PRU 13, September ni ?



"Hah?? Kau ni PM ke Jaa oiiii. Memandai kau yo. Kau sorang yo lah mengundi September ni kot. Huhu." Ingat lagi tak, sehari sebelum hari ulangtahun si dia, saya ade maklumkan di little status tu yang mana saya ade taklimat seharian di MPK kan. Ye takkk? Hee. Sebenarnya saya ade taklimat petugas PRU. Saya telah dilantik menjadi kerani pengundian pada hari kejadian nanti. ;)

Ape yang saya tahu, SPR telah diarahkan membuat persediaan rapi untuk PRU 13 bermula sejak awal tahun lagi dan diperkemas pada Jun baru² ni. Dateline yang diberi ialah pada 30 Jun. Maknenye, sekarang SPR dah pun fully prepared. Tinggal nak umum tarikh mengundi aje. Tu yang sibuk nak meramal date tuh. (:

Pesanan saya, yang mane layak mendaftar sebagai pemilih tu, gi lahhh daftar segera. Yang baru sambut sweet 21 tu ameklah peluang ni. Anda sudah layak mengundi. Saya dah pun apply untuk menjadi pengundi pos. Sebab di hari kejadian, tak mungkin saya dapat balik ke Dungun untuk mengundi. Saya akan bertugas di Kemaman. Sooooo, saya akan mengundi dulu sebelum anda! Hehehe.


38 comments:

Mrs Velentine said...

x sabar nak mengundi..excited...first time kan

Yana Libra said...

macam mana nak apply jadi pegundi pos ni ye? saya pun duk jauh dr umah ni..huhu~

~~oOpEt~~ said...

waa.. best2.. undi pos.. ok.. pet terasa.. xdaftar mengundi lagi.. malas nak daftar.. :D next PRU la baru daftar.. haha :D

Masya said...

selagi x pilihan raya.. mmg kt akan ternanti² dibuatnya.. sampaikan nak merancang bercuti pun takut2.. tkt pilihan raya... nnt x dpt mengundi hihihihihi....

Dieyna said...

dah daftar dah.. dah nak masuk 3 kali mengundi hehe

Chic Na said...

saya sudah mendaftar. anda bila lagi? hehe.. siap wat iklan tu. :)

CINTA UNTUK KITA said...

kyra bru hr tu apply undi.. dia kata dlm 2 bln cek, agak2 kyra sempat tak undi tahun ni?

NAL said...

NAL tak boleh lagi... :)

anisalya said...

mengundilah ye. nnt kalau parti sendiri tak menang jangan marahkan orang lain pulak. hehehe...

are_lin@yu said...

ada dgr jgk bln 9..tak tau betul ke tak..

Nyue said...

nyue pon xdaftar mgundi ag..huhuhuhuhu....bos bising suruh g daftar..mls la....

Lynn said...

bulan 9 ye..?pakat2 lah pegi mnegundi..hehe

Cik Nur said...

kalau betul, ini kali pertama nur akan pangkah undi untuk pilihan raya umum.

kalau sebelum ni, nur cuma pernah mgundi untuk pilihan raya kecil... best juga..hihih

rAIHan said...

september bru cukup umur..hehe. tak sempatlah nampaknya..^^

zera eira said...

ala, zera baru 19. :( takpe, masih muda. :)

si kiut lavender said...

kita masih lagi sweet 20 jadik masih bebas utk tanggungjawab tu ..hehehe

Wanieys said...

undi jgn xundi hihihihi

lelamaisara said...

kalau la betul ..ini kali kedua mengundi..:)

Tihara said...

alhamdulillah akk tak penah miss lagi ngundi2 nih..thn ni insya Allah...skang mmg duk kapong lg senang la nk g pg ke ptg huhah..cepat2 lah pru, maleh nak pikir dah lepas ni..comfirm ke bulan 9...bukan thn depan kew ..kih3:D

~Sweet Honesty~ said...

marilah mariiii..kita mengunddiiii..hihi

maszull said...

assallamualaikum fariza....wah seronoknya nak mengundi dulu yer...:)

IntaNBerliaN said...

sy dah daftar.. :-)

azievee said...

tahun nie baru first time nak mengundi....hehehe...

etuza said...

macam tak sabar ja mengundi !..apapun kita tengok keputusannya kan..tq SPR ingat kan tanggungjawab kepada negara..undilah pilihan yg bijak..

Si Matatajam said...

Amboi awainya cik jaa kita ni ngundi...

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

bln9 ek undi? yei! smpt blk;)

Nurulee said...

Ee belum layak lagi. Hehehe Y___Y

http://thenurulee.blogspot.com/2012/07/le-complain-day.html

KorN said...

korn da 22 tahun.. tapi belum daftar.. err... knape la aku ni malas sgt...? er er er

Deqla manjew said...

teringat dulu deqla pernah bertugas utk kira undi pos... mcm2 jadi masa tu.. rasa x puas hati la apa la.. smpai terpaksa kira undi lg sekali.. jenuh tol... tp satu pengalaman yg berharga buat deqla. =)

Arina Shamsul said...

dah daftar da:)

Masha Meisters said...

hehe...masha pun xdaftar lagi...kekeke...xmenyempat je nak g mendaftar...he :) jgn mare!

cendol said...

best nye!! nak mengundi jugak!! hehe
tak cukop umor lg ni..tp takpe,sbg rakyat yg berhemah ,perlulah memerhati dn menilai supaye bile tiba mase mengundi,Cendol membuat pilihan bijak! yeah!! hahah *ayt poyoooo

aReLaN said...

saya dah daftar. memang tak sabar nak tunggu tarikh mengundi.

profmie said...

wah..xsbrnya nk undi..sy dh dftr lah sbgi p'undi..
eh mcmmane kamu bleh jd urusetia utk PRU13..buat keje elok2x taw..huhu

fieda said...

masuk ni baru kali kedua la kak fieda nk ngundi..

Azza Afdzal said...

first time nak mengundi ney hihihi

iEdA said...

xsabar nk mgundi...1st tym ni..hehe

wan nurul hezrina said...

sila tunaikan kewajipan anda..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama