Asapanas Bistro



Korang ade tengok JJCM dakkk 2 3 minggu lepas? Huhu. Dah lupe ehhh. Saye pun lupe JJCM episod berape tapi saye tengok mase bercuti kat rumah MIL aritu. Tu pun yang ulangan kot. Syok jeee saye tengok Iqram makan steambot, slurppp. Banyak kedai jugak la yang di share. Satu²nye yang masuk otak saye, Asapanas Bistro. ;)


Kerana steambot ni, saye dengan gigihnyaaa pergi ke Bandar Baru Selayang. Kali pertama cari kedai ni, takdela sesat sebab senang aje nak carikkk. Kedainye dekat belakang stesen minyak ESSO kat Stadium Selayang. Memang full la time tu. Balik dengan harapan yang punah ranah dan musnah. Kempunan nak makan ala² Korea. Hahaha.

Kali kedue saye gi terjah kedai ni, tepat² mase die bukak. Hihi. Pukul 5 dah terpacak depan kedai. Takde orang lagi yang datang makan tapi meja dah penuh reserved. Dapat jugak meraseee. Satu kepala RM19.90. Okeylaaa kot. Ke ade lagi kedai yang murah? ;)


57 comments:

Yana Libra said...

kat selayang? sedap ke kak? huhu~

Dayana Bahar said...

sedap tu... rasanya dah murah kot. sebab kat restoran nelayan ttwangsa, rm30++ per orang... Kat tempat akak makan ari tu pun, rm24.90 per org...

etuza said...

wah ...sangat special ni ...

shar90 said...

cedapnyeeeeeee... nk gok... tapau kt sye skit... ekekeee :P

zera eira said...

murah sangat!
biasa nya berpuluh2. :)

Lyeen De Syifa said...

Wah..hebatnya..besar saja udang tu..:D tp lyeen x pandai mkn steamboat ni..hikhik..kena study ni..:D

are_lin@yu said...

wahh sedapnya steamboat k.jaa psni blnja ayu plk.haha

~::Chenta::~ said...

wah wah ... jalan2 cari makan yerr...

Chenta tahun depan nak merantau mencari makan jugak lah ... kalu cukup budget r ... hehheheh

si kiut lavender said...

ad00ii..dahla tengah lapo nih..
sabo jelah...

SyamimiNazifa said...

dah lama jugak tak tengok JJCm, tapi tu nampak sedaplah. lapar ni x]

HeNRieTTa JoSe said...

yummy....suka yang kuah ala ala tomyam tu...pling suka bila ada cendawan bebanyak...yummy...

Nyue said...

sodapnya makan steambot....nyue dh lama xmakan sejak abis stdy...

best mkn steambot beramai-ramai kan...

Deqla manjew said...

wahhh.. tgk gmbr udang tu teringat pulak udang galah kat melaka..kat 1 restoran tu..hahaha...

Mrs Velentine said...

wow..nyum2..hehehe

N.Aima K said...

wah nyum nyum meh!!

❤Kamsiah❤ said...

akak jugak peminat tegar stimboat sbb tak berminyak...

deq's qienz said...

sedapnya kak..nt dq ke sana akk bawak ek mkn sini..hahaha xtau thn bila nk smpy daaa..hehe

Tihara said...

wow gigih tu jaa.okeh dah rasa 19.90 tu..kalau ada yg lg murah lagi okeh kan :)

dya bunga said...

ok lah 1 kepala 19.90..tmpt lain dlm rm20++ kan

izan mama mia said...

wah tetiba teringin sangat tgk udang ergolek di situ

Si Matatajam said...

Ok la harga tu Jaa...bestnya nyum2 steamboat..

Chic Na said...

asap kat situ panas ke? hehe.. macam sedap, murah dah tu kot. tp sayang cikna tak makan steamboat.

selamat kembali ke sekolah cikgu. :)

♥ sitifarhana ♥ said...

lama sangat lahai tak makan steambot. sobsobbss

Karukord Jagau's said...

kalau lah ada org yg nk belanja aku makan nih...sedapnya la haaiii ^_^

selamat tahun baru..

QasehnyaRania said...

as-salam :)
selamat tahun baru dan
tahniah sebab dapat top komenter di blog my matatajam dan mia duniaku ;)

nur azian said...

nak steamboat jugak..huhuhu :)

kinara kinatara said...

wah makan steam boat best 2 kak:)

Misz Mieza said...

Asapanas Bistro ! Ada MM tengok dalam JJCM.. Memang menyelerakan sungguh.. Kalau still kat KL gigih gak nak gi cari.. Berbaloi RM19.90 satu kepala.. Buffet kan ? Boleh makan sesuka jiwa.. =)

LYAfrina said...

lya kuran sket makan steamboat.. fain lg la.. x mkn lgsung... tp... klo time2 x sihat..mkn ni ok la..

Solehah Shamsuddin said...

wah murahnya.kira untungla dpt harga cmtu.sllnya steambot kira harga makanan yg dimasukkan dlm steamboat tu.

Cik Farhana said...

Steambot..berbaloi kot byr 19.90 if makan sepuasnya ryte..hee

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

i loikeeee steambot kak jaaaaaaaa hehehehe

Hasrina said...

wah ada tengok mmg syok tgk dia makan dan 19,90 sekepala mmg sangat2 ok...i wish it was in penang...huhu

eita said...

best nyer..

sanggu tunggu tu..tapi kalau berbaloi..ok lah jugak

Cik Nur said...

rm19.90..?
murahlah tu..nur selalu dengan sekepala 20ringgit ke atas...

boleh mkn sampai kenyangkan.. :)
tringinlah pulakkk..!

Cik Aini said...

eh ok sgt la tu Jaa rm19.90..
yg ai tau pun kat seoul garden rm28.90 satu kepala tp mkn mmg puas lah..mcm2 ada..mkn smp pengsan.hahaha

erkk..kul 5 dah terpacak kat depan kedai..ayoyo nasib x tolong buka kedai kan.hahaha

aReLaN said...

ok la tu RM19.90. takde la mahal sangat pon. ehehe

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

sedapnye,hehehe murah la tuh kalau nk dbandingkan ngn seoul garden,hehhehe

lelamaisara said...

Ok sangat tu kalu satu kepala harga gitu...:)

dya bunga said...

salam jumaat..:)

Mas Zull said...

assalamualaikum fariza...sedapnya mama tengok steamboat tu...nyummmmy...;)

Kesuma Angsana said...

sedap tu

Solehah Shamsuddin said...

steamboat.sedapnya.

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

wahhhhhhhhhh... sedapnya!!! saya dah lama xmakn stembot... yum3...

p/s: happy new year!!

QasehnyaRania said...

as-salam..singgah melawat cikgu;)
bz ye di awal tahun persekolahan ;)
selamat bertugas kembali ;)

eimah siti said...

cik siti terasa lapar blk...huhu...btw, yang pasal charcoal mask tuu....dia hanya ada jual dekat kedai bernama DAISO....tak dak jual dekat watson or guardian....hanya kat daiso ja...klau nak tau kedai daiso tuu ada kat mana, search kat internet....=)

Mas Zull said...

assalamualaikum fariza....okay bagitahu mama nanti yer siapa pemenangnya...:)

p/s jom la join skali yer...:)

http://maszull.blogspot.com/2013/01/segmen-simple-mama-minta-tarikh-lahir.html

izan mama mia said...

hai..bzzznyer

sal ya said...

dah lama tak mkn steamboat.

jaakechik said...

wahhh steamboat! sedapppnyaa... jaa x tgk JJCM baru2 nih...

p/s : maaf baru sempat singgah sini, sjaa sakit perut laaaa...

Arina Shamsul said...

Hehehe..saya pun suka makan steamboart yang..heheh

Deq's Qienz said...

sy lum komen ek.rasa dah komen dah n3 nih..haha

Si Matatajam said...

Bestnya layan steamboat

LYAfrina said...

jauhnyer pegi layan stemaboat

Cinta Misteri said...

Stimbot yg CiM paling suka skali Soul Garden...

wan nurul hezrina abd halim said...

suka stimboat...baik nyer leanding udang2 tuh=)

Liyana Lunia. said...

singgah blog ni, nak merasa kejap lagi lepas maghrib. baca review gcew hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama