Pengalaman Pertama Kali di MAHA 2012



Terujaaaaaa sangat bila dapat green lite gi MAHA 2012 di Serdang. Hee. Sebenarnya tak plan pun nak gi sane sebabnye saye dah mindset, memang tak sempat nak gi. Tapi lepas bertugas di sekolah Khamis baru ni, saye bergegas balik ke Seremban (cehhh, gaye macam saye pulak yang drive. haha.) Esok paginye, terus kuar gi Serdang. Fuhhh, syok abis bile dapat buat something tak disangka. :)

MAHA dah abis semalam kan. Maaf la ye. Tak dan nak promote kat korang. Next time kalau ade lagi, pastikan korang gi lahhh 3 hari 3 malam. Tu pun tak tahu lah abis pusing ke tak. Hehe. Tapi bagi saye, memang banyak sangat bende menarik. Salah satu nye, nunggg gambor kat atas tuuu, rangka paus sepanjang 2.6 meter. (:


Ni lembu kacukan limousin. Besorrrrr sangat. Kalau tak silap saye, tinggi die lebih kurang 2 meter. Lagi tinggi dari saye. Tu pasai lah die duduk aje ni. Hee. Berpusing² la jugak saya dan si dia mencari bahagian ternakan ni. Berkat hari Jumaat, jumpe juge akhirnyaaa. ;)

Si dia suke tengok binatang. Melayan die la sampai tak sempat saye nak gi tengok labu besor kat bahagian sayur. Penat mematahkan semangat kami untuk terus pusing². Hee.


Paling menarik bile tengok arnab. Kiutttt sangat. Lame dah si dia simpan impian nak bela arnab sebenarnya. Tapi asek hold sebab sekarang duduk menyewa aje. Puas hati dapat lepak kat rabbit park. Arnab pun jinak je bile beri makan. (:

Oh ye. Sebelum saye jalan² menerjah kawasan MAHA, saye ade jumpe someone tau. Hee. Nanti next entry saye cite ehhhh.


32 comments:

are_lin@yu said...

wahh sempat jgk akak pergi..ayu taksampai pn ternakan dah pnt..hihi..tq dear bg gambao baru nk siap entri..hiih

Syuhada Nasya said...

wahh best2 hheehe

izan mama mia said...

mmg tak sempat nak g ..maha..tahun depan bt kat mana lak yer

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

heheh benda yg tak plan ni mesti best kan, hehe besnyer dpt g maha =)

Yana Libra said...

best ke kak??

jumpa ayu la tu..kan kan? hehe~

QasehnyaRania said...

salam..
eh..eh.. cikgu pergi ke?
su pegi juga..

jauhnya datang tp happening kan ;D

Rapunzeel Cikilolo said...

dinasour ke tu?

LYAfrina said...

ok r tu..ade gak pluang ke MAHA..lya slama ni tgk kt blog2 je..mmg terasateruja sgt2.. tp itula..apakan daya....

HeNRieTTa JoSe said...

Pauskew....rietta igtkan haiwan darat td....

Cik Nur said...

besonya lembu tuuuuuu!!!!!
rangka paus tu mcm rangka dinosour kan..hihi..

mana pic dengan ayu..?

eita said...

adik akak pelawa hari tu gi..
tapi memang malas sangat nak ikut..
kalau dok kita berjupe lagi..
hehehehhe..

Chic Na said...

bestla dapat jugak pegi. huhu.. err jumpa siapa tu jaa? ayu? cepat sambung cerita. ;)

hazanis said...

hari tu lalu je tp xsempat singgah. :(

etuza said...

MAHA tu apa nama penuh..besarnya rangka ikan paus tu cikgu..ada pameran binatang juga..mesti datang nak tengok kalau ada macam ni di Keningau..tengok haiwan ni umpama kita ingat kebesaranNya..

Dayana Bahar said...

ingat masih ada kat dungun heh seronoklah jalan.. dah tau dah jumpa siapa hehe

Lyeen De Syifa said...

besarnya lembu tu...:D klu kena pijak..mati..hahaha

Deqla manjew said...

wahh besornye rangka..lembu tu seram aih deqla tgk..x brani nk snap skalipun..hihi..

psstt.. mn gmbr dgn ayu?? hahaha.. kantoiii :p

syiela said...

bestnya.. tak pernah lagi terjah mana2 MAHA

Tihara said...

as salam

jumpa akak kan..hehe, akak tk jadi gi hari sabtu baru ni..kalau tak leh jumpa sorang lg bloger.. :)

dya bunga said...

dya tahu sape..ayu an?hihi

tahun ni xpergi MAHA pun..xsempt nk pergi

jaakechik said...

jaa pun x penah pergi MAHA ni. ooo pammeran brg2 begini rupanya. pasni boleh le pergi jugak nanti.hihi..

p/s : cikgu nampak berisi la, pregnant kah? :)

jaakechik said...

amboii dia jumpa ayu rupanya yer..haha... pecah rahsai..dah baca kat blog ayu td...hihi...

Karukord Jagau's said...

dh tau dah jumpa sapa...hehehee

sHaRiNa eLyaNa said...

wah..besrnya tulang dinosor tu..eh? jumpa lg kamu kat entry td..di nlog ayu hehhe

Cinta Misteri said...

CiM tak dpt gi MAHA kali nie...nmpknya kena tunggu lagi 2 thn loooo

Si Matatajam said...

M teringin nak pi Tp jauh sgt..mesti best jumpa ayu kan

lelamaisara said...

tau dah jumpe sape..hehehe

wah best la dapat p...saya tak pernah p lagi tau

N.Aima K said...

waaaaaaaaaaaaah....besarnye lembu limousine tu T______T

Cik Aini said...

mmg beso gedabak la lembu tu kan..
kalo sekali dia telepas kandang tu cemana eh..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah bestnyerrrr nengok...

Hasrina said...

wah bestnya and u kecik molek je rupanya

wan nurul hezrina said...

arwah abah sangat sukakan maha..nurul juga cuma ngan anak2 payah cket nak g..takut depa panas=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama