Tutorial: Camana nak jadikan pic tu kecik je ek?

Aduhaiii, lame betul rasenye tak buat entri sendiri. Asek² join segmen/contest/GA ajeee. Huihhhhhh. Dah orang invite, orang jemput, orang tag, kene lahhh raikan. Ye takkk? Hee. Tak baik menghampakan orang. Buat ape yang gembirakan hati orang pun satu sunnah jugak. ;)

Okey. Okeyyy. Sekarang saya mahu jawab persoalan misschillax. Baru² ni die ade msg kat Fibox. Tengok sebelah kanan ni ye. Hee.
Pic ape yang ditanye tu? (mesti terrrtanye² kannn. hee.) Ni pasal pic churp². Kami berdue suke main klik² churp. Hee. Nak join? Kalau ade klik churp saya, info me at fibox tau. Camana nak jadikan pic tu kecik je eh? Ok. Camni dear. Sonanggg aje. :))
 
     1. Gi kat dashboard - design
      2. Then tengok kat HTML yang churp² punye - tekan edit
      3. Haa. Sudah? Akan kuar kod macam bawah ni kannn. ;)

 

      4. Just edit width & height tu ajeee. Kalau nak kecik comel, buh la 60. 
NOTE: Kalau due² tu amount yang same, akan jadi bentuk segiempat sama. Kalau lain², mungkin jadi bentuk segiempat tepat.

      5. Okey. Dah edit? Save kotak HTML tadi.
      6. Preview dulu. Kalau dah puas hati dengan hasilnya, boleh la save.
      7. Siappppppp. :))

3 comments:

hunny bunny said...

thanx fllow..dne fllow u..; )
erm churp2..tringen nak wat, tp bler bkak intrnet msti down..huhu

9n0L4 said...

hee. bese la tu dear. internet ni weng² kekadang kan. sabor je lahhh. :)

Cik Nur said...

akak..tutorial kalau klik churp2 open new page mcm akak ni mcm mana lak..?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama