Ombak Rindu Yang Menderu!




Selamat pagi semua. Penat semalam belum lagi terubat ni. Tak sempat nak cite semalam sebab sibuk join segmen contest. Nak tahu ape saye buat semalam? Hee. Saya berdating dengan adek perempuan saye! Girls Day Outinggg! Die nakkk sangat tengok Ombak Rindu. (nak tengok Aaron la tuuu. hee.) So, saya bawakla die pergi Mesra Mall. Tu aje lahhh TGV yang terdekat. Tepat kul 10 pagi tuuu sampai depan mall. Excited bukan main. Hee. Sebelum ni, sebenarnye kitorang dah gi mase hari ke-2 tayangan Jumaat lepas, tapi SOLD OUT! Alahai, sudahla nak cari parking kene round mall 3 kali. Kempunan macam tu ajeee. Sebab tu lahhh semalam awal kemain. Ambik early bird lagiii. :)

Sekarang ni orang memang tengah gile nak tengok filem Ombak Rindu kan. (bagi peminat filem melayu lahhh. hee.) Wayang pun still penuh & sangat susah nak dapat tiket. Ye takkk? Hee. Status di FB dan tweet di Twitter penuh dengan perkataan Ombak Rindu. Saye sendiri pun jadi teruja & nak sangat tengok Ombak Rindu. Sebab? Sebabbb saya bace novel dieee. Adek pulak berie². Haa makin menjadi² lahhh jawabnye kan. Hee. Korang ada tak yang dah tengok filem ni? Saye dah tengok! (poyo kannn. hee.) Cite pasal Ombak Rindu, secara jujurnya saye sedikit keciwaaa. Sebab jalan cerita filem Ombak Rindu lainnn dari jalan cerita Novel Ombak Rindu. Bagi yang dah baca, mesti korang rasa yang same kan kannn. Ye dakkk? Hee. :)

Then, Lisa Surihani macam kurenggg sikit lakonan die kali ni sebab kebanyakan dialog Mila (watak Lisa dalam filem) hanya menjerit. Tak brape jelas dengar dialog die. (orang Tranung kate, bbolok. hee.) Tapi takpe Lisa, I still adore you. Satu lagi, saya rasa filem ini kurenggg sesuai untuk tontonan umum (mungkin saye ni naif sikit kot? huhu.) Sebab tak sesuai? Scene di katil tu terase macam lame aje. Dup dap duppp dappp. Malu budak kecik tengok. Hee. Overall, pasangan suami isteri adalah penonton paling ideal untuk pergi menonton filem ini kerana banyak kasih sayang antara suami dan isteri ditonjolkan. Nilai kasih sayang yang tulus, kepercayaan, kesabaran & kecekalan sangat penting dalam hubungan. Pape pun, lagu OST filem ni memang best! 
Download SINI. ;))

6 comments:

siti hidayah said...

Best nya tengok filem ombak rindu, nak tngok jugak, tp blum ade mse. bru je khatam novel ombak rindu semalam. Hehe

9n0L4 said...

hee. best kannn novel die. semangat tuuu bace novel dulu sblm tgk. gi la tengok dayah. gi hari rabu dpt RM8. :))

Nur Najihah said...

jihah x pena agi tgk ombak rindu, mama jihah kate ntuk org dewase, haha, tpi jihah dh bace novel dye, hehe

9n0L4 said...

comelnyeee mama jihah tuuu. hee. jihah tak payahla gi tgk, novel die lg best! :)

FEDO said...

Mcm best ja. Tapi sampai belum tengok ful story.. Ketingalan sgt.Betul tak. :). Takpe.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hr tu langgan kt astro 1st ulang tgk sampai nk temuntah hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama