Kerja Gila, Balik Hari !



Dah boleh agak kan bile tengok gambar? Hee. Semalam saya dan rombongan sekolah gi lawatan ke Cameron Highlands. Sejujurnya, saya sangat teruja join lawatan ni sebabnya saya belum pernah sampai ke sana. Kate orang, CH sekarang dah tak sejuk macam dulu. Tapi pengalaman saya semalam, bile singgah di sebuah surau sebelum naik ke atas, terasa sejuknyaaaaaa. Cakap pun kuar asap. Bajet macam kat Korea je. Hahaha. :)

Kami bertolak agak lewat, pukul 11.30 malam. Dengan muke tak mandi, kami gi melawat BOH, dan Bee Farm. Excited gile. Abihhh borong sayur 8 peket RM10. Huhu. Saya rembat sayur yang jarang jumpe. Penuhhhh fridge dengan sayur. (:

Paling sedih, atas sebab kekangan masa, kami terpaksa cancel lawatan ke Strawberry Farm. Huhu, Frust sayaaaa. Ni sume sebab satu bas terkandas di Sungai Koyan dan dorang agak lewat sampai ke CH. Pukul 5 petang dah bergerak balik dan sampai pukul 1.30 pagi tadi. Pape pun, pengalaman pertama saya ke CH ni sememangnya sangat best. Mane taknye, 7 bekas strawberry saya bawak balik. Next time nak gi lagiiii. Hehe. 


56 comments:

farhalurve said...

wahh ! best nyaa ...
teringin nak pegi CH lagii ^^

Nyue said...

bestnya.....hahahahaha...mmg keje giler tp xpe janji best kan..huhuu


nk strwbery ckit..pos nyue ..ahahahaha

sHaRiNa eLyaNa said...

Nak strwberry tu..sdpnya hehe

♥ Miss Hearty ♥ said...

bestnyerr ke Cameron Highland ! nak ckit strawberry tuh ley tak? heeeee :D

Cik Nur said...

sedapnya strawberry tu..!
mkn celup coklat sedap tau..!

SyamimiNazifa said...

sedapnya , nak sikit ;D

Knor said...

bestnya macam2 boleh buat dgn strwberry ni..nak sikit!

Chic Na said...

mintak strawberry sebekas. nak celup cekelat. huhuhu.. xpueh la camtu. g sekejap je. next time ajak si dia g honeymoon ok. ;)

Tihara said...

as salam

wow banyaknye stoberi, celop coklat cedapp..sonok kan gi sana..nanti kalau jadi akak pun nak gi lagi,insya Allah :)

are_lin@yu said...

skejap jala cikgu g eh..huhu..tk pa t prgi lg eh..hehe

LelakiSemalam said...

7...peh banyaknya!

Cik Lyeen said...

mohon pos satu bekas strawberry tu dgn sy..plis...mcm sdp je..:P heheh

jaakechik said...

ada lebih tak stoberi tu? kikiki....

p/s : jaa pon bru sekali jejak cameron!

kinara kinatara said...

wah..bestnya kak..kina yang orang pahang nyh pom x pegi lagi situ..huhu:)

izan mama mia said...

banyak nyer strawbery..pos cni sama...

tq komen entry ..insyaallah,..kalau line bb saya ok,...saya nak semak entry kat sini sama..tgg yer,..i balas serangan u..hihi

jaakechik said...

datang nak bagitahu berita baik, blogger eyriqazz mencari blogger tganu utk job advertorial (iklan berbayar)baca kat sini yer :

http://www.eyriqazz.com/2012/11/peluang-advertorial-bagi-bloggers.html

p/s : rebut ler peluang ni...good luck!

Cinta Misteri said...

laaaa mana puas kannnn.... seminggu pown tak cukup... dulu CiM pegi stay sana seminggu lepas tu rasa mcm taknak balik dah

IntaNBerliaN said...

wah g CH... bestnya... :-)

zera eira said...

gambau strawberry tu mencengkam jiwa auwmm! :)

sal ya said...

dah lama tak pergi. tapi yang 16 thn lepas pergi tu memang sejuk sgt. nak jmp air pun segan. syampu beku di awal pagi.

Che Rosliza Che mat said...

terliur tengok buah strwberi...

tirahzairi said...

wahhh best...nak ikut jgk...

ps: jemput join GA tirah...hihi

etuza said...

Tahniah lawatan ke CH..menarik tu cikgu.
Jauh berjalan luas pandangan..nampak panorama alam

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

amboi2 cegu g CH....best kot hehhe..mai stobery sikit kihkih

amranaiman said...

dh lme x mkn buah ni huhu

Mrs Velentine said...

MV tak pernah smpi CH lagi...

syiela said...

tu dia sekali borong ye :)

lelamaisara said...

saya pon tak pernah sampai...baru sampai genting aje...;)

Mya Abdullah said...

Haha,saya ingat saya je rasa bila pergi cameron mcm pergi Korea,rupanya ada lagi org rasa cmtu !ahah

LYAfrina said...

waahhhh..seronoknyer..akhir tahun kan..kat skolah2 mmg buat lawatan..

eita said...

pergi CH..rasa macam tak nakbalik je kan...

ita lebih suka beli stoberi kering...
sedap

IntaNBerliaN said...

singgah :-)

Deqla manjew said...

Syokk ar jenjln ngan rombongan...deqla dah lame x p..mmg x thn sejuk lerr...tu je ke gmbrnya?? mn gmbr 1 rombongan?? hihi

Kesuma Angsana said...

wah bestnyer, suka sgt strawberry tu !

teratak hati said...

Wah..mmg best dpt pgi CH beli strawbery dan sayur fresh2..sy dh 3-4 kali kot pegi..hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hadoi stoberi segar sungguh tgk hehehe

Masz Sidek said...

teringin nak ke sana jugak suatu hari nanti... :)

shar90 said...

behnyee... nak g gok
xpnh g situ... huhu xD

eimah siti said...

wahhh...sedapnya strwaberry...nak2 sikit....=)

shahdiana said...

next time kalo pegi boleh calling2 mana tau boleh jumpa...hehehe

Arina Shamsul said...

pergh..strawbery tu..buat kecur air liur je dear..hehehe.

dya bunga said...

akak tmpt kje dia pun pergi ch juga.hhahah.. byknya strawberry

wan nurul hezrina said...

mak aiii 7 bekas???kemain banyak lagi..post kat nuruk cket=)

Hasrina said...

xper2...yg penting cameron highland mmg best. i wanna go

Cik Aini said...

perghhh
bajet korea tu.hehehehe
tp btul lah Jaa,mmg x sesejuk dulu,boleh la kira suam2 kuku kalo nk dibandingkan dgn dulu sbb dah byk pembangunan..byk bgunan2 tggi tu lah kurang sejuk :)

eh,beli x jagung dia..sedappp wooo..manis :)

Si Matatajam said...

M pun dah lama tak pi..rindu plak nak petik2 stoberi...

Si Matatajam said...

Borong sakan tuh....

Dayana Bahar said...

mana strawberi akak..?? hari tu janji nak singgah antar kat umah akak.. hehe

Puan Siti said...

naaakk sikit..ngh mengidam nk mkn niii....:P

♥ sitifarhana ♥ said...

sedapny strwbery bery tu,,,merahhh mak ngah..hee

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

wah.. sedapnye strawberi tu (^___^)

maszull said...

assalamualaikum fariza...geram jer bila tengok buah strawberi tu...;)

Yana Libra said...

bestnye...banyak betul borong~~

Ain Dzaya said...

borong kemain..boleh buat pavlova nie...

Ain Dzaya said...

borong kemain..boleh buat pavlova nie...

Solehah Shamsuddin said...

wah gi CH ye.solehah dh byk kali gi sana :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama