Result UPSR ditangguhkan?



Semalam ade berita pasal result UPSR 2012 ditangguhkan pada minggu kedua cuti akhir persekolahan. Arini sekolah kecohhhh dengan berita ni. 21 atau 22/11 antara tarikh yang disebut². Dan akhirnyaaa sudah SAH di laman web Kementerian Pelajaran Malaysia, result UPSR tahun ni bakal diumumkan pada 19/11. :)

Calon² boleh dapatkan result di sekolah masing² pada pukul 10 pagi pada hari Isnin tersebut. Jadiiii, jangan terlalu gementar ye ibu² bapa² dan juge cekgu². Dari segi positifnya, kita ade banyak masa lagi untuk mendoakan kejayaan anak² dan adek² kita. ♥

Kenapa tidak 7 atau 8/11, seperti biasa kan diumum pada hari² akhir persekolahan? Sejujurnya, saya sendiri pun kurang pasti. Mungkin sebab tahun ni cuti persekolahan bermula awal seminggu. Mungkin juge sebab Lembaga Peperiksaan sedang membuat semakan semula kerana timbul juge isu soalan bocor di sesebuah negeri yang tak boleh dinyatakan di sini. Allah sajalah yang tahu kebenarannya.


52 comments:

Tihara said...

as salam

haa ada pun entry baru tapi tak kua kat bloglist akak..eh lewat plak result budak2 upsr ni kan tp taon ni anak buah takde yg ambik upsr..

dya bunga said...

soalan bocor? mesti budak2 tu lagi berdebar kan..

Dunia Wilma said...

Banyak dah merungut lambat keluar result...
Tapi, apa boleh buat...
KPM dah buat keputusan macam tu ^_^

CikNana said...

sy pun berdebar jgk ni.adik bongsu upsr thn nie..:)

Cik Nur said...

oo..bukan minggu ni lah ye..
minggu depan...

betul eh ni....
nur tak tgk berita pun tadi....

kinara kinatara said...

kina pulak yang takut...apelah result adik kina kan?huhu..

n selalu jugak dengar bab2 soalan boco nyh..:)

are_lin@yu said...

tak sabar gak nak tau...hehe

Karukord Jagau's said...

x pa la..tngguh sikit ja tuu :)

Cik Gee said...

rahsia:

mase saya ambik STPM dlu, salah sorg cikgu sy adalah penggubal soalan STPM. maka nak dijadikan cerita...

.. rahsiaaaa...

hehe. lu pikir la sendiri.. :)

btw, good luck to all UPSRianss...

salam kenal. :)

Chic Na said...

oh kenapa? kenapa? saje kan nak buat student upsr debor lama2. hekhek..

wan nurul hezrina said...

aah kena semak betul2 tuh kalau ada soklan bocorkan??takperlah betul kata cikgutuh mak ayah masih ada masa tuk mendoakan anak2...

apapun gud luck pada yang akan amik result nnt

Mrs Velentine said...

teringat msa ambil result upsr dulu..pun masa cuti sekolah..

Deqla manjew said...

owh yeke..deqla pun x sabar ni nk tau result ank buah deqla..

Kesuma Angsana said...

doakan aje untuk semua yg ambil UPSR tahun ni !

Nyue said...

oic...mcm2 plak jadinya skang ni kan..tunggu je la apa2 keputusan nya..

syiela said...

mesti calon2 sangat gementar tunggu result

IntaNBerliaN said...

tingat zmn sek dulu, mesti berdebar2 nak tunggu result periksa :-)

lelamaisara said...

oh mcm tu pulak..kecoh la kejap ea....

Hasrina said...

rasa mcm xde anak saudara tunggu result upsr.rasalah

sHaRiNa eLyaNa said...

gud luck sapa2 yg amik upsr :)

jaakechik said...

ada hikmah sume tu kan.. hope segala bjalan lancar nanti..hihi...

eita said...

tu lah..ingat esok dah kuar....

rupanye tangguh minggu depan frust betol lah...




*done healthy potato chip maker..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

gud luck utk semua yg nak amek result nanti kan :-)

Cik Aini said...

dah x lama dah ni...mesti mak ayah sama berdebar dgn ank2 yg tggu result kan.hehehe silap2 mak ayah lg risau :)

Si Matatajam said...

Harap2 Ada peningkatan daripada thn lepas..

Si Matatajam said...

Klik2 Nuff kat sini

Cik Farhana said...

Yep..ingatkan today..mcm excaited la pulak nak tahu result adik2 spupu..ehee..tq 4 dis info:)

Mieya Atiera said...

Perghhh, lambat tu nak menunggu nya

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

singgah khamis :-)

teratak hati said...

Tapi mcm sy dulu la,upsr tahun 1997,result amek time cuti sekolah..

Knor said...

ingat masa dua org anak ambil upsr(lain2 tahun)..kak yg berdebar2..akhirnya alhamdulillah 5A atas usaha anak2..tq cikgu2.

faham perasaan ibubapa yg akan mengambil keputusan ank2 nnti..gembira..sedih..terharu..

izan mama mia said...

elok bg lambat sikit..semak btol2..

ct kektus said...

kite berdebar nak tahu result upsr adik. ape lah nanti keputusannya. tahu2 ditangguh pulak.

Dayana Bahar said...

hehe ja.. viber ja... negeri mana yang bocor tu... hehe sibuk nak tau ni

Cinta Misteri said...

Atleast kaum bapa ada masa utk brdoa d waktu mustajab slps khutbah hari ini..
Lambt atau cpt keputusan ttp akn dkluarkn.

Cinta Misteri said...

Atleast kaum bapa ada masa utk brdoa d waktu mustajab slps khutbah hari ini..
Lambt atau cpt keputusan ttp akn dkluarkn.

shahdiana said...

semoga ramai adik-adik yang dapat keputusan success kan...

syakirah izwanie said...

Ahhh, saya takut keputusan PMR ni *Muka gerun* Hahaha. Tapi, mmg tahun ni cuti awal kan?

shar90 said...

xlame lagi tu... hee :D

tirahzairi said...

xfair la kalo bocor...huhu

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

ibu OE pun cakap tarikh tu... sebab adik OE pun ambik UPSR jugak tahun nie.. ^^

etuza said...

risau jg late tul keluar..sebab kita late lah nak urus kemasukan ke sekolah kawalan kan cg fariza. Apaun sabar jalah terikh tu tiba juga..

Puan Siti said...

gud luck pada semua calon UPSR...

♥ sitifarhana ♥ said...

pnntian satu pyeksaan..saba jela..hee

LYAfrina said...

aduh,,btambah berdebar la..

fieda said...

tu la...result kuor time cuti sekolah pulok...mak pilok yg debor ni..

dya bunga said...

mana entry terbaru akak ni..hihi..

sal ya said...

insyaAllah... berjaya la hendaknya budak2 ni.

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

uits?

maszull said...

assalamualaikum fariza..semoga adik2 semua akan berjaya...;)

Ayumi Comot said...

oh? ade soklan bocor? xaci...

Miss BaNu said...

good luck pada adik2 sume

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama