9 Ramadhan 140* bersamaan 20 Jun 1983



Bercakap pasal amalan memberi hadiah, baru saya teringat yang saya lupe nak buat entry pasal befday si dia aritu. Hah?? Bape kali befday nak celebrate ni. Huhu. Kami memang sambut due kali setahun. Satu tahun Masihi, satu tahun Hijrah. Ulangtahun si dia jatuh pada 9 Ramadhan iaitu 29 Julai baru² ni. ;)

Coklat yang cantik kat atas tulahhh tanda ingatan saya untuk si dia. Saya buat pakatan rahsia ni dengan pemilik The Coklat Blog, Chic Na seawal lebih kurang lebih kurang 19 hari sebelum hari kejadian. Sume angka 9 kan? Kebetulan pulak. Coklat ni dipos atas nama si dia. Terima kasih pada Chic Na sebab sudi siapkan coklat ni. Jasa mu sentiasa dikenang. (:

Namun, kami hanya mampu merancang. Coklat tu sampai ke tangan penerimanya pada 31 Julai iaitu 11 Ramadhan. Tapi ade hikmahnya jugak sampai lambat sebab 28 Julai tu saya cabut gigi dan pada hari ulangtahun tu saya MC akibat bleeding. Langsung saya lupe nak wish si dia. Hadoiii lah, beria² planning bagai, tapi bila sampai mase, tak pulak wish orang tu. Teruk perangai kan. Dan kalaulahhh coklat tu sampai on time, bertambahlah derita saya melihat si dia makan coklat tu sorang². Ye dakkk? Hee.


29 comments:

are_lin@yu said...

wahh surprise gtu..suka2..hehe

Deqla manjew said...

haha.. apa daa.. dah bagi dia mana leh mkn lagi..buruk siku tau...ish2..rajin cik na wat cekelat kan..nk keje lagi la way cekelat lagi la..respek la! hah! bleeding??? nape dear??

Wanieys said...

nanak gak cekelat tu hihihi...kreatif la chic na

maszull said...

assalamualaikum fariza....wah seronoknya dpt coklat walaupun lambat tapi dpt jugakan...:)

putryteya said...

seronoknye dapat coklat dr Chic Na . Mesti sedap kan ?

~::Chenta::~ said...

cantik2 ...

lelamaisara said...

tak pe la lambat ...ada hikmahnye jugak kan..;)

cantik coklat cik na tu

dyabunga said...

seronoknya smbut bufday dua kali..kalau ikut bulan islam bufday dya dalam bulan puasa..hihi

Masz Sidek said...

hehehe... sedap... nasib baik sampai lewat dpt makan sama2... ;p

Tihara said...

selamat hari lahir..bestneyw soklat... :)

syiela said...

nasib lagi ye.Allah dah aturkan semuanya :)

Cik Nur said...

coklat cikna mmg terbaik..!
cantik smpai rasa sayang nak mkn..hihi

Cinta Misteri said...

Hahaha..bleh plak fikir camtu. Dah bg ada ati nk makan sesama yea. Hehe, moga both of u bahgia selalu

Cik Farhana said...

Hehe..happy belated Birthday kpd si dia.. :)

sedap'y chocolate ! huhu

cikji said...

tq sudi follow

follow kamu jgk #1360

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

wah.. sedapnya ceklat (^___^)

Nurulee said...

Ee penah dpt coklat camni. hmm, sedap gila. seminggu makan tak habis. hehe =D

Cendol said...

wahhh kale hijauuu tu!haha kalau coklat je mesti chic na punye keje

Chic Na said...

ada hikmah rupanya kenapa coklat tu lambat sampai. huhu.. hope si dia suka. dah habis ke makan semua? ;)

kes tudung dah setel ke belum jaa?

eita said...

mana aci....sambut banyak2 kali..
(padahal jeles)

anisalya said...

bagi coklat masa anniversary ke-4. tapi coklat cair la pulak. adehhh... bleeding? sebab apa ye?

Aine Ainun said...

takpela, sure dia hepi dapat coklat tu...=))))

Karukord Jagau's said...

Lambat x pe...jgn x sampai lansung...
Kalau x sampai tu mau ada yg ngap dulu la coklat tu hehehee

QasehnyaRania said...

selalu nya mcm tu la..bila dirancang bagai bukan nk jadi pon..kena on de sport je..hehe

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

sdapnye! hihi..dila xblh bg cklat yg tebal mcm tu.dia xmkn..dh cuba bg masa wedding hr tu..apela..huhu

LYAfrina said...

hehe..itulah..mesti setiap y berlaku tu ada hikmatnyer..

owh..birth fairuz ye baru2 ni...
happy belated birth buat dia..moga sihat2 sokmo

wan nurul hezrina said...

setiap yang terjadi ada hikmah.takper janji sampai boleh berjemaah makan sekali..btw hepi buffday buat si dia..smoga koang dua nie bahagia...

si kiut lavender said...

wah....romantik deyh...:))

Yana Libra said...

wah..coklat hijau~~~ hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama