Selamat Tinggal Sekolahku



Hari ni saya dah siapkan RPH seminggu in advance. Maknenye, saya dah siapkan sampai Isnin depan tau. Ehh, RPH tu ape ye? RPH tu keje wajib cekgu hari², Rancangan Pengajaran Harian. Plan mengajar setiap hari untuk setiap kelas. Dah bawak mengadap Guru Besar dahhh pun petang tadi. Kite jumpe next week pulak ye cekgu. Hehe. ;)

Esok, luse dan tulat saya takkan jejak kaki ke sekolah. Nak gi melawat sekolah lain!


Sebenarnya, saya dilantik menjadi pegawas peperiksaan UPSR yang bakal bermula esok. Ini adalah pengalaman pertama saya sepanjang 2 tahun berkhidmat. Huihhh, berdebar pulak rasenye. Jika selama ni saya yang duk amek exam besor, kali ni saya pulak duk jage orang exam besor. Ye dakkk? Hee.

Kalau saya yang jadi pengawas exam, dan jugak sebagai cekgu, rase macam nak pecah jantung ni menunggu hari esok, calon² UPSR 2012 sudah pasti turut rasa debaran yang same kan. Best of luck buat sepupu² saya dan bloggers cilik yang bakal menghadapi UPSR esok. Berjuanglahhh hingga ke saat terakhir. Aplikasikan segala tips dan tunjuk ajar cekgu² anda selama 6 tahun tu. Insha Allah, kejayaan bakal menjadi milik anda. ;)

40 comments:

Cik Nur said...

oo..jadi pengawas ye.. selamat mengawas bebudak ye kak.. :)

adik nur salah seorg calonnya...

Everything's Everythings said...

Wahhh bestnya pengawas exam

dulu waktu exam mmg gementar habis nak2 tgk pengawas peperiksaan yg mukanya garang.. nak toleh tepi pun takut hak2

Good luck utk calon2 UPSR ^^

izan mama mia said...

selamat bertugas cikgu..gd luck...juga untuk anak2 semua...

Si Matatajam said...

Jaga elok2 tau..perati betoi2 takut ada yg meniru ha ha...

izan mama mia said...

done klik say...
camana nak letak iklan berderet kat atas blog tuuu..bagilah totu.......tq cikgu..

Eca Dwinky Asha said...

selamat menjalankan tugas :)

jaakechik said...

selamat menempuhi hari esok cikgu. murid2 nk exam, cikgu terlebih berdebar kan? hehehe

Chic Na said...

bestnya dpt pengalaman baru jadi pengawas peperiksaan. jaga leklok kot budak2 meniru kang. hehe...

babycomel said...

slmt jaga periksa cikgu =)

Cik Aini said...

haish
tgk tajuk kemain lg
ingt kena tukar sek lain dah td
hahaha

**gud luck to adik2 suma yg akan mnduduki peperiksaan UPSR esok..wish u all the best!

IntaNBerliaN said...

calon2 exam lagi berdebar2 sampai xlena tido :-)

Deqla manjew said...

mcm syok lak jadi cikgu ni...itu la, xmo blajar pndai2..padahal dulu cita2 nk jadi cikgu...hihi...selmt berkhidmat utk negara yer cikgu!

ieedaz @ mama_isha said...

slmt menjaga peperiksaan yer.. :)

afiah_yaa said...

salam kenal...lalu singgh sini..nati jgn lua folow molow sy punyer blog lak erk...:)

Best jugak kn dpt kije jdi cikgu...
Rasa sy lak yg nak ambik exam rasa debarannya..hihi

lelamaisara said...

tahniah Fariza....good luck..

Masz Sidek said...

tanggujawab yg besar....

good luck utk pelajar yg ambil upsr... :)

Wanieys said...

gud luck utk semua upsr candidates

are_lin@yu said...

ooo pengawas..hihi..cikgu tangkap org yg meniru tau..hehe

are_lin@yu said...

hihihi says ayu dalam setiap entry tak tau nk ltk kt blog cmna..hehe

Knor said...

selamat bertugas..semoga semua murid2 tu cemerlang.

HeNRieTTa JoSe said...

Oooo...pengalaman menarik tu jaga exam....

eita said...

anak sedara ita ada 2 org ambik upsr

syiela said...

selamat berkawad dalam dewan.. moga adik2 dan anak2 kita semua dapat menjawab dgn tenang

etuza said...

selamat mengawas dengan baik ya..

Nisa Greennnpanda said...

gud luck utk sumer calon UPSR..
slamat m'jalankn tugas jd pengawas exam ye, hehe...

Cendol said...

ohh cikgu jd pngawas periksa ye..psssttt bg jwpan sikit!!hehe

Arina Shamsul said...

Kush semangat tengok tajuk cam nak pindah sekolah kat sabah lak..tehehe

Tahniah cikgu :)
Good luck buat mereka semua :)

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Wow . hahah . jaga je ..jgn gtau jwpan suda..hahaha..

zera eira said...

gudluck cikgu! semoga peperiksaan berjalan lancar. aicecehh! :)

Wanieys said...

gud luck tuk semua calon upsr :)

Miss BaNu said...

selamat bertugas yer...

nur said...

hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

fieda said...

wah...jaa dapat tugas baru ye..harini last day kan..

N.Aima K said...

gooodluck cikgu dan anak-anak murid!!

Ayumi Comot said...

mantap la akak jd pengawas exam....adik ayu pun salah seorang candidate:)

dyabunga said...

citer lah pengalaman jdi pengawas upsr..hihih

maszull said...

assalamualaikum fariza...sesekali pi tengok sekolah yg lain juga yer...:)

sal ya said...

saya dulu bila dah hari jumaat baru la sibuk nak menulis. malas punya pasal. lepas tu kelam-kelibut la kejap. hahaha...

wan nurul hezrina said...

sama ngan kak ipar nurullah tapi dia jadi pengawas budak2 bakal pmr nnt..teringat masa upsr pmr spm mmg sangat risau soklan2 masa exam besar2

ROSMARIEZA ROFIEE said...

hebat..:) tahniah ye jadi pengawas utk upsr..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama