Upah planner atau rancang sendiri?


(gambar sekadar hiasan. hehe.)

Anda sudah kawen ke belum? Kalau belum, mungkin sedang merancang la tu kan. Ye dakkk? Hee. So, ape pilihan anda?? Nak upah wedding planner atau nak plan sendiri? Jika anda masih lagi belum decide mane², saya yakin pada tahap ini anda sebenarnya sudah bersedia untuk buat preparation. :)

Cume mungkin anda tak tahu ape yg perlu dibuat. Atau mungkin juge anda terlalu tahu banyak hal yang perlu diurus sampaikan tak tahu mane satu yang anda nak mulakan dulu. Betol tak? Hee. Okey, berbalik pada 2 pilihan tadi. (dah macam gaye penceramah pulak aku ni. hahaha.) Planner atau rancang sendiri. Perancang atau plan sendiri. ;)

(ni pun gambor hiasan. hihi.)

First choice, wed planner. Dorang ni akan plan u ols punye majlis based on bajet & konsep yang u ols nak. Besenye, orang yang upah wed planner ni, majlis die dibuat di taman, hotel atau dewan. Tapi tak sume antara kite ni yang mampu nak upah wed planner kan. Sebab upah die mahai do. Ye takkk? Hee. Untuk service die saje mungkin mencecah 5k kot atau kalau tak silap saye, ade la percentnye dari bajet keseluruhan majlis. Hai hai hai. Tu belum kire expenses yang lain lagi. Bersusun² agaknye list dalam note book tuuu. (:

Kalau anda rase tak mampu nak upah wed planner, atau dengan kate lainnye, bajet anda sangatlah tidak sesuai untuk upah wed planner, don't worry, be happy hokey!! U ols masih lagi boleh merealisasikan impian u ols dengan merancang sendiri majlis kawen u ols. Macam mane nak rancang sendiri? Haaa, nanti next next next entry kite cite. Hehehe.

Eh? Punye lame tak update blog ni. Tup tup entri pasai preparation kawen. Hihi. Sebenarnye saye dalam mood wedding planning ni. Adek² saye bakal kawen akhir tahun ni. Alhamdulillah. Dapat adek ipor lagi la saye. Jom plan same² jom. :D


29 comments:

Tihara said...

...alhamdulillah dapat famili baru..kalau kat kampung tak payah weding planner..diorang akan buat meeting pakcik makcik..sape jadi tukang masak..tukang buat air..senang kan..hihih

UniMeOw said...

ermm kalo kta bincang ngn wed planer 2 leh x..hehe

Cik Nur™ said...

ini untuk yg nak kawin..nanti cuba akak buat entry pasal bertunang pula..mcm mana dengan hantaran...

pihak lelaki apa hantaran sepatutnya...pihak perempuan pula apa yg patut ada...

kalau akak nak buat tutorial macam mana nak gubah hantaran pun okay...

letak gambar hantaran pun okay...

boleh tak akak buat entry tu..hihih..

P#eoniX said...

selalu wedding adalah berkenaan ngan budget...kalau ade budget besar apepon bleh bwat...kalau ade budget kecil kalau pandai pon boleh jadi wedding yang terhebat!!!!huhuhuhuh!!!

Cik Aini said...

wahhhh
cam best la entry Jaa ni..cam sesuai je.eh sesuai? hehehe
in shaa Allah rsnya mmg kna bajet betul2 tuk preparation kawin ni.sekali seumur hidup ye dakkk..x kira lah upah wed planer or sdiri plan as long majlis meriah bjalan lancar alhamdulillah :)

LYAfrina said...

klo lya..lbh baik merancang sendiri,, sbb majlis kt kan.. lg pon x perlu terlalu mbazir utk majlis hanya sehari..memang kenangan seumur hidup.. tp, biar meriah & cun.. tp penuh sederhana

Haruno Hana 하나 said...

tak terfikir lagi nak guna wed planner ke plan sendiri.. hehe :D

Deqla Manjew said...

wahh ramainya adik2 cikgu nk kawen... mesti meriah kan...

Knor said...

sendiri..ikut bajet..

N.Aima K said...

jemput datang join contest saya

http://tsukinano.blogspot.com/2013/04/cuticuti-giveaway-diari-aima.html

hmm tertanya2 juga..pulut kuning tu nnt lepas potong kena hidang ke?

dya bunga said...

kalau dya nk plan sendiri..hihi

Si Matatajam said...

Akak masa kawin dulu rancang sendiri ja..adik akak nak kawin pun akak la yg jadi wedding planner...jimat kos gitew

Si Matatajam said...

Done klik2

Chic Na said...

da boleh jadi wedding planner dah ni jaa. hehe..

BUNDA a.k.a KN said...

assalam, yang ada cukup budget bolih jer upah planner, asaal puas hati...ikut rezki dan kemampuan masing2..

wan nurul hezrina abd halim said...

nurul dulu semuanya buat sendirijer save budget.alah bukan terkenal sangat nurulnie nak upah wed planner..hehe

Mrs Velentine said...

kami dulu masa kakak kawen kami yang jadi wedding planner

Mas Zull said...

Assalamualaikum fariza...wah akak jadi wed planner jer la ye...

Yumida Huda said...

rancang sendiri..jimat kos
klo dpt yg upah planner tu lg terbaik..segalanya terurus n berjln lancar

are_lin@yu said...

haish mhlnya..wat sendiri jala..haha

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Hasrina said...

kalau ada masa kalau x bizi buat sendiri best gak..kawen sekali je kan seumur hidup (insyallah). alahai bilalah nak boleh kawn ni

Situs Top Info said...

kunjungan perdana gan..
salam kenal dan sukses terus..
mampir balik ya..

Solehah Shamsuddin said...

wah akak, makin lama makin terer bab wedding planner ye.hehe :)

Che Rosliza Che Mat said...

wah!!! kena planning betul2 nie...seronoknya dapat adik ipar...

Khairun Solehah said...

wed planner? entahah.. haha.. mesti maha kan.. k,jauh agi nak pikir pasa benda ni :P

lelamaisara said...

oh nak dapat adik ipar lagi yek...best juga tau planing2 majlis kawin ni...

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

wahhh... tahniah xlama lg nk tambh ahli keluarga baru... pd sy baik plan sndiri jimat dan puas hati kot.. :)

aReLaN said...

lebih suka buat sendiri tapi dengan bantuan orang lain la.heehe..lagipon cam mahal je pakai wedding planner ni.hmmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama