Kad Raya #5 dan #6



Kad raya seterusnya adalah dari Masha. Punyelahhh panjang celotehnya dalam kad tu menggambarkan kepada saya yang Masha ni periang orangnya. Kerjayanya sebagai seorang jururawat terserlah dek nasihatnya pade saya supaya menjaga gigi saya. Siap berpantun lagiii. Huhu. Mentang²la gigi saya dicabut bulan pose arituuu. Memang terkono saya kali ni. Jom tengok sedikit coretan budak bertuah ni. ;)

" Yang korek kundi, Yang merah saga, Ingat! Gigi tu nak kena jaga ! Hehe. :) "
p/s : Jangan minum ais lagi...ha ! Gula² pon...Nanti yang lain jadi mangsa dicabut...Hihi


Kad raya ni pulak dikirim dari blogger satu negeri, tapi lain daerah. Tak perlu diperkenalkan kot blogger ni sebab tersangatlahhh femesnye dengan serbuk cheese nye, iaitu Kak Dieyna. Bile kite nak jumpe ni kak? Huhu. Asek² bloggers lain je berdating kan. Takleh jadi ni. ;)

Saya kepingin nak gi beraya kat rumah die sebenarnya. Malu tapi mahu. Huhu. Sebab Kak Dieyna ni pandai dan rajin masak tau. Buktinyaaaa, banyak jugak menu best² dan sangat kene dengan selera saya yang dia kongsi di blognya. Meleleh air liur saya menengoknyeee. Hee. Jom terjahhhhh. (:


29 comments:

Tihara said...

wah meriah kad raya dia tahun ni :)

are_lin@yu said...

comel kad raya..hehe

Wanieys said...

betul tu kad raya masha panjang celoteh dia...rasa terhibur jer baca kad raya masha ni hihi

ieedaz @ mama_isha said...

menariknye semua kad tu!

Michelle Hopell said...

" Yang korek kundi, Yang merah saga, Ingat! Gigi tu nak kena jaga !

suka ngan 'peribahasa' tu. hehe ..

lelamaisara said...

dah biasa terjah dah..
hehehe...

psss..marsha tu memang nakal..:P

izan mama mia said...

ish..tak habis lg kad raya..byknyer dpt kad raya..comel jer..

Si Matatajam said...

Mmg seronok baca kad raya dr Masya..lawak pun ada gak..

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Lawonyaa :DDD Sye suke sye suke ! haha

Masha Meisters said...

ehm..ehm...owner kad celoteh2 dah datang ni...hahaha...suke tengok org terhibur :))))

dyabunga said...

blh ketawa bila baca kad raya dari masha..haha

Masz Sidek said...

hahaha.. nakal betul marsha ni...

insya-allah ada jodoh dptlah awak jumpa kak dieyna... :D

Cik Nur said...

heeeheee..nak juga ngedets..heee.. :)

HeNRieTTa JoSe said...

Sronokkan dpt kad rya......rietta pown dpt dua...

~~oOpEt~~ said...

comelnya kad raya :D hehe

jaakechik said...

sakan dpt kad raya noh!

fieda said...

seronok dapat kad raya dari kwn2..maaf ye jaa kak fieda baru berkesempatan komen kat sini..selama ni singgah tak sempat komen..adohai..mood baru dtg ni...

Chic Na said...

kad masha memang paling panjang. rajin no dia menulis. huhu..

yelah, dekat je kot jaa ngn kak dieyna. ;)

maszull said...

assalamualaikum fariza...wah dapat kad raya lagi yer seronoknya...:)

eita said...

waaaaa...dapat lagi kad raya tu..

Yana Libra said...

hehe..rajin giler masha mencoret panjang2 dalam semua kad raya dia bagi~~ :p

Everything's Everythings said...

Bestnya dpt kad raya byk2 ni ;D

sakila's craft said...

CANTIK la kad raya dia....suka suka

Deqla manjew said...

kenal sgt kad raya masha tu..sepesen je smua...haha

wan nurul hezrina said...

banyak kad raya=)suka tgk mcm2 desugn n karekter ado

IntaNBerliaN said...

comel2nya kad raya ni ;-)

sal ya said...

mmg seronok dpt kad raya.

sHaRiNa eLyaNa said...

bah jum kita pergi serbu uma dia..tp seblum kita kita gtau dulu kita nak dtg..baru ada makan..hahahha..

Dayana Bahar said...

datangla... takyah tunggu raya boleh datang tau.. cuma kena inform awal kalau nak singgah hehe takdenya pandai masak sangat... huhu nak balik gong pasir tu, leh singgah.. tapi orang tak sudi huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama