WeChat VS Whatsapp


Korang dah tahu pasal aplikasi WeChat dakkk? Hee. Free jugak macam whatsapp. Tapi yang ni, korang boleh tambah emotion sendiri kalau yang sedia ade tu tak cukup. Ade voice message, group chat & video chat. Selain itu, korang juge boleh sharing² gambar dengan kawan² melalui fungsi "Moments". ;)

Sekarang ni, majoriti pengguna WeChat di Malaysia pakai telefon Android. Jadiii, korang bolehla cari ramai kenalan yang guna WeChat sama ada di phonebook sendiri atau melalui FB korang. Boleh jugak cari kawan² baru melalui fungsi “Look Around” untuk cari pengguna WeChat yang duk dekat² dengan korang. (:

Haaa korang juge boleh ikuti perkembangan dan gambar selebriti di WeChat. Ade Daphne Iking, Ean Nasrun, Amber Chia, Hannah Tan, Elfira Loy, Mia Sara Nasuha yang comel tu dan ramai lagi kot. Jozan tak pasti ade ke tak. Hehehe. WeChat ni boleh donlot untuk Android, iPhone, Windows Phone & Nokia (Symbian). Tak pun, boleh terus ke laman web WeChat. Soooooo, GSF mahu cube takkk? Hee.

Oh ye, saye dah donlot whatsapp. Akhirnyaaa boleh jugak install free utnuk iPhone. Takyah nak beli bagai. Hahaha. GSF yang dah berrrwhatsapp dengan saye ialah Deq's Qienz & Kak Dieyna. Pantas dorang berdue ni. Deq's Qienz la yang excited bebenor. Tak nyempat² die nak add saye ke group. Okey dear, dahhh announce ni. Boleh dah add. Hihihi. ♥


57 comments:

Che Rosliza Che Mat said...

baru tahu ada benda nie hihihi

eintan nurfuzie said...

ooo....
leh download cam whatsup ye

are_lin@yu said...

wahh pasni blh chat ngn k.jaa lak..hihi

Deqla manjew said...

aikk ada yg baru.. bole donlod la eh? ish ape daa cikgu ni dah lama org berwhatssap tau.. dia baru nk timbul.. hihi..

Busyra Bt Takiyudin said...

penah dengar tp tak penah try lgi.. huhu

dya bunga said...

dya dulu ada install webchat..hehe.

sHaRiNa eLyaNa said...

hp cam ayam la kak..huhu xda pun application cm ni hehehe

afisya afida said...

salam . tadi kita tengok about me yang akak punya..bestnya kawin dengan bestfrend :) akak orang ganu ke ?

shar90 said...

watsapp cume free setahun je kan... pastu dah kene bayar... xsyok... hehee... try wechat xD

Tihara said...

wechat..menarik tu, lama dah tk men donlod2ni tp henset cikai je..mini :)

Mas Zull said...

assalamualaikum fariza...semakin canggih semuanya adakan...:)

Chic Na said...

kita takde la awak. :)

Cik Nur said...

Nur xde wechat...
Nur ade wassup je...

lelamaisara said...

wah cikgu jaa dah msuk geng whatsup....

izan mama mia said...

Insyaallah..thn depan saya joint yer..haaha..phone sekarang xder fungsi nih

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah best gak we chat ni...wani otw install haha..ok nk WA ngan kak jaa gak la hehehe

Cik Farhana said...

WeChat mmg best..tp klu shake phone je msti jmpa chinese..huhu

sist nak ID? Boleh add msuk group hee

Knor said...

kakak tak reti la semua ni..sungguh tak faham...:)

baguznet said...

wah! menarik ni. satu lagi pilihan komunikasi secara percuma

Si Matatajam said...

Lps ni berWechat plak kot..hi h..M dah donlod dah..

Masha Meisters said...

cik misi rindu kat cikgu jugak...tapi cik misi masih dlm mood sedih lagi...arini nak up entry setelah sekian lama...nak luahkan beban hati bagi kurang ckit...huhu...

shuhadaothman said...

akak, shu gna x-3 xleh nk whassap. huwaaaa

Cik Syida said...

wah, bunyi mcm best, kena try download nie.. heheheeh

N.Aima K said...

alahai takde androoid hp sedih la mcm niii

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

wahhh.. cam best.. tapi kiter xpkai hp canggih...huhuhu

aReLaN said...

free je kan???lama lak tak jenguk ahli GSF yang lain. hmmm..

Cik Aini said...

hihihi
lepas ni jenuh lah Ja..asyik bunyikk jer tepon tu tanda watsap masuk..geng ni bukan tau dok diam..8 pagi dah start tau.hahahaha meriahhhh gua cakap lu..erkkk tetiba lak kuar ayat tu.hahaha

kinara kinatara said...

wah akak pom dah ade what apps..huhu:)

trah zain said...

baru tau ad benda nih,,haha

profmie said...

as slm..lma xsinggh blog ni..maaf sgt coz sy dh jrg update blog sejk smbg degree ni..lgpun tenet kt klej slow..kt umh bru lju,huhu
btw,mggu dpn sy start final exam..doakn kjayaan sy taw. =)

kak nora said...

assalam,salam kenal dari bunda

tirahzairi said...

belum ada lagi....sedih nie

NIA SI DRUMSTICK said...

alaa..hp touch2 pon xbeli ag ni..sponser 1 boleh?ahaha

Misz Mieza said...

Nokia cokia leh ke nak whassapp ? Semua orang duk ckp pasal whatsaap bagai.. Den nan reti ler nak berwhassap2 ni.. Almaklong ler henpon cokia jer.. Huhu~~ T_T

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

singgah rabu kak jaa :-)

Ayumi Comot said...

akak!!!!ayu tak pandai mende2 alah teknologi camtu,hahaha...

buta IT keh? sangat...huhuhu...

rase nak nangis plak sbb ayu rase ayu ni ketinggalan zamn..kihkih

Dunia Wilma said...

Sekarang nie Wilma tak guna Whatsapp dah...Wilma guna Viber jak...Lepas nie nak cuba guna WeChat la...Macam best nie ^_^

eimah siti said...

wahhhh...mcm2 la skrg ni....nak try la download...hee

Deq's Qienz said...

hamboi..hamboi kak ja nih..kena annoce dulu baru nk join noh..saja la tuh..huhu app y baru ek..ermm nt kite try install tgk.ara best tak.

Karukord Jagau's said...

waaaa.....aku x ley nk wasap la....phone cap ayam je ni huhuhuu

wan nurul hezrina said...

ok2 take noted nnt blehlah kita berwhatzup..tapi nurulpun tak bape aktif sangat berwhatzup

syiela said...

alamak tepon cap ayam ye.. tak leh nk whatsup :)

etuza said...

tahniah kepada yg dah join

jaakechik said...

jaa guna henpon vikai jer..huwaaa...

LYAfrina said...

mcm2 cara nk bkomunikasi skarang..buat msa ni mmglya xde lagi acc whatsapp...

ni ade alikasi baru lak..

Khairun Solehah said...

solehah cuba ada what app =)

Dayana Bahar said...

Macam mana nak install free ja.. kawan akak ada pakai iphone ni.. nak tlog dia install wasap ni

eita said...

kite guna watapps je..tu pun ank sedara yg donload...nti leh lh kite watapps..hohoho

Hans said...

owh
WeChat pula?
nak try la

etuza said...

selamat menyambut 2013,

etuza said...

selamat menyambut 2013,

Nadirah dira said...

ohh jaa, mesti busy nak bukak sekolah ni kan chekgu :)

Yana Libra said...

hp sy hp cikai je..xde whatsapp tu sume..huhu~~~

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

ok fine,,baru twu=D

Kesuma Angsana said...

happy new year dik

sal ya said...

nnt blh la cuba.

Cinta Misteri said...

CiM dh donlid WeChap tp....Watsap pown tk berapa nk layan...inikan pula Wichat...hehehehe...
Nk add CiM kat group u all tk?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama