Apa ada pada 20.11.2011

Alhamdulillahhh. Terrrcapai jua impian saya mahu punya blog sendiri. Sebenarnya kerja² buat blog ni dah bermula sejak Hari Arafah baru² ni. Cume sampai ke arini, sampai ke sudah nye takde post. So, saya decide amek berkat 20.11.2011 lahhh. :p

Hari ni baaanyak hal yang jadi. FIRST TIME naik flite pagi ni. Percaya tak? Tu pun ade orang sponsor. KL-Terengganu je. Huhu. Orang lain kecik² dah merase. Kite baru aje. Bagi can lah kan? Terima kasih lahhh abang ipar ku. Excited kemain lagiiiii. Jakun sekejap. :)

simpan wat kenangan. :)
Nak dapat sekeping tiket ni bukan senang. Along dah beli tiket online. Saya just print e-tiketing dari MAS tu untuk attachment. Malam sebelumnya, kami pergi lah collect. Kebetulan malam tu nak jemput mertua balik haji di KLIA. Sementara tunggu plane dorang landing, kami naik tingkat atas. Terkebil carik kaunter untuk ditanye. Due² tolak menolak nak bukak mulut tanye. HAHA. Sudahnya, si hubby yang menanya sambil hulur printed paper e-tiket. And awek Indian ni inform suh gi kat kaunter domestic nun di hujung sane untuk self check in. Dalam kepala ni puas duk fikir, camne lah pulakkk nak self check in. :D

Ohhh rupenye macam deposit machine aje. 13 digits. Digits mane pulak nak register ni. Mate masing² dah melilau cari orang. Malu bertanye sesat jalan kan? Hehe. Adela brader berbaju putih (tak pasti die punye post ape, training kot) tolong pergi refer. Then, datang lah sorang mamat berkot hijau. Staf yang hebat lagi POYO. Ngadap pc, checking & jot the digits down. Cekap memangla cekap tapi setiap pertanyaan kami, die jawab pakai body contact and jari telunjuk aje (muke die takde perasaan, masam macam makan oren di pagi hari). Huh, rilek ar bro. Kami first time nak fly ni. Macam² la kami tanye kannnnn. ;)

Cukup la kot untuk first post. Sekian. :)) 

21 comments:

MrsYusofhussain said...

salam follow gak...cantik nye blog ija ni....bunga2 gitu....

9n0L4 said...

THANKS! gajet simple² jeee. baru² blaja. nnt ajar la kite sikit² eh. :p

wan_cikgumuzik said...

ngee.. inilah post pertama yerr.. terbaeekk... cara penulisan yang matang.. keep it up..!!

9n0L4 said...

Heee. TQ cekgu. (tersipu²)

syaiful said...

baru berblogging da banyak follower...memang terbaik laaa....

^_^

9n0L4 said...

*blushing²* mungkin berkat mase mule² berblog tu, mudah je follow blog orang. BW, BW & BW. :))

Chic Na said...

hobi sekarang : suka baca first entry kawan2. hehe.. peace! :)

eintan nurfuzie said...

heheh.. cik en pun x pernah naik lagi.. entah la cmne cik en t klu nk naik.. ntah2 sama kot..hehehe

Pn. Sheila@CC said...

ps dtg bc 1st entry... :-)

jia creatifelt said...

teruskan berblogging na^^

cweet pinky said...

adew jgk larr penah naek , cP tak penah naek sampai skg ,.. hehehe ~

~MiZz Atie ZieYa~ said...

wah..en3 pertama..menarikk sngt

Cik Nur said...

cantiknya tarikh entry pertama...!
20.11.2011...hebat..!

dyabunga said...

20/11/11..cantik tarikh akak pilih..hihih

Wanieys said...

terjah entry pertama..cantik tarikh tu hihi

lelamaisara said...

wah pandai pilih date ye untuk n3 pertama..hehehehe

QasehnyaRania said...

cantik tarikh tu..
done maxis n hb

wan nurul hezrina said...

kira 20.11.2011 adalah tarikh keramat blognie wujud=)alhamdulillah dapat lah kenal cikgu di alam maya nie..

Karukord Jagau's said...

entry pertama ek..? heheheee

Dayana Bahar said...

hehe menarik entry pertama dia ye hehe.. 20 11 2011.. menarik juga tarikhnya.. hehe

are_lin@yu said...

yeayy smpai jgk first entry k.jaa..hihi..oo masa ni dh kwin eh..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama