Menangguk Ikan Di Hari Rayo



Tu diaaaaaa ikan talapia ye kawan². Hehe. Nampak macam senang kan. Tapiiii kalau tak kene care menangguk tu, silap² seekor ikan pun tak dapat. Main dengan ikan ni sememangnya memerlukan kesabaran yang tinggi. Dari step tangkap, sampai lahhh ke step menggoreng dan step makan juge. Ye takkk? Hee.

Oh ye, lupe nak cakap. Tahun ni saya berayo korban di Jelebu. Hari pertama raye saya hanya lahhh di atas tilam dek kerana demam berpanjangan akibat diarrhea & period pain. So takdelah gambor raye nye. Ni lahhh first time saya demam selesema seminggu tak baik². Huhu. Padan la kan, 3 in 1 tuuu sekali datang. Moge² banyak juge lah dosa² saya terhapus. Aamiiinnnnn. ;)

Gi keluar menangguk ikan ni di hari raye korban ke 2. Banyak aktiviti aritu. Next entri lah ye kite cite. Seronokkkkk berayo kek kampung. ♥


62 comments:

kinara kinatara said...

wah seronok2..:)

izan mama mia said...

wah..menangguk ikan..saya suka ikan air tawar buat bakar sedap tu..

ramai dok citer tak sihat ..napa yer...mg cpt baik.. :)

Cik Nur said...

wahhh..main tgkap mcm tu je..hebat..!

akak..cpat sembuh, jgn lupe mkn ubat..

Chic Na said...

kesian dia. betul tu banyak dosa terampun.

poie tangkap ikan kek mano? ikan apo tu? goreng pon sodappp! hihihi..

..cik hana.. said...

hehe...demam raya la tu...hope demam kamu dah sembuh and boleh beraktiviti dengan lebih hebat lagi..hehe :)

Deqla manjew said...

terernye cik abe tgkp ikan... hihi

Mrs Velentine said...

wah banyaknya ikan..

Dayana Bahar said...

ingatkee menangguk ikan di air keruh hehehe

Mieya Atiera said...

Wah, ikan feveret Mieya tu. Btw, Mieya pon takde gambar raya. Ada something sadis yang berlaku

tirahzairi said...

bleh buat korban la ikan tue...hehhee

CikNana said...

siuknyaaaaa...:)

dya bunga said...

kalau mkn tu yg sedap..haha..goreng pun sodap..haha

Deq's Qienz said...

terbaekk rayo tangkap ikan..hehee

Hasrina said...

bestnya.... cute plak tu

Cik Lyeen said...

alah..kesian kata wk..smoga cpt sembuh taw..:)

selamat hri raya...:)

maszull said...

assalamualaikum fariza...kat kg mestilah seronokkan tapi kesian nyer demam plak...:)

zera eira said...

best nya! teringin nak buat jugak! :))

Kesuma Angsana said...

wah bestnyer ...! seronok

Karukord Jagau's said...

alaaa demam ke...kesian nya lah...slmt hari raya aidiladha ye :)

Ayumi Comot said...

Mana gambar akak menangguk ikan? huhu

Sian akak, sakit ek? Dah sihat lum ni?

sal ya said...

saya pun habiskan beberapa jam atas katil ebab mengantuk yang amat. hehehe...

jaakechik said...

ramai yg x sihat skang ni kan? cuaca x menentu.... huhu...so skang apa citer? dah baik ke?

jaakechik said...

btw, salam aidiladha yer dear...

ieedaz @ mama_isha said...

Bestnye dpt blk kg tp yg x bestnye sbb x sehat lak..moga cepat sembuh yer..

syiela said...

bestnya dapat talapia lagi..

Nyue said...

wah bestnya..axtvt lain drp yg lain di hari raya korban..ehehehe

Cik Siti said...

salam aidiladha..

Tips Jaga Kesihatan

Cik Farhana said...

siannye sakit tym raya..Get enough rest k..beraya kat kampung mmg best ! hee

Tihara said...

as salam

biasa kalau demam kan penah la org cakap ee tak kuat antibodi laa..padahal tu ujian Allah..boleh jd munafik kan kate gitu..btw moga jaa sihat2 je yea..insya Allah

Nur Zulaikha said...

mcm best..tp jenuh la nk mancing..mancing kt pasar lg best..hihih

Zee Gee said...

first time dtg cni.. slmt hari raya aidiladha.. <3

HeNRieTTa JoSe said...

wah...dah lamer xmenangguk ikan....huhuhu....rindu zaman kanak kanak dlu...hri hri kerjanya turun sungai...tangguk ikan...

jaakechik said...

masih cuti beraya lagi ke dah keje ni? hihi.. rajin terjah entry jaa yg lama yer... btw, tengkiuuuuuu!

are_lin@yu said...

hehe goreng jgn tak goreng..

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

alahai... kesiannye...
semoge cepat sembuh...
selamat hari raye korban (walaupun dah lepas) hehe... ^^

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

salam aidiladha sis jaa

maaf wani lambat singgah sini

owh kena ada cara rupanya menangguk ikan hehe

Si Matatajam said...

M ni kurang sabaq skit bab2 tangkap ikan ni. Hu hu..

Si Matatajam said...

Lupa plak..Salam Aidil Adha buat Jaa sekeluarga...
Klik2 duit raya kat Jaa..

shahdiana said...

best ni...pegi menangguk ye...baru baik demam tu...jangan tak kebah lagi sudah...tak suka la memancing ni...penat menunggu...

Ain Dzaya said...

selamat hari raya bersama makan ikan talapia..hehe

Knor said...

mau tak seronok raya kat kampung..kak je yg tak ada kmpung..tumpang2 kampung org ajelah..

teringat masa dulu ku juga menangguk ikan..menjala dan sebgainya..

aReLaN said...

dah bertahun tak menangguk ikan. masa skolah rendah dulu memang selalu buat la.huhuh..ikan tilapia tu buat lauk apa??

Cinta Misteri said...

Ghayo kek jelebu koban kobau lah yo. Den tak gomar makan daging kobau, asyik togambo jo kobau duk bekubang dalam sawoh. Goli den...

Dah abih ghayo ni, ekau dah baik ko domam nyo?

Chehhh., terbahasa plak.

shar90 said...

lamenyee dok mnangguk ikan... tp sye xtangguk ikan talapia... tangguk ikan skila... hehehee xD

eita said...

patutlah sninggah kat umah takde..
heheheehhe

IntaNBerliaN said...

beraya di kg mmg sgt2 best.. tp siannya ry p1 atas katil yer...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

singgah khamis cikgu jaa hehe

wan nurul hezrina said...

salam hari khamis..saje melawat cikgu kiter yang sorang nie.sihat ke dok=)

Deqla manjew said...

sudah gaharu cendana la pula... dia la tu yg bertuah tu...jelas2 dok kat atas sekali dalam CARTA HATI.. :)

Miss BaNu said...

wah beraya kt kpg ek..dh baik dh ke demam sume..moga dikurniakan kesihatan yg baik sntiasa yer

N.Aima K said...

rumah kat kg suami pn ada pelihara ikan ni..saya x reti nak makan ikan air twr huhuhuhu

Aine Ainun said...

wee...bestnya....

bakar segar2 sedapnya....

Khairun Solehah said...

take care k dear.. cuaca sekarang mmg tak menetu.. solehah pun asyik sakit tekak je =)

♥ sitifarhana ♥ said...

fuyoo...bestnye dpt ikann..dlu masa kecik2 suke pancing ikan..kepuasan kalau dpt ikan tu..hee

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

salam jumaat cegu...

teratak hati said...

Demam dihari raya ke..dugaan betul la..best je menangguk ikan tu..tk pernah pun menangguk ikan,memancing tu pernah la..hehe..

etuza said...

seronoknya tu dapat ikan banyak..bolelah makan besar time raya kan...

etuza said...

agak sunyi ..mybe sibuk..apapun tq ya masih menjenguk laman Pesona

Arina Shamsul said...

wah talapia merah sangat2 suka bila bakar chinese stail...nyum2 gulp..

banyak gile ikan,ni tasik ke kolam ikan ni dear?hehehe.

jaakechik said...

cikgu ni rajin sungguh mai komen blog jaa yer... entry nape lama x berhupdate ni? bz ka?

Cik Aini said...

eh2..org sibuk beraya dia plak g menangguk ikan.hehehe

kalo dapat ikan best la kan..kena time x dapat ikan tu..Ya Allah..boring gilerrr tekers kat situ lama2 ;p

sHaRiNa eLyaNa said...

Bestkan braya kat kmpng..sha da lma xpncing ikan..rndu pla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama