Bro's Wed Reception 17/11/12



Alhamdulillah. Akhirnya adek saya sudah pun selamat diijabkabul pada Jumaat yang lalu di rumah adek ipar, Taman Elina 1 Masjid Biru. Gambar² keraian dah pun saya upload di entry semalam. Perasaan saya bercampur², tak dapat nak luah dengan perkataan. Begini rupenye rase bile adek jadi milik orang lain. Huhuhu.

Adek saya memilih untuk bersederhana untuk majlis resepsinye. Kami sekeluarga menurut saje kemahuan die, buat majlis yang simple² aje. Mini pelamin pun buat sendiri. ;)


Majlis sepatutnya bermula pada pukul 12 tengah hari. Oleh kerana rombongan pengantin tibe agak lewat, ramai sanak saudara yang tak sempat berjumpe pengantin kerana meninggalkan majlis atas urusan yang lain.

Dorang dah berkampung di rumah kami sejak pukul 9 pagi lagi sebab sebenarnya di sebelah pagi, kami ade satu majlis yang lain. Majlis ape?? Biarlah rahsiaaaaa. Hehehe.


Tak banyak gambar yang boleh saya kongsi sebab saye pun tak dan nak menyelit. Hahaha. Sibuk sangat aritu melayan tetamu yang datang tak putus². Rasenye macam tak cukup tangan & kaki. Fuhhh, pukul 6 petang barulah saya dapat rase nasi minyak adek saya. (:

Pada firasat saya,  jumlah tetamu yang datang lebih kurang dalam 900 orang kot sebab goodies ade lagi lebih 100 selepas majlis berakhir. Azan Maghrib berkumandang sebaik saja kami selesai housekeeping. Ohhh ye, saya ade 2 orang tetamu spesel yang sudi datang merai. Next entry nanti saya cite. Okehhhh? :))


43 comments:

Mrs Velentine said...

wah tema hijau..

are_lin@yu said...

alhamdulillah jnji semuanya dah selamat kan ;-)

Nyue said...

simple tapi cantik..heheheheh.....

Kesuma Angsana said...

suka yg simple2 mcm ni! penuh keberkatan

Deqla manjew said...

kaler baju gojes...buat pengantin tmbh berseri2...owhh sbb cikgu tak dan menyelit tu yg x byk gmbr..haha..x aci camni...selmt pengantin baru buat pasangan ni.. :)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

wah.. cantik.. tingat kawen dulu2 (^___^)

p/s: masih lagi mud aniberseri (^___^)

SyamimiNazifa said...

tahniah :)

Chic Na said...

bestla dapat adek ipar. boleh tambah geng. huhu..

siapakah? tak sabar nak tau ni. :)

Lutfi Azmi said...

tahniah buat adik 9n0L4 :D

IntaNBerliaN said...

ada blogger yg dtg ek :-)

sepadan je pengantin.. :-)

maszull said...

assalamualaikum fariza...tahniah2 buat adik yer...:)

Cendol said...

semoga pengantin berbahagia dan membina keluarga yg sakinah :)
cendol tak tau bile balik malaysia..ade rezeki balik lah tahun depan.kalo tak,duduk lah diam2 disini.6 tahun habih belajar baru balik.haha >.<

IntaNBerliaN said...

done colgate n prubsn

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

singgah lagi petang ni (^___^)

Dayana Bahar said...

pengantin sama cantik sama padan... hehe macam penah ku dengar nama taman elina tu.. tapi di mana ye

syiela said...

tahniah buat pengantin..

Puan Siti said...

lol..ade rahsia2 lak..huk3...cute la pengantin pmpuan tuu..
p/s: tek penah dgr sal Topline erk? T siti dapat cash..Siti publish entri penuh tentang Topline K...

Puan Siti said...

pssst: Siti amik busines masa study dulu..hik3...neway..sudi2 add FB Siti..more info tentang bisnes online tnpa modal leh PM FB :P

Cik Nur said...

Alhamdulillah...dah selesai.. :)

siapakah tetamu istimewa tu eh..?

up entry cepatann..!

dya bunga said...

wah..siapa tetamu tu..hihi

LYAfrina said...

sederhana itu lebih baik..
cantiknyer pelamin tu.. walaupon buat sndiri..tp nmpk cam sewa la..kretip..aritu ade plan nk wak cam kipas g2 utk birth asya.. tp x ckp masa...

owh.. sape y dtg aritu?? alamak.. klo la lya tahu ade lg y dtg, sure lya akn usahakan gak walaupon lwt

Zierwa Zainal said...

wah.. tahniah untuk adik ye.. kakak nye bile lagi ?hehe..
smoga perkhwinan yg dibina berkekalan smpai syurga.. :)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

same cntik n pdan,,simple tp nice =)

shahdiana said...

oh...adik kawin ek...semoga berbahagia mereka hinga ke akhir hayat...dah tau dah jumpa sapa turrrr

shar90 said...

tambh ahli kluarge sorng... makin merioh laa... hehee
xleh jgk nk jd tetamu spesel... huhuu >.<

eita said...

rahsia?...heheheheh..tapi kita tau..hohohohoho

Yana Libra said...

cantik pelamin tu..serius wat sendiri?

jaakechik said...

selamat pengantin baru buat adik cikgu yer.... ehem2 sape 2 tetamu istimewa itu? rakan blogger yer? mungkin GSFian?

Cik Aini said...

cantik pengantin nya..
warna biru tu pun cantik..sesuai :)

selamat pngantin baru tuk adik Jaa...moga bahagia bkekalan selamanya :)

Solehah Shamsuddin said...

cantik.tema biru ke hijau ni?

sHaRiNa eLyaNa said...

ctnya pelamin tu..tahniah pd pngantin :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

besederhana tu kan perkara baik hehehee.....fuhhh ramai gak yg hadir tu kan...mesti penat gilerrr

izan mama mia said...

comelnyer pengantin sama padan

lelamaisara said...

kalu kenduri kendara mcm ni memang tak menang tangan kan....

lelamaisara said...

cantik mini pelamin tu..adik jaa lelaki ke pompuan..

tahniah..;)

Nur Zulaikha said...

awk bile lg..hihihi

kinara kinatara said...

kina suka pelamin 2 simple..dan warna baju pengantin cantik..suka2..

Si Matatajam said...

Suka tgk theme color..cantik...cantiknya adik ipaq Jaa ..kim salam yek..

Tihara said...

as salam

moga pasangan diberkati Allah selalu..lawa pelamin tu, special edition ni:)

N.Aima K said...

pelamin buat sendiri pun caaantiiikk

Cinta Misteri said...

Selamat pengantin baru, moga kekal selamanya. Hijau gituewwW

Miss BaNu said...

tahniah alhamdulilah majlis brjln lancar kan

wan nurul hezrina said...

lawa n berseri2 pengantin2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama