Ramadhan 1435H, Julai 2014M



Assalaamualaikum. Sehat ke korang? Huhuhu. Entah ade orang ke tak, tak tahu lahhh. Readers blog ni dah lariiiii nampaknya, letih menunggu entri baru. Ye dakkk? Hee.

Pejam celik pejam celik, hari ini kite dah pun masuk 7 Ramadhan. Dah nak abisss awal Ramadhan. Cepatnya masa berlalu. Harap puasa kali ni lebih baik lah dari tahun sebelumnya. Azam tahun ni, solat tarawih kat rumah aje. Mungkin lebih afdhal begitu. Suami pun sangat galakkan sebab katanya ada segelintir perempuan ke masjid tak jaga aurat. Contoh, tak pakai stoking, lepas tu masuk dalam kereta, bukak telekung & betul²kan rambut. Huhuhu.

Zaman sekarang, masyarakat suka melebihkan yang sunat dari yang wajib. Betul takkk? ;)

Bagi saya, lelaki pun sama juge. Bulan puasa ni banyak saf nya sampai tak cukup tempat nak sujud terutama sekali waktu Isyak & solat tarawih. Tapi bila bulan tak puasa, satu saf pun jarang penuh untuk solat wajib 5 kali sehari. Same²lah kita renungkan. (:


7 comments:

Dayana Bahar said...

Hehe baru muncul jugak ni... salam ramadhan ja

Chic Na said...

adaaa.. adaaa.. lama hilang cikgu nu.. busy buat ape tu? hihi..

kami pun sama, tahun ni satu family berjemaah kat rumah je..

selamat berpuasa jaa.. :))

QasehnyaRania said...

betul tu..
lamanya menyepi
selamat berpuasa :)
masak apa hari ni?

aswadz said...

salam ramadhan dan selamat berpuasa. memang btol apa yg dicakapkan. sunat lebih dipentingkan berbanding yg wajib.

Khamsi Abdullah said...

tu la..sape suruh tak aktif sangt.. terawikh aktif..blog pon aktif mau? hehe

Mas Zull said...

assalamualaikum fariza...salam ramadhan n selamat berbuka yer...;)

Nour Adieb said...

Salam Ramadhan, selamat menunaikan ibadah puasa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama