Segmen: Mencari Blogger Setiap Negeri


Macam mana hari ni? Harap sume sehat & senyum² selalu. Senyum tu sedekah. Ye takkk? Hee. Pagi ni memang seronok buat BW kan. Sedang saya syok tengok update dari group blogger, mata saya terhenti tatkala melihat tajuk segmen Mencari Blogger Setiap Negeri dari Fatisya_Pinky. Wow, macam menarik kan. Nampaknya segmen ini lahhh merupakan segmen kedua saya join. Siapa lahhh yang tak berbangga dengan negeri kelahiran! Nak join? Klik kat banner di atas. :)

Saya dilahirkan di Kampung Losong Haji Mat Shafie, KUALA TERENGGANU. Pernah datang Terengganu tak? Belum eh. Ruginyeeee. Hee. Okey. Okey. Di Losong lahhh terletaknya muzium terbesar Asia Tenggara! Terdapat banyak benda² menarik di situ antaranya duit-duit lama & peninggalan sejarah kesultanan Terengganu. Datanglah buat rombongan/lawatan. :)

Selain tu, Masjid Kristal. Sangatlahhh cantik melihat suasana malam di situ. Boleh jugak singgah untuk solat. Dua dalam satuuu. Hee. Tempat wajib yang mesti disinggah lagi ialah TTI. Taman Tamadun Islam. Kat situ banyak koleksi monument masjid di seluruh dunia. Ketiga² tempat menarik ni dekat² ajeee. Kat mana lagi kalau tak kat LOSONG kan. :p

Haaa. Kalau dah penat jalan, mesti la lapar kan. Bila lapar, sudah pastinya nak makan. Ye dakkk? Hee. Makanan paling popular di Losong ni, tak lain & tak bukan ialah KEROPOK LEKOR. Sedapppp. Slurpppppp. Keropok kat sini memang lain dari keropok yang dijual di negeri² lain, sebabnya keropok lekor di Terengganu ni lebih banyak ikan dari tepung. Sebab tu lahhh sedap hingga menjilat jari!

Okey. Dah terrrlebih cite agaknya ni kot. Hee. So, nak join tak? Mehla join & berkenalan. Kalau nak join & nak tahu syaratnya, klik SINI. Orang yang bertuah untuk ditag ialah: 
Wan Cikgu Muzik

17 comments:

cek-chiqa said...

datang nk baca entry...
hy owg terengganu,,
http://cek-chiqa.blogspot.com/2011/12/segmen-mencari-blogger-setiap-negeri.html

9n0L4 said...

sweet je cek-chiqa bg komen. hee. :)

AinaHusna said...

Datang dari segmen yang sama http://nurainahusnabintizin.blogspot.com/2011/12/segmen-mencari-blogger-setiap-negeri.html
Dah follow,kalau sudi,follow balik ya ^_^ Terima Kasih :D

venessa petra said...

hye! read mine too. btw,sy follow sini..
http://venessapetra.blogspot.com/2011/12/segmen-mencari-blogger-setiap-negeri.html

9n0L4 said...

TQ aina & venessa. done read & follow urs both. :)

mimie_za said...

org tenganu yer..nur dtg terjah dri segmen yg sma..kalu sudi follow nur yer =)

hanna said...

dari segmen sme....

http://cicaktersepit.blogspot.com/2011/12/segmen-mencari-blogger-setiap-negeri.html

syazwan tahir said...

saya wat review pasal blog awk...thanks sudi blog awk di review oleh saya. :D

http://enciksyazwanpunyablok.blogspot.com/2011/12/blog-review-3.html

9n0L4 said...

TQ nur & hanna. due² oghang perok eh. hee. done follow urs both.

syazwan comel, thanks eh review. :))

hanna said...

anda follwer blog saya yang bertuah...!!!

klik sini..

http://cicaktersepit.blogspot.com/2011/12/sedar-tak-sedar-follower-saya-semakin.html

9n0L4 said...

thanks hanna. bertuahnya rase. hee. tahniah tahniah. 1000 tuuu. untunglaaaa hanna. :)

siti hidayah said...

Datang dari segmen yang sama. hye orang senegeri :)

http://dayahpunyerbelog.blogspot.com/2011/12/segmen-mencari-blogger-setiap-negeri.html

9n0L4 said...

TQ hidayah. hai hai orang tranunggg. hee. senyung sokmo.:))

Cik Aya said...

dtg segmen sama...jemput singgah blog

9n0L4 said...

TQ cik aya. insha Allah. hepi berrrsegmen. hee

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

best segmen ni dpt kenal blogger dr setiap pelusuk negeri hehe

Karukord jagau said...

hai saya blogger dari selangor..selamat berkenalan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama