Homemade Cheezy Wedges Sesedap KFC



Lupe saya nak update entry pasal homemade potato wedges ni. Homemade lahhh sangat kan. Hehe. Rasenye ni saya buat hidangan ni mase bulan pose aritu kot untuk juadah berbuka pose. Nak publish mase tu, takut korang terrrliur pulak. Ye takkk? Hee.

Ni skali hadap je, terus hilang dalam mulut. Haha. Saya tak bercakap tentang potato wedges yang siap digoreng cantik tuuu tau. Ni pasal serbuk cheese ajaib. Maaflah sebab saye punye cheese tu cairrrrr. Hihi. Sebab cair? Terlebih air laaa. Kedekut sangat nak bubuh serbuk tu banyak sikit. Padan muke saya. Berangan la sangat nak masak cara chef !

(gambar curi. hehe)

Saya dapat sampel serbuk cheese tu dari Kak Dieyna. Die bagi free trial. Thanks ye kak. Kalau korang nak, gi lah terjah blog die. Amek hati die lebih² sket. Memang terbaik lahhh. Rase macam wedges KFC. Kak Dieyna, saya nak jual jugak boleh dakkk? Huhu.

Ehhh, kejap. Sebelum korang tanye, nape sebelah ade mayonis, sebelah lagi takde? Tahu dah korang nak tanye kan kannn kannnnn. Meh sini saya nak bagitahu. Hee. Yang takde mayonis tu, saye punye. Dan yang ade mayonis tu, si dia punye. Terpakse lah buat macam ni sebab saya tak makan mayonis. Kalau takkk, tak merasa la saye. Kan? ;)


45 comments:

ieedaz @ mama_isha said...

sedap nmpknye tu!
dh byk sy tgk review psl cheezy ni, tp lon kesempatan lg nak mencuba..insyAllah nanti leh cuba gak la..hehe

Chic Na said...

yelah cairnya. secoet pulak tu letak cheese. sedapnya. terliur nak makan lak tp kentang lak takde. bulan tak puasa pun tetap terliur. :)

Deqla manjew said...

wahh... menyelerakan la tgk gmbrnya.. tp mmg sedap pun.. deqla pun dah try buat yg kak dieyna bg sampel tu...hihi...

Arina Shamsul said...

nyummy...nampak sungguh rangup kentang tu dear..ngeee.

ayokkkk..jangan cakap curi,pinjam je..tapi tak perlu pulangkan,mama bagi halalkan je..ihik.


haha,adil dan saksama..6 = 6

Mak Wardah said...

Salam. Kat mana boleh beli ni...menggoda sangat

Tihara said...

wahh sedap neyh..nak nak :)

Dayana Bahar said...

boleh sangat kalau jaa nak tolong jual.. dialu2kan... nanti sms no ja kat akak ye.... harga baik nya akak bg hehe

CikNana said...

aduh,sedap betul..

Cik Nur said...

tak bulan puase pun bila tgk boleh terliurr...!hihihi... cubit2...

lelamaisara said...

dah rase dah..memang sedap....yum yum...

QasehnyaRania said...

dapnya....
tak terbeli lg kt kak dieyna tu..
dh send detail lom
akk teka betoi..;)

are_lin@yu said...

nmpk mnrik ssdap rasa!hehe..ayu cunit sikit ;-)

Mrs Velentine said...

sedap..

Kesuma Angsana said...

bestnyer kalu boleh buat sendiri

Nazayiena said...

sedapnya cheezy wedges buat sendiri.

etuza said...

sedap nampak...

HeNRieTTa JoSe said...

Looks yummy....

Psss....dekat taman negara pulau pinang....

Sally Yatiey said...

Wahh..sedap ni. Hee

tirahzairi said...

yummy!!!

❤Kamsiah❤ said...

salam
dah ramai yg dok promote benda ni kan..sya belum berkesempatan cuba lagi

~Cik Sweety~ said...

mmg sedap serbuk cis kak dayana ne..mcm nk oder lgi..sweety dh try.. hehe

Everything's Everythings said...

Cair pun cair la janji ad rasa juga cheese tu kan? xD

eita said...

sedap....
ita pun sama dok suke mayonis...
dok best

Miss BaNu said...

sedap dan lazat tuh

Cik Aini said...

ooo..
ptt la nmpk cheese tu mcm kurang je..ingtkan mmg sbb letak cheese tu ckit,rupanya sbb cair ek.hehehe

psst! eh2 kita sama la x mkn mayonis tp x kecik2 jugak.hahaha

Cendol said...

aah mmg sedap cheesey wedges ni.perhhh cheese meletos!!
oh cikgu fariza tak mkn mayonis rupenye .

izan mama mia said...

saya suka letak mayonis laaaaaaaaagi sedap..ehe

Si Matatajam said...

Cam sedap yek...murah hati kak Dieyna kita tu..

Solehah Shamsuddin said...

wah cheezy wedges. sedapnya...

nur azian said...

wwaa bestnya !!

maszull said...

assalamualaikum fariza...sedapnya wedges tu ngan mayo n cheese...nyummmmy..:)

IntaNBerliaN said...

ooo xmkn mayonis... rugi tau.. sedap.. hihi

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

adeyh sedapnyerrrr tgk hehe

jaakechik said...

sos japaleno tu ekk? ramai dah kata sedap..tp jaa belom beli laa laa...kena grab gak ni

dya bunga said...

sedapnya..

wan nurul hezrina said...

nurulpun pernh up entry chezy wedgesni..mmg shedap...sdaplah mayonis2..nape tak mkn..huhu

Hasrina said...

selalu p kfc sebab cheezy wedges jer. betul eh sedap mcm kfc punya. nak la jugakkkk

sal ya said...

cair tak apa. janji sedap.

fieda said...

mmg sedap..kak fieda suka mayonis tp dlm kuantiti yg sikit la..

Yana Libra said...

mayonis sedap la kak..hehe~

cheeze maz said...

salam ziarah... sedapnya lihat resepi... jemput semua ke blog akak cheezemaz.blogspot.com

boleh order serbuk cheese jenama CHEEZE MAZ dgn harga RM 10.00 shaja untuk 1 pack = 200 gram (x termasuk courier).

nak jadi pengedar pun ada pack borong.

cheeze maz said...

salam ziarah... mmg sedap sos cheeze ni... jemput ke jemput blog akak di cheezemaz.blogspot.com. Manalah tahu teringin merasai keenakkan sos dari serbuk cheeze maz yg sesedap sos cheese wedge di kfc. harga pun hanya RM 10.00 sepack bg 200 gram (x termasuk courier)

cheeze maz said...

salam ziarah... mmg sedap sos cheeze ni... jemput ke jemput blog akak di cheezemaz.blogspot.com. Manalah tahu teringin merasai keenakkan sos dari serbuk cheeze maz yg sesedap sos cheese wedge di kfc. harga pun hanya RM 10.00 sepack bg 200 gram (x termasuk courier)

QasehnyaRania said...

morning...

in shaa Allah bulan depan ciksu ada buat lagi..tarikh nnti diberitahu..in shaa ALLAH

Faizal Pejay said...

nak beli cheezy nie..kat kl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama