Fattabiouni #6: Perfume/Wangian



Setiap orang ade minat masing². Ye dakkk? Hee. Suke pade sesuatu. Korang tahu tak, apekah bende yang disukai Rasulullah? Ape yang Rasulullah minat?? Sabda baginda, "Perkara yang disukai oleh aku daripada dunia, wanita yang halal dan WANGIAN." ;)

Sooo, kalau korang suke pakai perfume, jangan lupe niat kerana ikut sunnah Rasulullah. Insha Allah, besar ganjarannya. Berwangi² lah untuk ketenangan jiwa dan beribadah. Yang nak bagi hantaran kawen tu, elok benorlah kalau letakkan perfume dalam list hantaran anda. Sebab? Rasulullah jadikan wangian, 1/3 dari mas kawen Fatimah. (:

Kalau korang nak tahu cerita peluh Rasulullah lebih wangi dari perfume & sunnah dalam memakai perfume, sile lah layan video ni. :D

video

Fakta menarik: Manusia mampu membezakan antara 5000 aroma yang berlainan. Masha Allah. Besarnya nikmat yang Allah beri pada kite. ♥

Rasai dan hayatilah bahawa sunnah ini menghubungkan kita dengan Rasulullah. Amalkanlah dan rasailah bahawa diri kita sesuatu yang disukai oleh Rasulullah. Dan ingat, ape yang disukai Rasulullah, disukai oleh Allah jua. :)


Karukord Jagau, Lya, Deqla, Cik Rose, Deq's Qienz, Cendol, Dya & Kina: Saengil Chukha Hamnida!!



Woahhhhh. Lame gile tak mengadap blog. Nak abis bulan 3 dahhh tapi entri bulan ni baru ade 2 termasuk entri ni. Huhuhu. Maap ye kawan². Mesti korang jenuh duk intai² sini, menunggu² entri baru kan. Ye dakkk? Hee. Bertimbun² wooo hutang dengan korang!!

Mule² sekali nak wish birthday buat teman² bloggers. Meriah betul bulan Mac. Penuhhh kalendar saye tahun ni dengan birthday dorang ni. ;)


KJ (name manje: Abang Jagau) - 4 Mac
Note: Acah mak labu je nak up entri befday on time aritu. Hehehe.


Lya - 10 Mac
Note: Kisah Lya masuk paper Metro baru² ni. Entah bile kite nak ketemu!


Deqla - 11 Mac
Note: Jika terus diberi nikmat hidup, sihat, kaya, dan lapang, Insha Allah ade rezeki kite jumpe minggu ni ye. ;)

Cik Rose - 13 Mac
Note: Tiap kali terjah blog Cik Rose, mesti ade something yang baru. Rajinnn betul die main tukar². Huhuhu.
Deq's Qienz - 16 Mac
Note: Jaga diri, jaga pemakanan. Jangan moody² sokmo dengan Qhayra tau. Hihihi.


Cendol - 16 Mac
Note: Duk baik² di bumi nung jauh di sana, ingatlah orang² di sini dalam doamu selalu. (:


Dya - 17 Mac
Note: Dya ni hyper rajin upload gambar kat instagram. Jenuh duk like gambar die. :p


Kina - 23 Mac
Note: Dengar² Kina nak buat GA dalam mase terdekat ni. Nak jugak jadi sponsor. Hee.

Haaaaaaa. Tu lah die 7 orang befday girls dan sorang befday boy. Hihihi. Moge korang terus diberi nikmat kesihatan yang baik. Cupcakes kat atas tu amek sorang satu ehhh. Cukup² sorang satu. Takyah berebut² tau. Ngeeeee. :D


Thanks Izan Mama Mia & Jaakechik



Allahuakbar. Baru berkesempatan update entri. 10 hari kot sunyi sepi je blog ni. Hidup segan mati tak mahu. Huhuhu. Mase saye untuk berblog sekarang ni semput sangat. Line kat rumah sewa ni pun semput. Free free je broadband bayor tiap² bulan tapi jarang gune. Ye takkk? Hee. Ade mase nanti, saye tunjuk banyak mane sangat saye gune untuk bulan lepas. Kalau tak silap, tak sampai 300MB pun. ;)

Pape pun ribuan terima kasih saya ucapkan buat pemilik blog Mia Duniaku sebab beri FM comel ni pada saye. Suke sangat. Kak Izan, hadiah top up tu saye dah beli. Lupe nak bagitau akak. So, akak nak saye pos atau mahu nombornya. Hee. Nanti pm saye ye. (:


Terima kasih juge buat pemilik blog JAAkechik CORNER sebab beri saya FM dan beg kecik ni. Ni kali kedua kot, die pos barang pade saye. Yang aritu pun, saye belum balas lagi. Malu pun ade. Asek menerime aje. Huhuhu. Comel kan FM butterfly tu. Same comel dengan FM hati reben Kak Izan kat atas tu. Kaler pun same. Biru pink. Melompat² kesukaan la saye bile dapat due FM ni. Hahaha. :)

Ohhh ye. Beg kecik tu saye dah gune buat letak duet syiling. Memang padan muat dengan handbag saye. Takla nampak gemuk sangat handbag sebab beg kecik tu segi empat. Hehe. Thanks ye Jaa. Macam tahu² je saye nak gune. Agaknye orang name panggilan same ni instinct pun same kot. :p


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT by TENTANG KITA Template design by Bunga Hati Mama