..hahaha...sll dpt 3 extra bahagian mia n hubby..heheh..jom KFC lagi...hihihi...

cendol said...

bestnye! sedappnye! tak rase lagi kfc baru ni..

Fatihah said...

sedapnya. Tak pernah rasa lagi pun. Hihi

~Sweet Honesty~ said...

hehe..same la kite kak..sweety pun suka drumstick..kurang sket yg isi2 ne..mcm xde rasa..kan kann..hihi

maszull said...

assalamualaikum fariza...anak2 mama baru makan ayam KFC perisa baru dia ni semalam...ntah ada yg ckp sedap ada yg ckp x sedap mama pula lg la tak tahu sbb x makan ayam...:)

NAL said...

memang sedap sebab NAL suka kepedasan ayam ni..kerak ayam tak berminat sangat..

Aine Ainun said...

X suka menu baru ni,hehe

x suka coleslaw,
meh bagi kat saya...;)

hafiziqin said...

oh,sngt sedapp.kena try jgk ni

Masha Meisters said...

haha...memg ramai yang tengah cite pasal KFC je ni...masha pun xsempat nak makan lagi ni...huhu...nak jugak!

Rapunzeel Cikilolo said...

sedapnye...

Asyiqin Haulisah said...

kita tak mkn part yg roti tu.

Si Matatajam said...

Ha ha sama la kita. M pun tak ska coslow. Sebab tu awal2 mesti pesan dua kentang putar...

Arina Shamsul said...

pergh..pedas rangup..pedas rangup..KFC rupanya..hahaha.

Joanna Yunus said...

Sumaiyyah yg tak suka pedas tapi dia boleh suka ni

anisalya said...

saya suka tulang. husben suka bagi bahagian tulang sampai kena marah dengan MIL. hahaha...

Knor said...

mcm mana pun kak suka yg ori...

azievee said...

sedap & pedas...yum...yum..yum..

Chic Na said...

sedap la pulok tgk gambar ni. kalau mkn kfc slalu tinggal roti tu. kesian dia. hihihi..

Che Rosliza Che mat said...

memang pedas dan ranggup...

yana yani said...

arghh..jalan2 kat blog nih tiba2 nmpk kfc..waaa jangan hancuskan dietku...hahhaa

rAIHan said...

sedap gila..dah dua kali makan..haha..^^

jaakechik said...

nanti jaa gi tranung belanja jaa kepci mcm ni yer..muahahaa.a.a.

aReLaN said...

memang syok makan tu. tapi bahaya kalau selalu sangat.kang bertambah lagi spare tyre keliling pinggang.hohoho

profmie said...

hehe...dh mkn lah td..sedp memg rangup..

~~oOpEt~~ said...

waa.. sedapnya kfc.. terliur pula :D

Deqla manjew said...

deqla dah pun rasa...kalo bab ayam kepci kan deqla suka mkn peha...isi2 tebal cpt muak.

Dieyna said...

akak pun cuba hari ni.. manyak sodap.... hehehe

CikNana said...

menangis nie tem mam kfc yg nie,..rasa sgt pedas.haha

mama aleen said...

emmm... tak minat sgt kfc... suka makan burger dia je.. :)

Saya Disini said...

sedpnye...sek baik baru pas mkn sabtu ri tu

fieda said...

olo..sedapnya..terliur kita tau..

are_lin@yu said...

tak merasa lagi ni...nk g rasalah nanti..

IntaNBerliaN said...

wah... mcm sedap je.. nak kene try gak ni nanti :-)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

is pun suka bahagian2 tu.. bahagian tulang2 tu.. isinya lebih manis dari bahagian yang ada isi sepenuhnya (^__^)

putryteya said...

nampak macam mengeluarkan saliva .. sedapp gilerr ..padahal tak pernah rasa pun . nak try lahh!

Cik Nur said...

mmg rangup..dan pedass..!
berair mata nur mkn atu..hihi

psst..samalah nur pun memilih bahagian juga, sebab yg byk isi kalau mkn msti xabis..rugi..!

Misz Mieza said...

Hehe.. Not bad kan resepi baru KFC ni.. Orang cakap pedas gegiler tapi MM try makan tak pun.. Bese jer.. MM pun makan samada bahagian tai, kepak, & peha only! Selain dari tu bukan tak makan cuma kurang gemar..

Psssst! Kita sama tak suka coleslaw.. Kekekeke.. Tapi selalu kena paksa makan by incit asben.. Huhu..

Kesuma Angsana said...

baru je makn dgn sibongsu sat hari tu sebba die demamn n teringin nk makan! hehe

CtAyue said...

memang sedap... dan pedas..

Tihara said...

Jaa arr velanje akak..akk rasa gak baru ni tp tapow kan, jd lembik kerak2 tu..peas jugak..sekali2 rasa mcm ayam percik..heran :)

Masya said...

memang tersangtlah pedas..

Deq's Qienz said...

aha kan..sy pon nk post ttg kfc baru nihh..tapi dah ramai yg post so sy mbatalkan hasrat sy,..hehee

Azza Afdzal said...

nyummmyyyy sedapnya :)....

lelamaisara said...

saya pon suke bahagian ni...

betul la rata2 cerita pasal KFC baru ni..hehehe..tadi kan masha baru je makan kfc ni...:)

Masz Sidek said...

roti tu cantik... nampak gebu jer... hehehehe ;p

iEdA said...

alahai...sedap tgk picta aym 2...dh lm nk makan tp smpai hr ni xlepas2 lg..hehe

HeNRieTTa JoSe said...

blom try lagik...xtaw bila nk pergi...awk, mna butang follow....xjmpa lew....

si kiut lavender said...

alah...terliur den....uhuks

wan nurul hezrina said...

keluarga nurul mmg jarang makan ayam.anak2 pun lebih prefer ikan..tapi kadang2 pegi gak kfc pastu mulalah tekak muak n lama pastu pegi.lebih suka mcd dr kfc.tapi betullah bila ramaiiiii gila yang post daku nak g gak pasni.hahaha

maszull said...

assalamualaikum fariza...resepi baru KFC ni...:)

eita said...

memang sedap pun....
baru je makan hari tu....

Michelle Hopell said...

aigooo michelle nak kentang tuuu .. hihi :P

Miss BaNu said...

sedap kan..hehehe

Che Rosliza Che mat said...

dah merasa memang sedap...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama