Segmen Farah Alias-Lagu Pilihan 2011




Ini adalah segmen pertame FA yang ade 815 followers. Wow. Banyak tuuu. Segmen Farah Alias-Lagu Pilihan 2011. Nak join, klik banner yang kiut di atas. Okey. Stret to the point. Lagu pilihan 2011 saya ialah Kekanda Adinda oleh Atilia & Monoloque. Lagu & lirik sepenuhnya oleh Monoloque. (kalau tak silap saya lahhh. hee.)
 
Monoloque memang tak putus-putus menghasilkan lagu yang lain dari yang lain. Unikkk. Macam lagu pilihan saya ni, Kekanda Adinda, lagu nya memang santai, comel & sweet je. Bile dengar lagu ni kannn, rase macam nak menari pun ade. Hee. Kirenye lagu saya & hubby la ni. Pernah dengar takkk? Lagu ni adalah lagu OST untuk cerita 8 bulan. Cite Shidi & Vanida belakon tuuu. Lagu yang comel nih memang top la dekat carta radio. Jom dengar sambil menari. :p

video


Oh Kekanda
Jangan iri hati, Dinda naik pangkat lagi
Oh Adinda
Kanda mana dengki, malah Kanda support bini

Jadi Dinda mahu mengambil masa
Tapi Kanda mahu segera
Dinda ingin berjaya dalam kerjaya
Tapi Kanda mahu cahaya mata

Dinda belum bersedia

Kanda dah beria ria
Jadi yang mana satu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta

Oh Kekanda, Dinda perlu berhati-hati, tak rela dikongsi

Kanda kerja overtime, terlebih masa

Itu yang Dinda harus berwaspada
Ini semua demi masa depan keluarga
Dengan Dinda atau sebaliknya

Kanda kerja malam

Dinda kerja siang
Jadi bila nak bertemu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda

Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda
Oh bagaimana? Bagaimana kita nak selesaikannya?
Apa keputusannya?

Oh Kekanda mari nyawa, kita cuba komunikasi

Oh Adinda mari sayang, kita cuba toleransi

Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan

Kanda polar kutub utara
Dinda kutub selatan
Komunikasi, sikap toleransi, itu yang kita perlu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Walau kita sering dengan cara masing-masing

Kanda yang Perdana
Dinda yang Utama
Kanda segalanya
Dindalah nyawa
Kita tetap bahagia bila bersama sama
Bahagia bersama
Bersama selamanya
Bahagia selama-lamanyaaa
 
 Download mp3 sini
 

7 comments:

sYiRa LoKMaN said...

comel je lagu tuuu ^_^

Nieyna Zuleyana said...

dari segmen yang sama . follow sini :)

http://nieynazuleyana.blogspot.com/2011/12/segmen-farah-alias-lagu-pilihan-2011.html

9n0L4 said...

TQ syira & nieyna. ♥

[fArAh aLiAs] said...

hye dear! farah jawab soalan awak ye. sebab ada blog yang farah tak dapat bukak link dia. jadi farah tak masukkan dlm senarai bloglist. tapi farah da bgtau pada tuan punya blog, biar nanti dia inform kalau ada silap dalam bloglist.

thanks :)

9n0L4 said...

ohhhh. haah. ade jugak blog tak dpt bukak ms BW tadi. TQ farah. ;)

musya said...

pewiitt~ suka jgk lagu ni. sweet je. buat ringtone bile bf call. :P

9n0L4 said...

hamboihhhhh musya, siap wat ringtone spesel tuuuu. hee. ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama